Нарцисист или емпат, кое е по лошо?

• 3 429
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Горният ти пост е мой, писан в тема за нарцисистите !
Кажи защо толкова те вълнува темата ?

Твой е текста, и съдържанието е валидно.

Искам да четат повече хора за да не им се случва.

Никой не е застрахован. Това си го причиняват както мъже към жени, така и жени към мъже.

Аз имам още едно питане към всички, възможно ли е жена нарцисист да превърне мъж от емпат в нарцисист в по лека форма без бруталните му ярки харектеристиките и индикации.

Защото не се чувствам същия като преди и някак вече не ми е жал за никой.

Според мен нарцисизмът е избор но това е мое емпатично грешно възприемане на действиетелността. 

Радвам се че ми се случи сега знам какво е и да си двете крайности.

Чувствам се като малко  дете което е научило нещо което му се струва толкова невероятно и е толкова развълнуван и няма търпение да сподели…….

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 20:25 от Анонимен

# 16
Нарцисистите често не знаят, че са такива, дори може се мислят за емпати. И със сигурност смятат, че те са жертвата във всяка ситуация.

# 17
Някоя жена ви е разказала игричката. Това виждам аз в поведението ви. Сега една гордост ви е обзела, че сте стъпили на пътя на психологията с пет изречения от нета. Не си давате ясната сметка, че въобще не става така, както си мислите: виждам в нета нещо и готово - вече съм силният и всезнайкото на света и съм осмислил и разбрал причините си за болката, разшифровал съм жената и съм се спасил. Чете се с години, много сериозно - психология и психиатрия. Годините са двуцифрено число и дори след тях не трябва да го има усещането знам много за себе си и другите. Всеки има заложено нарцистично поведение, важно е, необходимо е да го имаме, въпросът винаги е в границите. А те не се определят с нещо си в нета. Това е процес, непрекъснато четене и непрекъснато потискане на самоувереността от наученото. Иначе ще се сгромолясате. Човешката психика и тяло са много сложно устроени. Излизайте от илюзиите, че с четене на коментари и статии помагате на другите. Няма как да стане. Четенето е изключително сериозно, изключително дълго време, става въпрос за огромно количество научна литература, а вие дори не го предполагате.

# 18
Нарцисистите често не знаят, че са такива, дори може се мислят за емпати. И със сигурност смятат, че те са жертвата във всяка ситуация.

Възможно границата е тънка.
За това е важно да се ограмотяваш емоционално, за да не ти се налага по Коледа да си говориш с непознати на толкова сериозна тема която повърхностни хора немогат да асимилират.

С четене не се разбира, разбираш като ти се случи. Руми.

Не ми се коментира повече.
И едно ще ти кажа не ти трябват години обучение по психология когато всичко изписано по темата съвпадне едно към едно със всичко преживяно и няма дори милиметър или грам разминаване.

И да това Можеби е моят начин да изхвърля този тежък товар акумулиран в мен месеци. Можете да измислите някой термин за това поведение, вярвам във вас.

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 20:55 от Анонимен

# 19
“Затова” и “ не могат”. Не можете да казвате на другите, че са повърхностни хора, докато допускате елементарни грешки. И двете правила се учат във втори клас. Имате проблем със себе си, самочувствието ви е кухо. Можете да научите на нещо другите хора и да бъдете полезен само, ако Вие самият го знаете. Не може да дадете нещо, което не притежавате. Съсредоточете се върху собственото си поведение, не върху поведението на партньорките ви. Първо върху собственото поведение, а най-напред книгите, защото без тях не може да видите нищичко.

# 20
Ами състоянието в което си също е обект на психологията - това е форма на еуфория, от това че си видял връзката от друг ракурс и вече няма да страдаш.
Не става точно да РАЗБЕРЕШ и да ти мине любовната болка. Защото ти не тъгуваш за нарцисиста, а за това как ТИ си обичал.
Въобще трябва да анализираш собственото си поведение - не си видял значите, обичал си на воля и не си преценил човека. И никой не е виновен за твоите си грешки. Обичаш да обичаш, защото това е твоя наркотик. И колкото и даа осъзнаваш че човекът е нарцисист ще те тегли натам.

Моя съвет е обърни се и анализирай себе си. Къде си сгрешил, какво не си видял и защо. Как е трябвало да се държиш и можело ли е да се предпазиш.

# 21
  • У дома... някъде
По Коледа нали ставали чудеса?
Дали нарцис,роза или някакъв вид "грозно" цвете е жена ти,лесно ще се отървеш от нея.
Доколкото успях да прочета всичко, разбирам...че си взел съответните "мерки" ,та вероятно е било много по лесно да си емпат.
Понякога хората са просто хора,но лесно лепиме етикети с цена и определения.

Към автора -може би мълчанието е най-добрият ти отговор в този казус.
А и по традиция ...нищо ново под слънцето!

# 22
Не ми се коментира повече.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт