Скандинавски филми и сериали - Тема 4

• 38 779
  • 469
  •   1
Отговори
# 150
БНТ 1
18 януари 21:00 Роза игрален филм /Дания, 2022г./, режисьор Нилс Арден Оплев, в ролите: Софи Грабьол, Лене Мария Кристенсен, Андерс Бертелсен, Жан-Пиер Лори и др. (12)

БТВ
19 срещу 20 януари 00.20 "Специален отдел Q" - криминален, мистъри (Дания, Германия, Швеция, Норвегия, 2013 г.), режисьор: Микел Норгард, в ролите: Николай Ли Каас, Пер Шеел Крюгер, Трьолс Либи, Ейвин Фабрициус Холм

СИНЕМАКС
17 срещу 18 януари
03:15 "Хипнозата", комедийна драма, Швеция, 2023; реж. Ернст Де Гиър, с Аста Кама Аугуст, Хърбърт Нордръм, Андреа Едуардс, Дейвид Фукамачи Регнфорс, Моа Никласон, [18+]
15:20 "Игра (2011)", драма, Швеция, 2011; реж. Рубен Йостлунд, с Анас Абдирахман, Себастиан Бликерт, Яник Диаките, Себастиан Хегмар, Абдиазиз Хилоуле, [12+]

21 януари 19:00 "Когато скапаната пролет пукне", драма, Нидерландия, 2024; реж. Даниел Сугавара, с Ада Шчепаняк, Надин Игнас, Цезари Лукашевич, Юлия Кийовска, Станислав Линовски, [12+]

22 януари
10:50 "Когато скапаната пролет пукне", драма, Нидерландия, 2024; реж. Даниел Сугавара, с Ада Шчепаняк, Надин Игнас, Цезари Лукашевич, Юлия Кийовска, Станислав Линовски, [12+]   
19:15 "Изход (2023)", драма, Швеция, 2023; реж. Абе Хасан, с Джуан Алкатами, Ашраф Бархом, Иса Ауифиа, Кристина Караца, Халед Алкатами, [12+]

СИНЕМАКС 2
18 януари
07:00 и 19.30 "Противник", драма, Швеция, 2023; реж. Милад Алами, с Пейман Маади, Марал Насири, Бьорн Елгерд, Ардалан Есмаили, Арвин Кананян, [12+]

19 януари
08:30 и 18.15 "Бащи и майки", комедийна драма, Дания, 2022; реж. Паприка Стийн, с Катрин Грайс-Розентал, Джейкъб Ломан, Николай Лие Каас, Расмус Бьорг, Аманда Колин, [12+]
16:25 "Мърморкото си търси "Ескорт"-а", комедийна драма, Финландия, 2022; реж. Мика Каурисмаки, с Хейкки Кинунен, Кари Вянянен, Силу Сепяля, Иика Форс, Мари Перанкоски, [12+]

22 януари
19:40 "Сладки сънища (2023)", драма, Нидерландия, 2023; реж. Ена Сендияревич, с Хаяти Азис, Рене Сутендейк, Флориан Мейер, Лиза Цверман, Мохамед Хан, [18+]

23 януари
10:15 "Сладки сънища (2023)", драма, Нидерландия, 2023; реж. Ена Сендияревич, с Хаяти Азис, Рене Сутендейк, Флориан Мейер, Лиза Цверман, Мохамед Хан, [18+]

FILMBOX
17 януари
15:25 Сниф участва във войната семеен Нидерландия 2008
18:35 Регина семеен Исландия, Норвегия, Германия 2002

18 януари
11:25 Сниф и призрачният замък семеен, Нидерландия 2010

23 януари
07:55 Сниф и летящия фантом семеен, Нидерландия 2008

FILMBOX EXTRA
21 януари
08:25 Маратонът комедия, спортен, Нидерландия 2012

FILMBOX STARS
17 януари
06:45 Сниф залавя крадеца семеен Нидерландия 2010 - Немската овчарка Сниф е отгледана от Том.Той е научил кучето на много специални умения и заедно с приятелката си Мириам се...

19 януари
08:00 Сниф и летящия фантом семеен Нидерландия 2008
09:35 Маратонът комедия, спортен Нидерландия 2012

20 януари
07:20 Сянката на Пени приключенски, романтичен Нидерландия 2011

22 януари
14:10 Маратонът комедия, спортен Нидерландия 2012

FILMBOX ARTHOUSE
18 януари
01:50   The Drowning Goat drama, short Sweden 2020

CINEMANIA
19 януари 20:00 Премиера: Северен комфорт – комедия, Исландия-Великобритания, 2023 г.
реж. Хафщайн Гунар Сигурсон, с Лидия Леонард, Тимъти Спол, Ела Румпф, Ник Блейкли

20 януари 12:00 Северен комфорт – комедия, Исландия-Великобритания, 2023 г.
реж. Хафщайн Гунар Сигурсон, с Лидия Леонард, Тимъти Спол, Ела Румпф, Ник Блейкли

24 януари 12:00 Късче от сърцето ми - комедия/мюзикъл, Швеция, 2019 г., реж. Едвард аф Силен, с Малин Акерман

28 януари 24:00 Момчето от рая  - драма, Швеция, 2022 г., 14+, реж. Тарик Салех, с Макрам Хури, Мохамад Бакри, Фарес Фарес

31 януари 16:00 Туве – биографичен/драма, Финландия-Швеция, 2020 г., реж. Зайда Вергрот, с Алма Пьости, Криста Косонен, Шанти Рони

# 151
Хич не ми хареса този сериал Breakthrough. Имах повече очаквания след прочетеното, че ви е допаднал, но на мен до последно ми се щеше нещо интересно да се случи около разкриването на убиеца или някаква изненада да има в сюжета, ама уви беше доста скучен и превъртах до края.
Иска ми се да попадна на нещо по-завладяващо и заплетено като история, ако може пак в Нетфликс, но засега не откривам..

https://www.imdb.com/title/tt10834220/reference/

Може би, това?

# 152
Този съм го гледала, наистина е доста добър.

# 153
Кестеновия човек наистина е добър.
Breakthrough-може да не Ви е допаднал,защото сте се настроили на нещо уау,но той е по истински случай и някак си е по-обикновен.
Въпреки ,че на мен ми се стори странно убиецът толкова време да е под носа им и да не го отразят.
Понеже пише,че е филм за второто по-значимост углавно престъпление впШвеция се зачудих -кое ли е първото.Ами това на Улоф Палме-заплетена работа и там.Не знам дали има игрален филм по случая,интересно би било да се види съвременната интерпретация на нещата.Все пак там няма категоричност кой точно е свършил работата-версии много.

# 154
Да, така е, очаквах самото убийство да е извършено по някакъв ритуал или нещо по-завъртяно като идея, не знаех, че е по действителен случай. Затова ми се видя твърде скучно за това, за което се бях приготвила да гледам.

# 155
  • София
Аз гледах много хубав полски филм, който беше доста сходен със скандинавските. Не си спомням името, но ще го изровя.

# 156
Намерих в Нетфликс и сериал за убийството на Улоф Палме.Била съм на мястото,където точно се е случило,ще гледам и ще споделя.

# 157
  • Чукарландия
Много благодаря на diziler за изчерпателната информация всеки път, кое къде можем да гледаме! 🌹

# 158
Да, така е, очаквах самото убийство да е извършено по някакъв ритуал или нещо по-завъртяно като идея, не знаех, че е по действителен случай. Затова ми се видя твърде скучно за това, за което се бях приготвила да гледам.
Този е в Нетфликс и e със същата актриса, като "Кестеновия човек" - признавам не съм го гледала, но по описание съм го сложила в листата си за светлото бъдеще, макар и да е в категория "nordic noir"...Wink

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 22:38 от marini

# 159
Много благодаря на diziler за изчерпателната информация всеки път, кое къде можем да гледаме! 🌹
E, благодаря. Аз мислех, че е излишно, защото никой нищо не пише и тамън мислех да преустановя Grinning

Пакет Синемакс е 4 лв на месец (преди беше 2.99, но.. инфлация), има много европейски филми, включително северни филми. Абсолютно си струва. И не са с дублаж, а със субтитри.  Да видим дали довечера датският филм по БНТ1 ще е със субтитри Wink

# 160
  • Свети Влас
Аз май догодина ще се абонирам към Пиктбокс видях много интересни скандинавски филми и сериали, който по телевизията не мога да ги хвана. Нещо ми е объркано, а и 99 лв годишен абонамент е много добре. Дизилер да знаеш някои скандинавски филм или сериал по HBO MAX ?

# 161
Всички тези, които ги пиша в телевизионната програма по Синемакс, Синемакс 2, НВО, НВО2 и НВО3 ги има и в платформата Max. (Тя вече не е НВО Мах, защото добавиха още съдържание от много други телевизии, например всичко на TLC, Discovery, HGTV, ID extra...).

За Pickbox TV не е нужен изричен абонамент, ако си абонат на EON (интерактивната телевизия на Виваком, N3 и още няколко оператора в стратата). Аз я приемам напълно свободно в рамките на EON (като абонат на Виваком). Говоря за канал по телевизията, не за платформа като... приложение.

# 162
  • Свети Влас
И аз я имам, но ми е трудно да проследя кога дават скандинавски сериали и филми, благодаря Дизилер ще погледна заглавията в Макс, тъй като имам абонамент.

# 163
И аз я имам, но ми е трудно да проследя кога дават скандинавски сериали и филми, благодаря Дизилер ще погледна заглавията в Макс, тъй като имам абонамент.
Е да, затова гледаш програмата на телевизията в някой сайт (например dnes.bg, dnevnik.bg, тв-програма.bg) и като видиш филм от скандинавска държава по Синемакс или НВО каналите, пишеш същото заглавие в търсачката на Max. За Pickbox не знам, те наблягат на коледни филми от декември насам, но по принцип си е канал за романтични филми, тип Hallmark.

# 164
  • Бургас

За Pickbox TV не е нужен изричен абонамент, ако си абонат на EON (интерактивната телевизия на Виваком, N3 и още няколко оператора в стратата). Аз я приемам напълно свободно в рамките на EON (като абонат на Виваком). Говоря за канал по телевизията, не за платформа като... приложение.
Аз също съм на Виваком, но използвам само телефона, без тв.
Имам приложение Май виваком. Имам оферта за безплатен ЕОН мобайл, в пакет Арена плей.
Въпроса ми е - мога ли да гледам ЕОН на лаптопа? И как точно ?

Благодаря ти, Дизилер, за изчерпателната информация за филмите, които дават из тв каналите!
За съжаление в момента не разполагам с тях!

Общи условия

Активация на акаунт