Краят на срока приближава, а ДЕВЕТОКЛАСНИК иска просто да минава

• 40 048
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Хм. Че аз от няколко години ползвам електронни учебници на Просвета със свободен достъп, след регистрация.
Не съм забелязала да има някакви ограничения. Според мен всички учебници си бяха налични.

Е, подробност е, че тази година нямаме нито един учебник на издателство Просвета.
Утро77, да можеше но само до 7 клас.
От 8-12 клас никое издателство няма със свободен достъп електронни учебници, по не и досега.
Това е защото учебниците се закупуваха, а сега понеже ще са безплатни и затова ги пускат свободно в електронен вид.

# 121
Мое мнение е, че ако не се даде домашно, голям част от днешните деца няма да отворят учебник по собствено желание. А математика се учи не само с отдаване, а и с много решаване. Същото важи и за другите предмети. На моя синковец математиката му се отдава, но никога няма да реши нещо по собствена инициатива. И ако не го натисна, възможностите му ще се сведат до четворка. Без решаване не става.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 11:13 от krasi78

# 122
  • София
Как ме нападнахте за тази математика. Ама аз говоря за децата в СМГ, НПМГ и други МГ. Те сами и с ясно съзнание са си избрали да учат това. Не става дума за домашно и допълнително решени задачи от сборника. А само да не отвратят децата от решаването на задачи. Те нямат нужда от мотивация. Имат я и това им харесва. А задължителното домашно може само да навреди.

# 123
Нашата учителка по математика беше казала на децата да се упражняват от "някакъв"сборник, какъвто имали, или да си купели по своя преценка. Ми той на пазара има поне 100 вида сборници за различни нива. Как да прецени детето кой точно да купи?! Несериозно ми се струва.

# 124
Книга за ученика на "Архимед" е добър. Както и учебника на "Архимед" е най-добре написан.
Дъщеря ми е изключително разочарована. Има спечелени две спортни стипендии. Едната февруари, другата юли. Въпреки, че срока за разглеждането е един месец, бяха разгледани и одобрени в края на ноември. Като едната ще и я изплатят от февруари до юни, а другата от юли до юни 2024. Не можело да се застъпват. Освен това трябва да върне стипендията за отличен успех, която е получавала през това време. И до края на учебната година няма да получава за успех. Много е разочароващо да намира време да тренира всеки ден по 3 часа в неотоплена зала, като се прибере по половин час под душа не може да се стопли,   да учи вечер до 12, и всяка сутрин да става в 6 за да си доучва, защото са затрупани с домашни и проекти. И това, че е първа по успех във випуска хич не я топли.

# 125
  • София
Горкото дете,направо я съжелявам.Толкова труд да полага,а някой да и се "подиграва" като омаловажава постиженията и.А кой постави това условие?

# 126
СС1, горда майка! Тъжно за детето, но и браво за него!

# 127
Знам и че при нас има едни такива изисквания, че стипендиите не могат да се застъпват. И стипендията за успех, и тази за спортни постижения (или в сферата на изкуствата, или там нещо друго) се отпускат от общината. И в общината така са си решили, че можеш да получаваш само една от тях. В случая при нас спортната е малко по-висока от тази за успех.

# 128
Такива са правилата, не можело две стипендии.

# 129
СС1, браво на детето! За съжаление с разочарованието се научава ценен урок, че прави нещата заради себе си, а не за награда.
Аз непрекъснато повтарям на децата си да инвестират време и усилия в главата си, и това което е там - никой не може да им го отнеме и обезцени...

# 130
  • София
СС1, няма ли да изплатят по-високите стипендии със стара дата. Не са ли по 12 стипендии за постижение? В срок ли са подадени документите? Ако е така, както го описваш е много нечестно.

Влизам с една новина от издателство "Просвета" от вчера 10.01.:
От днес Издателска група „Просвета“ предоставя свободен достъп до всички свои учебници за 8. – 12. клас в електронно четим вариант. Те са налични в образователната платформа е-просвета и са по всички основни учебни предмети: български език и литература, математика, информатика, история, география, гражданско образование, философия, чужди езици (английски, френски, руски), химия, физика, музика, изобразително изкуство и др.
Допълвам: Трябва регистрация на сайта им. След влизането се избира секция "Учебници" /горе в ляво/ и се избира клас.

Още не съм влизала да разгледам.
Ims-че а докога ще са безплатни знае ли се?

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 13:37 от Вампирче

# 131
  • Бургас
Мисля,че си остава безплатно. Нали и вече ще им ги раздават от училищата.

Много е несправедливо спрямо детето 😔 Толкова труд и време отделя, а накрая ...все едно й се подиграват....

# 132
Здравейте!  Аз в сряда съм на родителска среща. Ще бъде доста интересно. 😁 Набора започна да учи повече и повиши успеха ударно. Като, че ли порасна и вече не учи всичко а това което му е нужно... Миналата година за тест отделяше 10 мин. а преди дни за тест по биология учи час и половина.😳 Не знам какво се случва, но ми харесва. 😁🥳
Ммм Тони ми се губи нещо🧐🙄

# 133
  • София
Вампирче, ако питаш за онлайн учебниците, нямам представа.

И аз още преди дни установих, че Тони не е писала скоро. Дано всичко да е наред при тях.

# 134
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да не е само спам да отбележа, че набора не решава задачи в къщи. Не му се и дават такива за домашно Frowning1
Почерпете се, че помъдрявам

Общи условия

Активация на акаунт