Електронни четци - 28

• 46 600
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
150 е вариантът с рекламите, но ако същият в Плесио е 280 лева си е оферта отвсякъде, че и с безплатна доставка. Странно чак.

# 331
Проверих и написах в предишния пост, тази цена е за другия по-евтин модел.  В Пазарувай са оплели конците.

# 332
  • Варна
То и аз ги оплитам редовно. Амазон не си сложиха свястна номерация на моделите. Пък години, пък поколения, пък пейпър и без пейпър... Всеки път забравям моят кой точно модел е. Май беше 7 поколение,
...но дали е така,
кой, кой ще ми каже
hahaha

# 333
# 334
Ридърбг имаха много хубава страница за киндъл, по генерации, година и какво е новото, за да се ориентираш и сравниш. Но вече я няма. Заменили са я да си търсиш по сериен номер. Възможността за сравняване я няма.

# 335
# 336
Да, нещо такова беше. Но разликите между моделите бяха по-добре застъпени. Например в 11 поколение не виждам кои са водоустойчиви и т.н.

# 337
Kindle Paperwhite 6.8 in е най новата версия , различава се  със по-голям размер и със цветова температура която е много удобна за очите. Има и блутут за аудио книги
Kindle Paperwhite 6 inch , той е от по- старите версии и е само със  подсветка без цветова температура

Скрит текст:
имам калъф и стъклен протектор за Kindle Paperwhite 6.8 in

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 17:37 от snow22

# 338
Здравейте! Предстои ми покупка на нов четец и съм се спряла на Кобо. Бях избрала либра 2, но в последствие прочетох че либра колор е с по-добре параметри и сега съм в чудене коя да взема. За либра 2 има доста мнения, но за колора не виждам ако някой има мнение или впечатления коя от двете е по-добрия избор ще се радвам да сподели.

# 339
Тъй като правих много подробни прочувания (като купувам някаква техника, от която не разбрам, прекарвам дни в проучвания) и от вчера съм и аз съм с e-book, ще си позволя да си кажа мнението. Доколкото прочуих, от Kobo Libra Color няма никакъв смисъл ако не се четат комикси (даже и за тях не е много сигурно). Цветовете още не могат да докарат цветовете, с които сме свикнали на телефоните, много са далеч - едни такива приглушени са, като размазани малко, абе като от лош цветен принтер. А лично се бях спряла на Кобо Либра 2 - има всичко, което е необходимо за един четец и достатъчна памет, 7" екран, чете повечето формати, за ралика от KIndlе-а, което е малко досадно с прехвърлянето през Calibre, но това ми беше другият избор. Кобо либра 2 надделя в последния момент - всякакви класации го дават като отличен избор и оптимален вариант и с по-добри функции в сравнение с Kindle Paperwhite 2021. И вече почти го бях поръчала, но се спрях, защото реших да отида в един магазин и да го вдидя на живо него и Kindle Paperwhite-а също. И на място като го пипнах, нещо не ми хареса материалът на белия (такъв имаше изложен, за черния Кобо не знам какво ще е възприятието и усещането, но предполагам подобно). Не, че е лоша изработака, напротив - лек е, с хубав дизай, с физически копчета, но една идея ми стои пластмасов, пък аз искам да ми е приятно в ръката. И може би щях да се примиря с Кобо, макар Kindle Paperwhite да ми хареса повече като изработка, обаче в магазина се "влюбих" в друг, трети четец. Няколко дни се чудих и проучвах пак и като се убедих, че има всичко, което ми трябва, че и повече, и като се има предвид колко ми хареса дзайна и усещането в ръката, си взех него. Още нямам много опит, но на този етап след от един ден ползване, съм супер доволна. Само от цената не съм, още я преживявам, но "кеф цена нямало", та се надявам да ми мине. Satisfied Та, аз си взех Pocketbook Era 700 Sunset Copper 64 GB. Докато не го видях на живо въобще не ми беше в сметките, най-вече заради цената, но това е положението. Не агиритирам за него, Кобо Либра 2 си е отличен избор, но мисля че от Color няма смисъл на този етап. Още им трябва усъвършенстване на цветните, поне на този конкретно.

# 340
Един приятел като легна на леглото  и удари без да иска с лакът четеца си Touch Lux 5, който беше със затворен калъф с твърда корица и протектор. И екрана загина. Успех.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 15:04 от bubanka

# 341

Както и да е, няма данни, че екранът на Pocketbook e по-чуплив, ненадежден, неустойчив на удар от екраните на Kindle или Kobo. По-принцип, екраните на четците, макар и със закалено стъкло (всички  изброени са с подобна издържливост, поне за по-новите модели, за старите не знам) са по-крехки от екраните на новите смартфони и трябва да се пазят от удар. Те сматфоните се чупят лесно, пък тези...

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 15:06 от bubanka

# 342
Както и да е, няма данни, че екранът на Pocketbook e по-чуплив, ненадежден, неустойчив на удар от екраните на Kindle или Kobo.

Данни може да няма, обаче... Следя тази тема от години. Досега нито веднъж не съм чула някой да се оплаче от счупен дисплей на Киндъл или Кобо. Докато оплаквания от Покетбук има десетки.
Аз лично съм си направила изводите, за останалите – не знам. Втори Киндъл имам, ползвам ги с калъф. И са падали, и са удряни през годините, няколко пъти и съм сядала върху тях без да искам... Ползвани са навсякъде, включително и на плаж, били са на силно слънце... Железни. Та не бих твърдяла толкова уверено, че екраните на четците са толкова крехки. Може, но не на всички.

# 343
На моя стар Киндъл точно дисплеят се повреди. Не знам как точно се случи, може и някое от децата да е “помогнало”. Та не са железни киндълите, да се включа за статистиката. Независимо от това, следващият ми четец пак е Киндъл.

# 344
С Киндъл 2021 съм от 1г и нещо. И с три малки деца. Взех Кидс версията, който се води преди 1г и нещо. За тази година в падал няколко пъти, вадихме го и зад дивана. Беше сядано върху него. Надявам се, че не е настъпван, въпреки, че не съм много сигурна, но пък средното дете беше рисувало върху дисплея. Разнасям го в раница, дамска чанта и чантата на количката. За момента да чукна на дърво си е абсолютно здрав. Старият ми пак Киндъл е преживял още по голям тормоз, той и на плаж е ходил. Работи все още идеално, но го смених, защото няма проверка. Него го купувах втора употреба и аз го ползвах 8-9г. Като тръгнах да си избирам нов се колебаех между Киндъл, който си взех и Кобо Либра 2. Но Кобо не ми допадна на допир и как ми пасва на ръката. Него го бях избрала, защото е с физически бутони, а стария ми четец също е с бутони и ми е много удобен. Стария сега е в синът ми, но той не се е засилил да го ползва.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 15:06 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт