За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 623
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Някъде има ли 8-ми епизод на Ди и следващите - днес ги търсих в Ю туб, но намирам само до 7-ми?
тук Съдия Ди на английски и 10 вкл.Cases of Judge Dee (2024)  
Упс Smiley на същият сайт вече и до 12 вкл.
Тук на руски с автосубтитри до 12 серия вкл. Знаменитые дела судьи Ди

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 15:40 от Danifin1

# 376
  • България
6.5 от 10 за Moon in the Day (2023) от мен.
Теоретично трябваше да е за 10.
Актьорите са топ:

Етикетите също: трилър, исторически, романтика, фентъзи.
И на практика слабо.
Тия вечни повторения на една си съща сцена правят сериала два пъти по-дълъг и досаден.
Тия найсе живота, които за нищо ги нямат.
Включително първия и последния.
Биваше да уважат поне последния. Ще се самоубиват корейците, нали бързат за следващия прекрасен живот. Disappointed

# 377
За първия случай на Ди в провинцията -
Скрит текст:
не може да намери доказателства, че убиецът е иззвършил престъпление, но има доказателство, че той е спечелил държавен конкурс, използвайки чужда поезия, което също се наказва със смърт Joy

Скрит текст:
Чудя се какво е било наказанието за изневяра на омъжена жена, защото ако е подобно, тя си е била обречена при всички положения. Предполагам, че си е мълчал заради скандала и за да открадне стиховете?

# 378
  • София
Нещо започвам да го закъсвам аз със сериалите. Ако денят беше 48 часа щеше да ми е по-добре. Гледам едновременно 4 в момента, ама така е като ме надушат социалките и започнат да ми предлагат нон стоп някакви сериали - Фейсбук, Инстаграм, ТикТок, всичко ми е пълно с предложения за сериали. Като прочетох, че миналата година само са излезли 50 костюмни сериала в Китай… уредена съм за гледане до пенсия, та и след това.

Днес ми излезе някакво предложение на клипче за Mr. Bad - сцените в клипчето изглеждаха интересни, уикенда ще го хващам.

Но първо да завърша The Longest Promise- остава ми по-малко от половината  (добре че Нетфликс имат опция за скорост 1.5). Четох тук коментарите за него - на мен ми харесва доста засега, ама очаквам да дойде вече драмата, защото толкова лек сериал някак не върви. Сиао Джан си е дръвце както някой беше писал, а и нещо не мога да го приема в костюмна драма. Въпреки че в The Untamed много ми хареса, беше си паснал с ролята… пък и като се усмихне се променя много, а тук през цялото време е един намръщен. Вторият  лийд, не мога да отрека - е много симпатичен младеж. Иначе до средата сериалчето бива за разпускане, но аз си харесвам такива истории, в които единият не знае кой е другият. Честно казано, без любовната история ми е по-интересно. Дупки в сценария бая. Още преживявам как в един епизод казва “Не ям месо” като му предлагат риба, а малко по-късно си нагъва печена риба на клечка. Още се чудя и на главната майка ѝ, пусто, не беше ли умряла (разказно в една сцена), и ако има мащеха - тя много добричка с нея, пък и “мамо” я нарича, и онази загрижена. Обаче ме мързи да търся епизода  с разказа и да връщам, та ще си го приема и това за някаква неразбория в сценария.

Вече почти им свикнах и на това, че един актьор във всеки сериал е с различен глас, въпреки че продължава да ме дразни. Но почнах да си го представям вече като дублаж на чужд език, за да мога да гледам (още помня каква истерия беше в БГ с дубльора на Освалдо Риос едно време Joy)

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 02:09 от ElzaFB

# 379
Почти приключих Korea-Khitan War определено ми хареса, макар че на места много ме дразнеше разни глупави режисьорски решения.
Довърших и Love in the Moonlight
Продължавам и с актуалните - Knight Flower, Love Song for Illusion, Captivating the King ,няколко китайски, между които - за съдията Ди  -Judge Dee's Mystery
  Gone with the Rain интересно филмче
The Flowers Are Blooming за разтоварване става Smirk
и очаквам да стане време за Шогун.
Открих, че и по-старата версия на Съдията Ди, която на времето не успях да догледам до края я има цялата в ВК
и в момента я гледам паралелно с новата интерпретация. В нея съдия Ди е показан по-близко до образа от книгите.
Detective Dee (2004)
Detective Dee Season 2 (2006)
Detective Dee Season 3 (2008)

# 380
Дани, 32 епизода е Korea-Khitan War. Има още 8 епизода да се излъчат. Миналата седмица нямаше заради празниците за новата им година. Тази си продължават по график в събота и неделя.

# 381
2в1 
Дани, 32 епизода е Korea-Khitan War. Има още 8 епизода да се излъчат. Миналата седмица нямаше заради празниците за новата им година. Тази си продължават по график в събота и неделя.
Да, права си,  аз затова казах че почти приключих Smirk като излязат ще ги изгледам на един път Smiley

# 382
  • пак на Рив Гош
Сериали имам не до пенсия, ами направо за няколко живота напред Joy
Аз пък тия дни трябва да приключа Knight Flower и китайския My Boss (последният епизод излезе днес).
Ще пиша повече уикенда, че тази седмица ми беше доста натоварено на работа и сега отивам да си сипя една заслужена Wine Glass

Петък е. Woo Do Hwan пуска плочник в Инстаграм:
Скрит текст:

# 383
  • София
Аз си връщам мнението за The Longest Promise - до средата е ОК, забавен...после стана голяма мъка, толкова нелогични неща, толкова влачене, едвам го додърпах до края. Не знам дали и той е пострадал от правилата за ограниченията от 40 епизода, обаче бях потресена.

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 21:19 от ElzaFB

# 384
  • вятърничава
роца, да си дойдем на думата, чувствам се призована Joy
 Моля без неприлични мисли! Просто тъкмо вчера приключих с My Country: The New Age.
Скрит текст:
Музиката много ми хареса.

А ти гледаш ли Eye Love You много сладурско японско сериалче с участието на тази 186 самтиметрова корейска усмивка Chae Jong-Hyeop. Освен него в сериала става дума за храна, чокорето (шоколад), видри и разни други сладки работи.

Всяка делнична вечер се забавлявам с Dali and Cocky Prince Korean.

Danifin,
Скрит текст:
за старите кучета се зарадвах все едно аз ще ги гледам. Аз съм ги гледала преди 15-16 години, ама те тогава бяха направо младежи Joy Силно се надявам да не са улегнали и все още да не са станали достойни за уважение.
Петък е Wine Glass

# 385
Danifin,
Скрит текст:
за старите кучета се зарадвах все едно аз ще ги гледам. Аз съм ги гледала преди 15-16 години, ама те тогава бяха направо младежи Joy Силно се надявам да не са улегнали и все още да не са станали достойни за уважение.
Петък е Wine Glass
Скрит текст:
То и аз за пореден път ще си ги гледам, много си ги харесвам "старите дяволи" ,но ще ви държа в течение със снимки.
наздраве на всички и от мен

# 386
  • България
Тия дни нямам време за гледане, но успявам да ви чета.
Изгледала съм само 2 епизода от The Princess and the Werewolf (2023) и не бързам с оценката.
Засега е много лек и приятен, но ми предстоят още 28 епизода, има време да го развалят.

# 387
# 388
  • пак на Рив Гош
Засега е много лек и приятен, но ми предстоят още 28 епизода, има време да го развалят.
Joy
Това може да е мотото на голяма част от китайските сериали Joy
Явно сме много, дето ни е подхванала въртележката и нямаме много време за гледане.

роца, да си дойдем на думата, чувствам се призована Joy
 Моля без неприлични мисли! Просто тъкмо вчера приключих с My Country: The New Age.
А ти гледаш ли Eye Love You много сладурско японско сериалче с участието на тази 186 самтиметрова корейска усмивка Chae Jong-Hyeop. Освен него в сериала става дума за храна, чокорето (шоколад), видри и разни други сладки работи.
Тъкмо тия дни си мислех да те питам дали ти стигна кутията кърпички? Wink
Eye Love You искам да го гледам, но досега не го намирах. Едва тия дни видях, че в дорама-та са го пуснали със субтитри (нали съм анти-озвучка Grinning). Та ще го подхвана, още повече щом има чокорето Wink.
Абе, текущите японски сериали са ми голям проблем за намиране по моите платформи Sob. Искам да гледам и Пожарникарите от Хаябуса, и Kimi ga Kokoro wo Kuretakara, но ни Нетфликс, ни Вики Ракутен, ни дорамата ми ги пускат Sob.
Та затова на японския фронт тия дни поглеждам основно анимета. Загледах и Fermat no Ryori (2023) (нали и там става въпрос за ядене Wink ), ама нещо много броманс, та ако продължат в тази посока ( (б)романс) не знам дали ще ми хареса нататък.

Снощи довърших My Boss (2024) - въпреки новата ми китайска любов, Чен Шин Сю, в него, сериалът не беше от моята кръвна група (или заради прословутите бръмбари в главата ми Joy). Още от началото не харесах Главните герои, не харесах взаимоотношенията им, не харесах развитието на връзката им. Понеже имах време да се заглеждам, не харесах и стайлинга на Главната (поредната героиня с чорапки в кундурките, дори и на официална малка черна рокля), не харесах и части от сюжета. Неговата майка на моменти страшно ми напомняше на майката на Главния от Playful Kiss, дето се месеше за щяло и нещяло, което беше още един минус в моя тефтер. В един момент случаите, които разглеждаха, ми бяха по-интересни от Тях Двамата, както и отношенията между второстепенните герои ми бяха по-забавни и по-симпатични от тези на Главните. Едва в последните епизоди (при Нея, при Него малко по-рано, когато стана (почти) идеалното гадже) ми допадна развитието на образите им в хода на действието. Но, пък, целият каст беше много добър! Та затова сериалът има 0,5* бонус.
Два положителни елемента - най-накрая китайска Главна Героиня, която може да готви Grinning и най-накрая сериал, в който Той насмита Гаднярката Трето Колело, която играе мръсно ((обикновено замитат под килима, или някак си всичко се разрешава от само себе си).

Вече мога да започна новия сериал за съдията Ди.

# 389
  • вятърничава
Danifin, лаская се, че Сладурчо си го включила в подборката за мен. Е, хайде и за роца Innocent
Мисля си, че не е лесно да гледаш тая красота в огледалото. Всеки ден е мъка Joy

роца, ни една кърпичка не употребих. Нещо съм се повредила и в много редки случаи рева на филми вече. Сериалът е добър, момчетата бяха чудесни, както и Jang Hyuk, и момичетата, и всички актьори. Музиката много ми хареса. Започна много шеметно и динамично, луди млади, приятелства, предателства, битки, драми и дворцови интриги. Някъде след средата динамиката намаля и взех да не разбирам много кой за кво се бори вече, някой от жертвите и ходовете не ми бяха твърде логични. По корейски. Но е много добре направен и държи интереса до край. И актьори, костюми, битки, музика - не съжалявам, че го гледах. Абе, бромансът беше повече от романсът ми се струва.Не ги виня.
По японския въпрос:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт