Паническо разстройство - 60

• 56 220
  • 773
  •   3
Отговори
# 420
Имате ли наблюдения долу горе процент от обкръжението ви, които някога са пили или пият хапчета? Защото аз около себе си нямам такива хора и се чувствам като ненорнална. Как издържа този народ на тоз живот, само аз ли цивря по цял ден 🤷‍♀️ та кажете ми,, пият ли масово хората хапчета?

# 421
Имате ли наблюдения долу горе процент от обкръжението ви, които някога са пили или пият хапчета? Защото аз около себе си нямам такива хора и се чувствам като ненорнална. Как издържа този народ на тоз живот, само аз ли цивря по цял ден 🤷‍♀️ та кажете ми,, пият ли масово хората хапчета?
Мисля, че пият, но крият. Масово си вземат Деанксит и хакат, докато им светне.
Ние тука сме някакъв процент от масовката и сме от по-лабилните или по-необърналите си внимание. И аз се дивя на хора, които са преживели какви ли не трагедии и пак са силни духом.
Ние сме си, каквото сме си.
В този ред на мисли вие споделяте ли за терзанията си с някой или го таите в себе си? Аз преди да ми гръмне бушона, не споделях нищичко!

# 422
Крият се. Но откакто съм с такова състояние ги разпознавам. Учудващо много са. Съвсем случайно видях колега, който в работно време излиза през два часа да пие алкохол. Друг е ходил три пъти по коледните празници заради сърдечна болка в спешното. Не сме сами. И аз се крия старателно, това много ме изтощава, защото ми е писнало от сеирджиите, с лопата да ги ринеш.

# 423
То като е депрес със сивото лице как да се скриеш? Усеща се.

# 424
Различни са хората. Веднъж стана ми лошо, а тогава точно спряха ривотрил от продажба, и аз бях без каквито и да е било таблетки по зелената рецепта. А срещу нас живееше една жена, която току-що погреба детето си. Аз отидох при нея да я помоля за нещо успокояващо или сънотворно, че просто нямах нищо под ръка, а е било вечер. Тя ми даде валериана и вика, че няма нищо, освен нея... Мъжът й вика, че тя спи през нощта и не ползват такива хапчета.... Бях много учудена. Изглежда са силни психически.

# 425
Не се крия. Споделям си. И мои колеги ми признаха, че пият АД, поне четирима са.

# 426
  • Швейцария
И аз казвам, че пия. Писнало ми е да се крия и да се правя на нещо, което не съм. Който не ме приема, прав му път. И аз познавам хора, които са преживели големи трагедии и са силни духом. Моята собствена пси никога не е пила нищо, а загуби мъжа си при ужасна катастрофа. Чудя се как го преживяват, а ние защо не можем, но това е положението. Явно имат стабилна психика, но пък може да имат нещо друго. Пси сподели, че се буди нощем от чувството, че нещо лошо ще се случи, така че и те (хората без диагнози) не са толкова добре, колкото изглеждат. Не знаеш какво им е отвътре. Аз смятам, че ние сме прекрасни такива каквито сме, чувствителни, емоционални и емпатични. И сме силни, защото се борим всеки ден.

# 427
Ами то силната психика е относително понятие. Аз, примерно като има някакъв проблем се стягам, мотивирам, но спокойно ли е тогава идва депреса. Преминавала съм през трудните моменти без да проявявам някакви признаци на слаба психика като отричане, бели петна и т. Н. А виждам хора, които уж бетон, никога няма да тръгне на психолог, да пие хап, да споделя драми, но налице са му толкова показатели, които ги пишат в книгите. Така че не се определяйте лабилни или слаба психика, а че просто по-различно реагираме на дадена ситуация. Това, че повече изразяваме и проявяваме емоция не ни прави слаби.

# 428
  • Швейцария
Аз преди се стягах и действах като има проблем, но сега не знам дали ще мога. Ако чуя нещо лошо, веднага ми се свива стомаха и получвам ПА. Преди 2 години майка ми се разболя внезапно и взех самолета на следващия ден. Сега много ме притеснява мисълта, че ако се случи пак нещо няма да мога. Ще си стоя безпомощно и ще ме тресе паниката. Депресията ме хваща чак после, но с нея можеш да се насилиш да предприемеш някакви действия, а паниката те прави абсолютно безпомощен.

# 429
Паник-атаки са много страшни, несравними са с депресия... Преживявам ужас, когато се появяват.

# 430
Pazzi, изследвали ли са ти холестерол?
Разбира се! Незначително малко е извън референтните стойности! Лошият с 0,09 над, добрият с 0,20 под, общият е в нормата!
Тоест дигностицирането е чрез коронарография, друго не е надеждно и сигурно?
Мислех да не се включвам, но ще го направя. Принципно човека е пострадал, но неговия случай е по скоро изключение, отколкото правило. Мъжет в тази възраст 35-50 са с рискове за инфаркт. В този случай виждам два много големи рискови фактора - ковид и спиране на спорта. Цигарите са спорни вече като влияние, преди се водеха фактор. Но 50% просвет не е нисък , не е и за стент. Коронарография е учудващо , че е направена, според мен показание на тропонини и триглицериди е насочило инвазивния специалист. Такива случай са изключение, не може да се прави на всеки коронаро. Евентуално ангиография е компромис.

Лекарят това ми обясни по време на коронарографията. Каза “Ако беше по-възрастен, щях да ти сложа стент, но си прекалено млад”.  Аз лично на екрана видях стеснението, след интервенцията върна записа на операцията и ми показа всичко, обяснявайки. Притокът на кръв беше 83, при граница 80 ( не си спомням мерните единици). Иначе това за коронарографията не съм запознат защо трябва над 40 да се прави. Мой приятел и връстник преди почти 3 години получи инфаркт, правиха му коронарография и му сложиха 2 стента. Ако се налага не виждам защо трябва да се отлага. Иначе интервенцията двама лекари ми я правиха, имаше и сестра, след нея ми назначиха диета и първото, на което акцентираха, беше цигарите и солта, като за цигарите ми дръпнаха една дълга лекция, как запушват и стентовете, как се отразяват на съдовете и т.н. Аз, като ми се случи случката, преди това цял ден не бях пушил поради невъзможност, надвечер си купих една кутия и преди да легна от нея си оставих 1 цигара, да имам за сутринта. Иска ми се и на мен да нямат връзка със сърдечните проблеми и запушвания на съдове, но всякаква литература, която съм чел, показва обратното, за съжаление. Иначе относно спортуването, в последствие си обособих една стая на фитнес, но при по-тежки натоварвания започвам много да се задъхвам.

# 431
Влияят ли ви магнитните бури? Ползвате ли някакво приложение да следите кога има?

# 432
Не.Аз лично си имам достатъчно работа и ангажименти,за да се занимавам с това.

# 433
Искам да споделя мнението си  за антидепресантите и хората около нас.
Аз дълго време преди години си мислех, че това е нещо убийствено, уау... Докато хора около мен със сходни на моите проблеми, психика и емоционалност не започнаха да намекват за Деанксит, Атаракс и други такива. Страдах от безсъние и опитах Атаракс. Но и той не ми удовлетвори дълго. Дадох си сметка, че качеството на живот не е в отричането на проблемите и пиенето на билки и хаотично Атаракс, а имам нужда от по-голямо и качествено лечение. Отидох на психиатър и не съжалявам. Изведнъж от обкръжението ми, приятели и далечни познати се оказаха, че са на АД! Бога ми, хора не се крийте! Напротив споделяйте за лекари, лекарства и всички тези подробности.
Цитат

# 434
Влияят ли ви магнитните бури? Ползвате ли някакво приложение да следите кога има?
.       На мен ми отказват влияние,както и на позната с па(тя ми е споделяла) аз следя в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт