Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 56

• 79 929
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Калифорния, САЩ
За утрешната закуска направих  баницата от сега. ММ става в пет и трябва да е готова. Преди това направих мини банички за тази сутрин.

Свински гърди с лук за обяд. Ще направя тогава и една салата с моркови и зеле.

# 586
  • Once there was a Hushpuppy...
Само аз не направих този качамак, а най-голяма лига проточих Grinning  Честно казано малко му се страхувам, затова ще опитам с готов в пакетче. Да не го направя на буци.
Като се започна едно готвене от петък
Пица и супа спанак без снимка

Баница с праз

Лесна и много вкусна торта с готови блатове и крем от маскарпоне, заквасена сметана и крема сирене, с боровинки

И за финал тази вечер едно руло Стефани

# 587
След дългите отчети, и милинките на Иланг Heart, една скромна снимка.
Печен свински котлет с риган на фурна и горски гъби в масло, чесън и мащерка на тиган. Придружени от чаша червено вино зад кадър.

Дояде ми се качамак вече!

# 588
  • In transit
Hushpuppy,
Скрит текст:
Не се притеснявай за качамака. Намери си инстантен, като за начало. Защото се вари по-малко. И нормален да е няма проблеми. За да не стане на бучки, изсипваш царевичния грис в тенджерка и добавяш студена вода (в съотношение 1:3), малко сол, разбъркваш. Бъркаш от време на време на среден огън. Като заври, може да намалиш още малко и бъркаш още няколко минути. Ако стане много гъста сместа, добави още малко вода. Вариш 5-15 минути, в зависимост от гриса ти. Накрая слагаш бучка масло и настърган кашкавал и пробваш на вкус как е, може малко сол и пипер да му добавиш, ако има нужда. След това довършваш според рецептата. Това е най-сигурния начин за приготвяне на качамак без бучки.
Като опция може да вземеш готовия, който пускат от утре в Лидл, в италианската седмица, полента, на пакети е за 2-3 лв. Нарязваш го на резени, намазваш ги със зехтин и го запичаш на тиган или грил-тиган. Отгоре с някакво рагу, от сорта на Болонезе или гъбен става много вкусен.

# 589
И аз точа лиги по качамак заради вас, но така и не стигнах да направя.Simple Smile))
Аз си го правя с фино царевично брашно и го бъркам с миксер на котлона.😀

# 590
Много благодаря, Мики! Даваш ми кураж, признателна съм ти Heart

Нещо старо да постна

# 591
Мексикански ден днес, бобена чорба с царевица и енчилади

# 592
  • София
Палачинки

Закуска с шунка(вътре)

И с ябълки

Тухличка с квас

Гризини с остатъчен квас

Узбекски ханум

# 593
Лютеница по никое време. 😃

П. П. За качамак купувам пакетче "Царевичен грис за качамак". Правя по рецептата, която е на опаковката : слагам да заври водата, малко сол и на ниска степен на котлона сипвам гриса като бъркам непрекъснато с дървена бъркалка. Като сгъсти, свалям от огъня и сервирам с натрошено сирене и препържено олио с червен пипер.
Лесно е, ще се справиш HushPuppy.

Хубава седмица на всички! ❤️

# 594
  • Den Haag
От мен любимите рогчета по рецепта на Пина:

Домашна сланинка донесена от България и направена от тати, която от девет години мечтаех да хапна зимата Simple Smile))

Любима от детството простичка зелева чорба с боб, сланинка и люта чушка Simple Smile)

# 595

Краставици с гръцки йогурт и подправки.

Сармички в гювеча.

И баница с последните ми одрински кори.

# 596

Пилешка супа

# 597
Вдъхновена от вчерашната мусака на Бени -ето моята направо от тавата.

# 598
  • Plovdiv

Пълнени гъби с топено сирене, бекон и кашкавал

# 599
Много ти благодаря, Фортуна! Heart
И аз съм правила веднъж така, но нещо обърках пропорциите и не ми се получи.
Все пак ще имам предвид.

При нас едно телешко варено, да прогоним окончателно грипа...

Общи условия

Активация на акаунт