За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 593
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • пак на Рив Гош
има  ли го качен някъде из интернет комикса?
Аз съм го виждала в Уебтуун - https://www.webtoons.com/en/romance/marry-my-husband/list?title_no=4572
Бях го зачела преди година-две, ама нещо не успях да мина първите няколко епизода.

И аз понякога спирам да дочитам субтитрите на китайските сериали, особено като слагат обяснения и бележки на преводачите, било то на английски или руски. Гледам основно във Вики Ракутен (английски) или дорамата (на руски). Нетфликсът ми е на френски, но там гледам основно корейски и японски сериали. Абе, положението е международно Joy

# 421
  • вятърничава
Понякога гледам на по-бавна скорост.

# 422
  • София
Аз отначало спирах постоянно и връщах, за да чета субтитрите, на който и език да ми бяха. После им свикнах и сега даже някои сериали ги гледам на по-бърза скорост на моменти.

Понеже тези две седмици нямам много време за гледане, реших да видя един мини сериал, на който попаднах в социалките - A Tale of Love and Loyalty (2024). Той пък взе, че много, много ми хареса, но още не мога да го намеря целия. В тубата сега го качват и са до средата, във Вики не го намирам, в Тенсент го има, но всички епизоди са за ВИП и не мога да разбера дали има субтитри на английски.

# 423
Понеже тези две седмици нямам много време за гледане, реших да видя един мини сериал, на който попаднах в социалките - A Tale of Love and Loyalty (2024). Той пък взе, че много, много ми хареса, но още не мога да го намеря целия. В тубата сега го качват и са до средата, във Вики не го намирам, в Тенсент го има, но всички епизоди са за ВИП и не мога да разбера дали има субтитри на английски.
До колкото виждам целия тук на английски A Tale of Love and Loyalty
Тук на руски целия A Tale of Love and Loyalty

# 424
  • София

Danifin1, благодаря! Не го знаех първия сайт, а и не ми излезе в гугъл на търсене. Обаче не работят сървърите там. Sad Руският върви, златна си! В Тубата е качен до 10ти епизод, но явно е теглен отнякъде, където има защита, защото както си върви добре и изведнъж говорът спира и остава само музика.

Харесва ми как играе главният актьор (отделно от това, че е доста приятна гледка за окото) - ще трябва да си го отбележа и да погледна и други сериали с него.

# 425
Цитат
Обаче не работят сървърите там. Sad

Работят си, но изглежда при теб има някакъв проблем- я защитата на компютъра, я от доставчика  на интернет Thinking

# 426
  • София
Цитат
Обаче не работят сървърите там. Sad

Работят си, но изглежда при теб има някакъв проблем- я защитата на компютъра, я от доставчика  на интернет Thinking

Пробвах на няколко устройства с различни мрежи. За един момент тръгна, но после започна да дава грешка който и сървър да пробвам. Нищо, на руския сайт си тръгва, така че ще си го догледам там.

# 427
ElzaFB,ако предпочиташ да гледаш на английски пробвай да си изтриеш  DNS кеша.

# 428
  • пустинен пъпеш

Не мога да се спра да го слушам, подобна музика много ми харесва в китайските дорами не знам наименованието на музикалния инструмент,но изпълняваните с него композиции и звученето за мен са като ангелогласни.

# 429
Сега изгледах заключението на случая с Повелителя на дъжда (съдията Ди) - еми, не помня оригинала, но си спомням достатъчно
Скрит текст:
- чела съм го още като тинейджърка и дори тогава не ми изглеждаше романтично, а по-скоро отвратително - възрастен мъж се възползва от лудостта на млада жена, за да има интимна връзка с нея. Това, че той бил влюбен няма никакво значение - гнусно е!
Така че, начинът по който представят магазинера - като романтичен, добре изглеждащ идеалист, не ми допада никак, никак! Да си намери някоя близо до неговата възраст, която не живее в собствен свят - всичко друго е Astonished Fearful

И миналата година мислех да го направя, но така и не стигнах до тях - сега ще препрочета книгите. Имам ги, но нямам представа къде са, така че днес ще си ги кача на четеца от Моята библиотека.

# 430
  • София
Скрит текст:

Не мога да се спра да го слушам, подобна музика много ми харесва в китайските дорами
не знам наименованието на музикалния инструмент,но изпълняваните с него композиции и звученето за мен са като ангелогласни.
Ерху(Erhu) е древна китайска цигулка, която принадлежи към семейството на струнни лъкови музикални инструменти.

# 431

Danifin1, благодаря! Не го знаех първия сайт, а и не ми излезе в гугъл на търсене. Обаче не работят сървърите там. Sad Руският върви, златна си! В Тубата е качен до 10ти епизод, но явно е теглен отнякъде, където има защита, защото както си върви добре и изведнъж говорът спира и остава само музика.

Харесва ми как играе главният актьор (отделно от това, че е доста приятна гледка за окото) - ще трябва да си го отбележа и да погледна и други сериали с него.
Излезе ми в BiliBili този сериал. Не съм проверявала качеството, но за незнаещите руски като мен може да е от полза
https://www.bilibili.tv/en/video/4790235682309120?bstar_from=bst … ted-recommend.all

# 432
  • София
Излезе ми в BiliBili този сериал. Не съм проверявала качеството, но за незнаещите руски като мен може да е от полза
https://www.bilibili.tv/en/video/4790235682309120?bstar_from=bst … ted-recommend.all

Ох, благодаря. Днес съм тотално скарана с техниката и търсенето. Търсих в BiliBili и намерих само 5 епизода...сега от твоя линк ми излизат всички. Тъкмо навреме, защото от една сцена в 5-ти епизод зарибих и една приятелка, а тя не знае руски.

rududu, страхотна музика, благодаря, че я сподели!

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 15:57 от ElzaFB

# 433
Вчера си купих книга за историята на Китай и е с доста илюстрации. В нея се описва бита , културата им и като прочетох за кръчмите и ресторантите се сетих и че в историческите им сериали тези места са сходно представени.

# 434
  • София
Вчера си купих книга за историята на Китай и е с доста илюстрации. В нея се описва бита , културата им и като прочетох за кръчмите и ресторантите се сетих и че в историческите им сериали тези места са сходно представени.

О, тази и аз я имам, май още не съм стигнала до ресторантите. Но като цяло в сериалите доста добре си представят какво е било тогава. (Мисля, че в нея търсих за сламените покриви, които обсъждахме тук преди време Satisfied)

Аз продължавам да съм без късмет с английски субтитри за A Tale of Love and Loyalty - в BiliBili от 10и епизод се разминава говор с картина (в средата се появява някаква картинка вместо сериала, но звукът си върви). Ще се връщам на руските.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 23:21 от ElzaFB

Общи условия

Активация на акаунт