Скандинавски филми и сериали - Тема 4

• 38 762
  • 469
  •   1
Отговори
# 135
БНТ3
66-и северен участък - сериен филм, криминална драма /Финландия, 2023 г./, режисьор Тепо Айраксинен, в ролите: Саара Котканиеми, Ина Куустонен, Хейки Ранта, Еро Саоринен и др.  Сериалът е сниман в Рованиеми, Лапландия.

Първите 4 епизода на 6, 7, 9 и 10 януари от 22.00 ч.

НВО 2
8 януари 8:20 "Норвежката мечта", романтична драма, Норвегия, 2023; реж. Леив Игор Деволд, с Хуберт Милковски, Карл Бекеле Стейнланд, Едита Торхан, Ойвинд Брандцег, Якуб Сиренберг, [12+]

СИНЕМАКС
6 януари 07:00 "Форсмажор", комедийна драма, Швеция, 2014; реж. Рубен Йостлунд, с Йоханес Бах Кунке, Лиза Ловен Конгсли, Клара Ветергрен, Винсент Ветергрен, Кристофен Хивю, [12+]

7 януари
02:05 "Монголоидът с китара", драма, Швеция, 2004; реж. Рубен Йостлунд, с Ерик Рутстрьом, Ола Сандстиг, Брит-Мари Андершон, Джулия Персдотер, П.А. Емануелсон, [18+]   
13:30 "Сладкарската фабрика", комедийна драма, Дания, 2022; реж. Кристиан Лолике, с Николас Бро, Бахар Парш, Тина Гилинг Мортенсен, Ема Сехестед Хьог, Андреас Йебро, [12+]

8 януари 16:15 "Калев", историческа драма, Естония, 2022; реж. Ове Мастинг, с Майт Малмстен, Реймо Сагор, Прийт Вигемаст, Михел Кууск, От Картау, [12+]

9 януари 07:00 "Калев", историческа драма, Естония, 2022; реж. Ове Мастинг, с Майт Малмстен, Реймо Сагор, Прийт Вигемаст, Михел Кууск, От Картау, [12+]

FILMBOX
7 януари
08:50 Сянката на Пени - приключенски, романтичен Нидерландия 2011
14:30 Сниф участва във войната - семеен, Нидерландия 2008

8 януари
13:50 Регина  - семеен Исландия, Канада, Норвегия, Германия 2002
16:50 Сниф участва във войната - семеен, Ниделандия 2008

9 януари 08:05 Сниф и призрачният замък семеен, Нидерландия 2010

10 януари 19:40 Адът на 63-та - спортен, Нидерландия 2009

FILMBOX EXTRA
6 януари
07:55 Маратонът - комедия, спортен, Нидерландия 2012

FILMBOX STARS
7 януари
08:50 Сниф и летящия фантом - семеен Нидерландия 2008 .

8 януари
16:35 Адът на 63-та - спортен, Нидерландия 2009 -.

9 януари
07:20 Сниф залавя крадеца - семеен Нидерландия 2010
12:30 Маратонът - комедия, спортен Нидерландия 2012

10 януари
13:25 Сянката на Пени приключенски, романтичен, Нидерландия 2011

CINEMANIA
2 януари 16:00 Цигуларката - музикална драма, Финландия, 2018 г., реж. Пааво Вестерберг, с Матлеена Куусниеми, Ким Бодниа

3 януари
02:00 Цигуларката - музикална драма, Финландия, 2018 г., реж. Пааво Вестерберг, с Матлеена Куусниеми, Ким Бодниа
06:00 Хелена - биографична драма, Финландия, 2020 г.
реж. Анти Йокинен, с Лаура Бирн, Йоханес Холопайнен, Криста Косонен
20:00 Премиера:  Мая от Стормскери – драма, Швеция-Финландия, 2024 г.
реж. Тийна Люми

9 януари 14:00 и 02.00 Кралят на Бастой – драма/екшън, Норвегия, 2010 г., реж. Мариус Холст, със Стелан Скарсгард, Кристофър Джонер, Бенджамин Хелстад, Кимо Раджал

10 януари 10:00 Писна ми от мен – комедия/драма, Норвегия-Швеция, 2022 г.
реж. Кристофер Боргли, с Кристин Куят Торп, Ерик Сетер, Фани Ваагер, Сара Франческа Брен

19 януари 20:00 Премиера: Северен комфорт – комедия, Исландия-Великобритания, 2023 г.
реж. Хафщайн Гунар Сигурсон, с Лидия Леонард, Тимъти Спол, Ела Румпф, Ник Блейкли

20 януари 12:00 Северен комфорт – комедия, Исландия-Великобритания, 2023 г.
реж. Хафщайн Гунар Сигурсон, с Лидия Леонард, Тимъти Спол, Ела Румпф, Ник Блейкли

24 януари 12:00 Късче от сърцето ми - комедия/мюзикъл, Швеция, 2019 г., реж. Едвард аф Силен, с Малин Акерман

28 януари 24:00 Момчето от рая  - драма, Швеция, 2022 г., 14+, реж. Тарик Салех, с Макрам Хури, Мохамад Бакри, Фарес Фарес

31 януари 16:00 Туве – биографичен/драма, Финландия-Швеция, 2020 г., реж. Зайда Вергрот, с Алма Пьости, Криста Косонен, Шанти Рони

# 136
11-15 януари

БНТ3  13-16 януари
22.00 ч. 66-и северен участък - сериен филм, Финландия, 5-8 еп.

СИНЕМАКС
12 януари 15:20 "Писна ми от мен", комедийна драма, Норвегия, 2022; реж. Кристофер Боргли, с Кристин Куджат Торп, Ейрик Сетер, Фани Ваагер, Сара Франческа Брен, Фредрик Стенберг Дитлев-Симонсен, [18+]

13 януари 07:00 "Писна ми от мен", комедийна драма, Норвегия, 2022; реж. Кристофер Боргли, с Кристин Куджат Торп, Ейрик Сетер, Фани Ваагер, Сара Франческа Брен, Фредрик Стенберг Дитлев-Симонсен, [18+]

14 януари 04:55 "Розова луна", комедийна драма, Нидерландия, 2022; реж. Флор ван дер Мюлен, с Джулия Акерманс, Йохан Лейзен, Елко Смитс, Аник Файфер, Синем Кавус, [18+]

СИНЕМАКС 2
13 срещу 14 януари 02:25 "Четирима малки възрастни", драма, Финландия, 2023; реж. Селма Вилхунен, с Альма Пьойсти, Еро Милонов, Уна Айрола, Пиету Викстрьом, Вилхелм Бломгрен, [18+]

FILMBOX STARS

11 януари
10:55 Регина семеен Исландия, Канада, Норвегия, Германия 2002 - Регина, която прекарва лятната ваканция в Исландия скучаейки, не си представя, че може да я срещне нещо вълнуващо.
13:50 Сниф и летящия фантом семеен Холандия 2008 - Войната е завършила и в селото е настъпил мир. Но тогава мистериозна фигура, облечена в черно, започва да дебне селяните....

12 януари
17:15 Маратонът комедия, спортен Нидерландия 2012 - Младият служител Юсуф предлага четирима мъже да участват в маратон и да намерят спонсор, те се съгласяват и Юсуф става техен...

13 януари
10:45 Сянката на Пени приключенски, романтичен Нидерландия 2011 - По време на конна ваканция на остров Амеланд, младо момиче среща един опасен кон, който не се доверява на хората.

14 януари
09:20 Сниф залавя крадеца - семеен, Нидерландия 2010 - Немската овчарка Сниф е отгледана от Том.Той е научил кучето на много специални умения и заедно с приятелката си Мириам се...
13:55 Регина - семеен Исландия, Канада, Норвегия, Германия 2002 - Регина, която прекарва лятната ваканция в Исландия скучаейки, не си представя, че може да я срещне нещо вълнуващо. Само ако...

15 януари
10:55 Маратонът комедия, спортен Нидерландия 2012 - Младият служител Юсуф предлага четирима мъже да участват в маратон и да намерят спонсор, те се съгласяват и Юсуф става техен...

FILMBOX ARTHOUSE
13 януари 22:45 Светът - драма, Нидерландия 2013

14 януари 07:30 Качествено време - комедия, драма, Нидерландия 2017

15 януари 20:30 Удавената коза, - късометражен, Швеция 2020

CINEMANIA
19 януари 20:00 Премиера: Северен комфорт – комедия, Исландия-Великобритания, 2023 г.

20 януари 12:00 Северен комфорт – комедия, Исландия-Великобритания, 2023 г.

24 януари 12:00 Късче от сърцето ми - комедия/мюзикъл, Швеция, 2019 г., реж. Едвард аф Силен, с Малин Акерман

28 януари 24:00 Момчето от рая  - драма, Швеция, 2022 г., 14+, реж. Тарик Салех, с Макрам Хури, Мохамад Бакри, Фарес Фарес

31 януари 16:00 Туве – биографичен/драма, Финландия-Швеция, 2020 г., реж. Зайда Вергрот, с Алма Пьости, Криста Косонен, Шанти Рони

# 137
Някой гледа ли финландския сериал по БНТ3?

66-и северен участък
Там е по-студено отвсякъде, но прeстъпленията са същите...

Държава: Финландия
Година: 2023
Времетраене: 50 минути

След "В капан" от Исландия и "Граничен град" на Финландия, северният криминален жанр продължава от Лапландия с "66-и северен участък".

СЮЖЕТ: "66-и северен участък" е най-големият полицейски район - в провинция Лапландия на Финландия.
Тук разследващ инспектор е Мария Пудас, бивша шампионка по бокс, която заедно с колегата си Саму трябва да разследва ежедневни престъпления - убийства, компютърен шантаж, измами. Мария има семейство, майка, баща и брат Нико.
Баща й е взел голям заем и Нико убеждава Мария да се боксира в още един мач, за да изплатят дълга....Така спортните тренировки на инспекторката се редуват с полицейски акцци, като най-добрият изход в тежката природна и криминална среда е чувството за хумор.

*Епизодите от "66-и северен участък" разкриват престъпления по действителни случаи.
Снимките на филма са в Рованиеми, административен център на провинция Лапландия във Финландия, популярни с Оунасваара ски-център, с родината на Дядо Коледа и с Арктическия кръг. Животът в този далечен свят крие истории и преживявания със северна екзотика, но и със същите обществени проблеми.

От 6 януари всяка делнична вечер от 22.00 ч. по БНТ3

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:31 от diziler

# 138
  • Бургас
Искам да го гледам, но нямам тези програми. Проблема ми е в телевизора.
Или аз не мога да го настроя или самия телевизор е нещо ограничен.
Ако го намеря из сайтовете ще го гледам. Изглежда интересен.

# 139
  • Свети Влас
На кой оператор сте? Може би е от операторът ви.

# 140
  • Бургас
Не,не е от него, понеже с предишния телевизор нямахме никакъв проблем.

# 141
E няма оператор, който да не предлага БНТ3, това е националната телевизия.
А можете и онлайн https://tv.bnt.bg/bnt3

Няма го из сайтовете. БНТ се хваща свободно и ефирно и по кабелната тв го предлагат всички оператори.
4 епизода вече минаха, аз гледах първия... нещо ми се стори яко депресия.

# 142
  • София
Сега си върнах първата серия да вида какъв е. Гледа ми се нещо криминално скандинвско.

# 143
66-и северен участък (синопсис):
Скрит текст:
Еп. 1 (6 януари): Мария Пудас работи в Полицейското управление 66, в най-северния участък на Лапландия. Тя има семейство, майка и баща, и брат Нико. Мария е разследващ полицай, но и шампионка по бокс.... Баща й е взел голям заем и брат й Нико я убеждава да се боксира в още един мач, за да изплатят дълга.

Еп. 2 (7 януари): Нужни са много пари за заема, който бащата на Мария Пудас е взел и не може да върне. Затова Нико иска сестра му Мария да се върне към професионалния бокс. Той смята, че може да й уреди мач с нейна бивша противница. Проблемът е, че Мария Пудас не иска да се боксира вече. Но Нико уговаря баща си да й стане треньор, както е бил. Междувременно на територията на 66-ти северен учмастък избухват пожари в няколко хотела. Съвпадението е, че се случват винаги, когато певицата Аманда има концерт или участие. Явно има връзка между пожарите и певицата. Може би е тя или неин почитател...

Еп. 3 (9 януари): Нико убеждава Мария да се завърне към бокса, но още не иска да казва на семейството. Ако тя спечели, ще изплатят дълга на баща им. На терорията на 66-ти северен участък стават серия от изнасилвания. Няма влизане с взлом, а само пострадали подпийнали жени. Мария и Саму отиват при ключар, който им показва, че влизането в домовете е много лесно. За да хванат изнасилвача, полицията подготвя примамки – полицайки, които обикалят баровете. Изнасилвачът се оказва много близо...

Еп. 4 (10 януари): Цялото семейство се подготвя за пресконференция по повод предстоящото завръщане на Мария Пудас към бокса. Майката Анна-Лиза приготвя сладкиши. Самата Мария едва успява да дойде на събитието от работа. За всеобщо ооблекчение присъстват само неколцина журналисти.
Туристи пристигат на Полярния кръг. Един от тях посещава местното заведение и си поръчва богато меню, но няма пари да плати. По закон това не е престъпление. Мария е твърдо решила да откаже Виле от своя начин на прехрана. Заедно със Саму тя го оставя в горска хижа насред пустошта. Неочаквано там пристигат ловци. Виле се оплаква в социалните мрежи и така става разпознаваем за всеки ресторантьор.

Еп. 5 (13 януари): Бащата Еско смята да удължи срока на заема си, но банковата чиновничка му отказва заради възрастта му и голямата сума. Полицайката Мария Пудас се готви за боксовия мача, баща й Еско я тренира. Еси, съпругата на Мария, се оплаква, че я държат настрана. Еско припада на вечерята...

Еп. 6 (14 януари): Тъй като бащата Еско трябва да си почива, Мария Пудас има нов треньор. Много журналисти и една спортна телевизия проявяват интерес към боксовия мач между Пудас и Винтер. Мениджърът на Винтер налага ново място на срещата – в Кьорн, и нов договор с преразпределение на дяловете. В последния момент от спортната телевизия решават да предават мача на живо от Рованиеми.
Междувременно двама братя, живеели в изключителна оскъдица, но доста заможни, са пребити до смърт. Всички знаят, че са имали пари. Оказва се, че ги е убил новодошъл съсед.

Еп. 7 (15 януари): Мениджърът на Кристина Винтер, противничката на Мария Пудас в мача, иска 80 % от печалбата или няма да участва. Нико е в задънена улица. Той се принуждава да подпише договора, защото и 20 % не са малко. Мария трябва непременно да спечели, за да изплати дълга на баща си. Мачът наближава. Противничките минават кантара.
Междувременно е докладван случай за малтретиране на ученик от негови съученици. Той обаче си отмъщава, като прониква в компютъра на учителя си и разпространява клип със сексуално съдържание. После отправя бомбена заплаха към училището. Саму се обръща към Соня, бивша хакерка, възпитаничка на същото училище. Виновният е разкрит, а Соня му предлага работа като програмист...

Еп. 8 (16 януари): Еси, София и Лео приготвят палачинки за изненада наа Мария и я събуждат. Пристига Нико. Остават 14 дни до мача. Всички се изсипват в къщата. Мария ще отиде на работа преди мача. Кетърингът закъснява, всички са под пара.
В същото време се разследва случай на самоубийство, който задържа Мария и Саму. Оказва се, че не е самоубийство, мъжът е бил убит от съпругата си, а на местопрестъплението е негов приятел с пистолет в ръка. Когато разкриват виновната, тя насочва оръжие срещу Мария и Саму и отвлича Мария. Промоутърът на Мария е прегазен случайно, треньорът Хари търси Мария. След полицейска акция Мария успява да стигне за мача. И се изправя срещу Кристина Винтер.

# 144
  • София
Аз мислех, че е по-криминален някакси. Не ми допадна много. Но ще изгледам и втората серия. Явно си търся по-различен сериал.

# 145
  • София
"The Breakthrough" (2025г.) - нов шведски мини-сериал по Нетфликс по действителен случай. Разказва за второто най-продължително полицейско разследване в Швеция на двойно убийство на дете и 56-годишна жена през 2004 г. Намерили са убиеца чак през 2020 г. - 16 години по-късно, когато случаят вече е бил пред затваряне. Малко мудно вървеше, липсваше ми динамика, но историята беше интересна. Само 4 серии е, така че бързо минава.

# 146
The Breakthrough,изгледах го ,вярно мудно вървеше,но ми хареса.

# 147
  • София
Според мен, с този сценарий спокойно можеше да се събере в час и половина, обаче пък нямаше да е сериал. Smile

# 148
Така е ,но го изгледах за една вечер.

# 149
Хич не ми хареса този сериал Breakthrough. Имах повече очаквания след прочетеното, че ви е допаднал, но на мен до последно ми се щеше нещо интересно да се случи около разкриването на убиеца или някаква изненада да има в сюжета, ама уви беше доста скучен и превъртах до края.
Иска ми се да попадна на нещо по-завладяващо и заплетено като история, ако може пак в Нетфликс, но засега не откривам..

Общи условия

Активация на акаунт