Електронни четци - 28

• 46 660
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
От Озон няма бележка от куриера, а в профила Ви трябва да се пази електронна касова бележка, така че проверете. Винаги, когато получавам мейл за изпратена поръчка, има текст, в който се казва, че в пратката няма да има бележка от екологични съожражения, но ще имаш електронна в профила.
Дисплеят е за смяна, изглежда точно по начина, по който изглеждаше таблетът ми, след като едно от децата стъпи отгоре. Оправиха го за около 150 лв, доколкото помня.

# 256
  • София
Благодаря, ще заявим към Озон гаранция и кой знае кога ще го върнат, жалко, защото е само на няколко месеца.
Дано имате повече късмет от мен с моята гаранция в Технополис. Не я признаха, впрочем, писах и на Покетбук, и те  ме отрязаха.
Намерих един сервиз "Бушона", има и други. Писах с въпрос за цена.
Това за напукания екран, ми го казаха в един форум - че ги правят много тънки и батерията лесно се раздувала от топлина. Моят беше забил и не можеше да се изключи, носих го и на плаж, макар увит в кърпа. Трябвало е на всяка цена да го изключа по някакъв начин.
Ето отговора на "Бушона"....Олеле
Стойност на диагностиката за този клас уреди - 24.00 лв. с ДДС. Ремонт ще бъде извършен едва след като одобрите такъв. Очаквана крайна цена, заедно с частта - между 400 и 500.00лв с ДДС

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 10:10 от Cuckoo

# 257
  • SF
Значи да ги пазим от прегряване?? Аз моя така си го хвърлям на плажа върху кърпата, без изобщо да мисля. И на слънчев и много горещ балкон го забравям с часове на масата. Ще внимавам. Предимно по плажове и балкони го разнасям.

# 258
Esmee, твоят не беше ли Киндъл? Те са железни – нищо им няма при падане или на слънце.

# 259
  • София
Значи да ги пазим от прегряване?? Аз моя така си го хвърлям на плажа върху кърпата, без изобщо да мисля. И на слънчев и много горещ балкон го забравям с часове на масата. Ще внимавам. Предимно по плажове и балкони го разнасям.
Това ми го написаха по повод Покет бук - че са много крехки екраните. Не зная доколко е вярно. Щом не се е случило досега с твоя, явно е по-устойчив, и аз носих Киндъла на море миналата година и нищо му нямаше.

# 260
  • Варна
Аз като чета на покетбук това им е коронния номер. После как да вярвам като ги хвалят.

# 261
Здравейте. Надявам се да получа помощ от вас. Смених операционната система на лаптопа от линукс на уиндолс и сега не знам как да сваля преформатираните книги от Калибре на електронната книга, киндъл е марката. Благодаря много.

# 262
  • София
Свързваш четеца с компютъра, отваряш Calibre, маркираш книгите, които искаш да качиш и натискаш Изпращане към устройството.

# 263
Здравейте! Ако трябваше да избирате между Boox page 7 i Pocketbook 700 ERA, кой бихте взели? 

# 264
Boox Page 7 е на практика таблет под управлението на Андроид 11 с E-Ink дисплей. А Покетбук Ера си е стандартен електронен четец с операционна система модифициран Линукс.
Т.е. Boox има по-широки възможности като Андроид таблет. Примерно - може да се качват всякакви допълнителни програми за четене на книги и т.н. Освен това той има много по-големи възможности за фини настройки (форматиране) на страницата за четене. Вградената му програма за четене Neo Reader е много добра и на практика няма нужда от инсталиране на допълнителни програми от сорта на Cool Reader.
Аз имам следващия модел на Boox - Nova Air 2 с малко по-голям дисплей - 7.8 инча от този на Page 7, който е със 7 инчов. Моят четец на Букс има и стилус, може да се водят бележки по текста, да се подчертава и т.н. Може да се пише на ръка в програма Notebook и да се цифровизират в рdf примерно. Може и да се рисува. Имам и подобен Pocketbook - Inkpad 3 със 7.8 инчов дисплей. Той е малко по-стар модел и при пряко сравнение на дисплеите на Букс и Покетбук, този на Покетбук ми се струва малко по-сивкав, а на Букс - малко по-бял.
По отношение на издръжливостта на батерията - Букс би трябвало да издържа по-малко от Покетбук поради това че работи под Андроид, по-мощния процесор и т.н.
Обаче ако се изключи WiFi и блутут, четецът на Букс издържа поне няколко седмици ежедневно четене - почти колкото Покетбук.
Трябва да отбележа, че менюто на Букс е по-сложно и объркано от менюто на Покетбук, специално ако тръгнеш да бъзикаш многобройните настройки. Но ако просто качваш книги и четеш, няма нищо сложно.
И двата четеца имат широка ивица от едната страна на екрана за по-лесно държане с една ръка.
Накратко - моите симпатии са повече към Boox. Но трябва да призная, че мнението ми не е съвсем безпристрастно. Просто четците на Букс ми харесват повече. Имам и по-големите модели с дисплеи 10.3 и 13.3 инча.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 12:33 от Stilgar

# 265
Много Ви благодаря за обстойния коментар! Аз съм доста скарана с технологиите, така че вероятно няма и да разбера пълните им възможности. Но понеже цената между двата е съпоставима, се зачудих.

# 266
Здравейте! Ако трябваше да избирате между Boox page 7 i Pocketbook 700 ERA, кой бихте взели?
Зависи... Вярно е, че Boox като четец с Android има по-големи възможности за качване на програми, например за четене. От друга страна, за Pocketbook ERA също има CoolReader и KOReader, които се качват съвсем лесно (само се включва четецът към компютър с USB кабел и се разархивира един архив като върху външен диск). А CoolReader има точно толкова фини настройки (форматиране) на страницата за четене, колкото и Neo Reader или AlReader под Android - т.е. всички възможни.

За разлика от всички модели на Pocketbook, Boox нямат механични клавиши, управлението им е само с тъчскрийн. Което в някои случаи е доста неудобно. Като време за включване (от напълно изключено състояние, не от заспиване) - на четците с Android им отнема около 30-40 секунди, докато на Pocketbook моделите - 5 до 10 секунди.

По отношение на екраните са еднакви. И двата модела ползват новата електронна хартия Carta 1200, която е около 10-15% по-бяла и реагира малко по-бързо от по-старата, използвана примерно в InkPad 3.

По отношение на вътрешната памет - Boox page 7 има слот за microSD карти, което позволява качването на повече книги. Но това не е особено предимство, като се има предвид, че във вградената памет от 16 GB на Pocketbook ERA могат да се запишат поне 20 - 30 000 романа, което е няколко пъти повече, отколкото кой да е човек е в състояние да прочете през целия си живот. За сметка на липсата на слот за microSD карти Pocketbook ERA предлага защита IPX8, т.е. работещият четец може да бъде потапян на дълбочина до метър и половина под вода за 30 минути, без това да се отрази на работата му. Или да бъде измит под струя вода на чешмата. Ако смятате да го използвате примерно на плажа - това е значително предимство.

И най-важната разлика - здравината. При новите модели на Pocketbook - 700 ERA и InkPad 4, за разлика примерно от InkPad 3, екранът не е потънал на 1 мм под предната повърхност, а е наравно с нея. Защото това потъване при старите модели беше направено с цел защита на дисплея от надраскване и натиск. При новите модели предното стъкло е с твърдост 7 по Моос, т.е. идентично с последното поколение GorilaGlass, което се използва в най-новите и най-здрави смартфони. В икономисания 1 мм дебелина е разположена рамка от титанова сплав, намираща се вътре между батерията и дисплея. Така че основният проблем на старите модели Pocketbook - опасността от раздуване на батерията, която да натисне отвътре дисплея и да го счупи - вече не съществува. Нещо повече - поставената титанова рамка и новото защитно стъкло правят целия четец значително по-здрав механично от тези на другите марки. В интерес на истината - Boox Nova Air 2 също е със закалено предно стъкло, което го прави доста здрав. Но за съжаление вече не се предлага на пазара.

Така че, при възможностите, които двете марки предлагат в момента, моите симпатии са на страната на Pocketbook.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 19:32 от Читател

# 267
Здравейте, случайно да има шведско-български речник за Киндъл?

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 21:07 от 3ори

# 268
По- най смотания начин си прецаках дисплея на моя Покетбуук ИнкПад 3 про. Готова съм да сменя дисплей, но не откривам къде има такива сервизи. В тези, в които звънях, ми казаха ,че не поддържат наличности на резервни части, а и такива почти нямало. Много съм доволна иначе от четеца, никакви забележки нямам, на плаж и къде ли не 3 години съм го мъкнала с мен, не е прегрявал, не е правил проблеми, докато... не го чукнах леко в твърда повърхност, хем си беше с калъфа.
Готова съм и нов да си купя, но и те били кът, на няколко места съм пуснала запитвания, чакам отговори.
Подготвям се психически да си купувам някакъв друг модел. В тази връзка- дайте акъл, моля ви, към какво да се насоча. Искам да са с голям дисплей, минимум 7 инча, с подсветка, памет 16 GB, добра батерия, да поддържа максимално много текстови формати. Да възпроизвежда аудио книги и манги не ми е необходимо, нито да има високоговорител или карта за памет. Ще го ползвам само и единствено като четец.

# 269
Тили, за сервиз не мога да помогна. Четецът ми е този https://readerbg.com/kobo-libra-h2o и съм доволна. И аз го ползвам само като четец.

Общи условия

Активация на акаунт