Паническо разстройство - 60

• 56 360
  • 773
  •   2
Отговори
# 165
Е включвам се, но не остава време. Хванал съм един куп неща да движа, ангажименти частни и публични и само чета тук. Като видя билкаря, ако се ядосам пиша.

# 166
Никой не ми отговори за цигарите Rolling Eyes

# 167
  • Швейцария
Аз преди пушех нормални цигари и не ми се е виело свят. Може да са ти прекалено силни, а може да е от шиповете или от паническото разстройство. Сега пуша електронна и пак нищо ми няма. Виело ми се е свят ако получа паник атака, но там има толкова много други симптоми в комплект, че е ясно от какво е. За мен връзка между цигарите и виенето на свят при редовен пушач, привикнал на никотин, няма.

# 168
Никой не ми отговори за цигарите Rolling Eyes
Пуша по кутия на ден или комбинирам iQos с обикновени. Нищо ми няма, обаче никотина като стимулант по време на тежките периоди ми правеше виене на свят. Но това е вторичен ефект от адреналина.

# 169
При мен се получава едно стягане в тила и врата, което много ме напряга. Меря кръвно и е около 130/90, стряскам се, че е високо. Имам скенер на глава, чист е, имам и шипове. Притеснява ме това, че не мога да разбера стягането от по-високото кръвно ли е или от психическото ми състояние. Правих консултация с кардиолог, не ми изписа хапчета за кръвно, които да пия постоянно, а само при нужда, когато го вдигна над 140/90. Това с кръвното е от няколко месеца при мен. Все съм била с ниско преди, но съм и в менопауза, та не знам.
Иначе замайването понамаля и уж съм по-малко тревожна, но като се появи това стягане в главата и спокойствието заминава. Много е гадно! Disappointed Disappointed

# 170
В онзи период не ми пукаше много, а и вече бях сменил 4 медикамента. Та жулех водка със золофт, че и бензо вечер понякога. За вино аз не съм казвал нищо, нямам спомен поне. Никога алкохол не е добре да се приема, независимо с хапчета или не. Затова казах, че моя пример не е добър, но при мен това беше излекуването. Правех се на тухла вечер. Всъщност в интерес на истината адекватен си бях, просто нервната система се тушираше. Но пък е спирала това, защото на другия ден е зле. И въртиш едно и също. Чаках момента да усети организма ми, че е здрав. Все пак и тренирах сериозно! И се и случи!

Добавям, че имах по 7-8 ПА на ден, тегави, по час и нагоре! Абсолютно бях неадекватен и буквално бутах деня. Спях по 2 часа на ден с месеци. Свалих над 30 килограма. Това в периода 2019-2020. И после вече нещата влезнаха в коловоз, по точно ги бутнах в коловоза.
Георгий, понеже виждам, че споменаваш, че си приемал Золофт, аз в момента го пия, и ми докара зверско безсъние - будене в 2ч, в 3ч, рязко и със стряскане, и невъзможност за заспиване после, както и треперене на ръцете, подобно на тремор. За безсънието ми назначиха Тритико, и с него нещата се нормализираха, но пак забелязвам, че никога не ми се доспива от самосебе си, нито вечер, нито след нахранване, абе няма доспиване и това е! От месец и половина го приемам този Золофт, та молбата ми е да споделиш ти имал ли си нещо подобно? Според теб такъв страничен ефект основателна причина ли е да искам да ми сменят АД ( и нервност много сериозна имам от него, вземам Флуанксол за нея)
Благодаря ти предварително за отговора!

# 171
Здравейте! Аз дълго време пушех Айкос, тук от лятото насам се върнах за кратко към нормалните цигари, след което пак си задимих с Айкоса. От днес обаче реших да махам всичко, защото конкретно от Айкоса почти винаги получавам леко замайване и сякаш коремът ми се свива на топка. Ще огранича и захарта, за щастие не съм фен на сладкото така или иначе и мисля и да не пия алкохол. Решила съм да започна фитнес и пилатес или йога.
Някой знае ли кои храни действат благоприятно върху нашите състояния?

Ради, някъде бях чела за същите странични ефекти, които описваш от Золофт.

# 172
Kamille, много ти благодаря за отговора! Малко успокоение, че не съм само аз, тъй като психиатъра при който ходя ( д-р Наков -София) каза, че никога не се е сблъсквал с такова безсъние, каквото аз получих!
Много ще съм благодарна да споделите според вас колко време е редно да се “търпят” страничните ефекти на даден АД, преди да се предприеме смяна. Не ми дава мира факта, че нямах абсолютно никакви проблеми със съня, пиех само 1 Ципралекс и бях що годе добре, а сега пия Золофт, Тритико, Флуанксол, и пак не съм ок! Ципралекса го спрях защото започнах да получавам ежедневни ПА + силна тревожност, въпреки приема му, и така 3-4 месеца, преди да решим да го сменим.

# 173
Ради, за поодобни странични ефекти мисля, че бях чела точно тук, но по-стара тема. Дано някой се включи с пресни наблюдения. Иначе и аз в началото бях на Ципралекс в комбо с Клонарекс и Флуанксол и продължавах да получавам ПА въпреки това. Това наложи и смяната със Сероксат, от който пък станах на дъждовен охлюв.. Сега съм 3ти АД и вече силно се надявам да подейства положително, че се и притеснявам от толкова смени..

# 174
Kamillie, от сърце ти желая да си намерила твоето лекарство, и нещата да се наредят!
И мен ме притеснява смяната на лекарства, аз бях 6 години на Ципралекс.

# 175
Честита нова година на всички, Здраве и късмет!

Имам проблем с ПА. Появиха се малко след като родих.
Водя терапия с психолог вече 5 месеца и нищо. Да упоскои ме с нещата които ми каза - не мога да умра от това, ще го препоря когато се сблъскавам с тяйх и т.н Но реално подобрението е минимално. Моите ПА се изразяват в ситуации в които нямам контрол - возене в автпмобил при някой друг, возене в какъвто и да било транспорт и най- лошото самолета. Винаги ме е било шубе да се возя, но го преживявах някак си. Но сега ни е невъзможно да ззведем детето на хубаов място само заради мен.

Ами ако се качим и изпадна пак в парализа... кой е ме свести в тоя самолет с епитам. Изобщ не знам какво да правя вече.

Психолага ме кара да пиша едни писма до починали роднини, дълбае в неща които може да са отключили това, но аз не съм сигурна в успеха и запозвам да се отчайвам.

Хапчета няма да пия. Какво да правя

# 176
Честита нова година на всички, Здраве и късмет!

Имам проблем с ПА. Появиха се малко след като родих.
Водя терапия с психолог вече 5 месеца и нищо. Да упоскои ме с нещата които ми каза - не мога да умра от това, ще го преборя когато се сблъскавам с тях и т.н Но реално подобрението е минимално. Моите ПА се изразяват в ситуации в които нямам контрол - возене в автомобил при някой друг, возене в какъвто и да било транспорт и най- лошото самолета. Винаги ме е било шубе да се возя, но го преживявах някак си. Но сега ни е невъзможно да ззведем детето на хубаов място само заради мен.

Ами ако се качим и изпадна пак в парализа... кой е ме свести в тоя самолет се питам. Изобщо не знам какво да правя вече.

Психолага ме кара да пиша едни писма до починали роднини, дълбае в неща които може да са отключили това, но аз не съм сигурна в успеха и запозвам да се отчайвам.

Хапчета няма да пия. Какво да правя

# 177
Ами след като психологът не помага, опитайте да направите консултация с психиатър. Кажете му, че не желаете на този етап да пиете АД и сие и може да ви даде насоки как да облекчите симптоматиката си и без тях.

# 178
Фози, прочетете назад, хората които не са пили хапчета до какво са се докарали. Направете консултация с психиатър, ако биохимията на мозъка е нарушена с приказки и писма няма да стане.

# 179
Как се разбира дали биохимията в мозъка е нарушена? Сигурно е тъп въпрос, но все пак реших да го задам.

Общи условия

Активация на акаунт