Електронни четци - 28

• 46 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Стилус за 5 лева?! От къде?

# 496
Наличието на стилус към четеца, с който можеш да подчертаваш текст или да си водиш бележки в полетата на книгата за повечето читатели на книги е излишна екстра, да не кажа направо изгъзица, освен в някои по-специални случаи:
Първо за студенти и ученици, които учат за изпит примерно и драскат върху учебника.
Второ за научни работници, които изучават някакви специализирани книги, монографии, научна литература и т.н.
Отделно от това при по-усъвършенстваните четци е възможно да се използва четецът като бележник, като се пише текст и след това може да се конвертира цифрово във документ в PDF или Word примерно.
Това може  да се използва да се водят записки на лекции от студенти примерно, или да се използва като бележник при разни семинари, бизнес срещи и т.н.
Евентуално с рисуване на диаграми, таблици и графики.
Също много специализирана употреба.
А също и за рисуване на картинки - черно-бели.

# 497
Това го зная, но тези стилуси са скъпи. Мисля, че става дума за тези с гумички накрая, които служат за прелистване.

# 498
В магазин за GSM артикули - калъфи и т.н. намерих "стилус" с гумичка, за сменяне на страниците просто, а НЕ за писане.... Работи на PocketBook Touch Lux 5 и Kindle 11 Gen Basic. Излезее ми 5 лева.

# 499
Днес си взех Покетбуук verse pro. Разцъках го докато бях в колата и ми харесва. С тъч, водоустойчив, смарт светлина, поддържа и аудио книги (със слушалки безжични или с кабел тип С). Бързо реагира на смяна на страниците, свързването с уай фай и пращането на книги.

# 500
  • София
Привет!
Моля за помощ, не мога да разбера каква е разликата между тези двата Киндъла
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0CP31T5M6/ref=ox_sc_act_t … JWKAKR8XB7XF&th=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09SWV9RCG/ref=ox_sc_saved … itle_2?smid=&th=1

# 501
Ами значи, Kindle Basic 2024 г. т.нар. Matcha (зелен) е с 25% по-ярка подсветка така да я наречем и не знам колко процента по-бърза реакция на екрана. Имаше новост и в wireless-а. Това са разликите в сравнение с Kindle Basic 2022. Цената също разбира се.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 09:23 от fearbless92

# 502
  • Враца
И по-евтиният според заглавието е върнат, сервизиран и тестван от Амазон.

# 503
  • София
Благодаря,
искам да поръчам за подарък на възрастен човек,
значи и по-стария модел ще върши работа.

# 504
Определено върши работа. на свеки 80+, й дадохме киндъл PW от 2015г., нагласих й подсветката на около 9 - 10, текста с размер, който й е удобен, изтеглих й книги от читанката, за да не бърника в тези функции. Научих я сама да си зарежда нова книга и да се ориентира коя е прочетена, да мести по съдържанието и ела гледай колко книги прочете.

Да питам и аз. Има ли разлики в екраните на киндъл PW  и другите, които не са PW? Какви са разликите между тях?

# 505
  • София
Ето част от разликите, само че са на английски.
https://everyday-reading.com/everything-you-should-know-about-a- … indle-paperwhite/

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 15:18 от Тонка*

# 506
Много полезна статия, благодаря.

# 507
Сега чета публикации в Ruddit в Киндлъл форума... масово се оплакват от жълта линия в основата на Kindle Colorsoft. Повечето показват цветна корица на книгата и момчето под дървото които са цветни. Следват снимки на текста... които са чернобели. За какво е цветен четец, като не се четат комикси не ми е ясно. Само за една цветна корица не си заслужава, а и очевидно технологията на Colorsoft не е добра и е далеч от екраните на Basic и PW.

П.С. Честит празник!

# 508
Не ми се е налагало до сега да трия прочетени книги. Опитах от киндъла да ги изтри директно, но не става.
Някаква идея защо не успявам?

ПС Сега ще опитам през лаптопа да ги изтрия, но предпочитам от киндъла да го правя.

Прави ми впечатление, че като ги прехвърлих на лаптопа, за  всяка книга има папка + документ. Да не би в това да е проблемът?

# 509
  • София
Винаги трия роман, след като го прочета. Като натиснеш delete this book нищо ли не става?

Общи условия

Активация на акаунт