Електронни четци - 28

• 44 142
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Прилича ми на дефектен. Може и да се оправи с ъпдейт, но не съм сигурна.

# 706
Wi-Fi изключва ли?

# 707
  • Свети Влас
Аз сега зацепих, защо ми се изтощава батерията. От Уай Фи-то е. Понеже не съм го изключила. Благодаря ви за подсказката.

# 708
Не, с включен беше. Познати споделиха, че дори и при включен Wi-Fi батерията държи.  Утре ще направи опит и с изключен.Това беше и моето предположение, но който ползва от по-дълго време, има повече наблюдения.

# 709
  • София

Тук пише че с подсветка на 13 и изключенo безжично зареждане издържа до 21 часа.

# 710
Здравейте, подарихме на детето четец Kindle Gen 11, 2022г. Ползва го от  три дни и остава с впечатление, че батерията пада бързо. За ползване половин час - батерията пада с 6 %. Зарежда се бързо. На 26 ти вечерта е зареден до 100, и днес на 28 ми т.е за два дена е с 40 % заряд. Сумарно за двата дни е използван 8-10 часа. Това в норма ли е? Или има проблем с четеца? Срещам мнения и коментари, че се зареждат много по-рядко. Естествено зависи от времето,  което са използвани, затова споделих по-горе колко часа е използван и колко заряд е изразходен. Също така трябва ли да бъде на самолетен режим, за да пести батерия? Благодаря предварително за насоките.
Аз съм с Киндъл 2021 от година и половина някъде. Батерията държи много. Ползвам го с просветка  и с включен wi-fi, не го изключвам почти никога. Зареждане е преди повече от 1м и съм чела доста на него през това време,коло точно не мога да кажа, но последната 1 седмица имах повече време и прочетох 3 книги, което прави сумарно около 15ч четене. В момента батерията е на 38%. Батерията му държи доста, зависи колко чета, но доста рядко го зареждам.

# 711
Здравейте, уважаеми ползватели на електронни четци 🙂
От скоро съм горд собственик на Pocketbook basic lux4, виждам че в темата има ползватели и на Покет, въпреки че явно не е предпочитана марка четци. Както и да е, не знаех за темата и ако я бях чела вероятно щях да се насоча към друга марка. Сега искам да ви питам нещо - като чета понякога при прелистване екранът сякаш минава за секунди в нощен режим. Не ми се струва това да е нормално. Иначе е зареден, дори прехвърлих няколко книги. Още не съм го разучила на 100%, но това потъмняване проблем ли е според вас или просто грешка на софтуера, присъща на марката?

# 712
  • Варна
Не знам грешка ли е, но и на моя киндъл му се случва, макар и рядко. Случвало се е и да зареди страницата наполовина по диагонал, да помисли една секунда и да зареди останалото. На мен ми прилича на моментно зависване на софтуера, т.е. нещо го кара да се умисли. Понеже четецът ми е вече старичък и не ми е чак такава тръпка  не се притеснявам особено, но си мисля, че не е проблем, все пак на всеки компютър се случва.

# 713
И с моя четец се случва ако в последния момент преди да заспи се сетя да сменя страницата. Виж настройките за спящия режим да увеличиш времето.

# 714
Да не бъркате това премигване с пълното опресняване на екрана? Абсолютно всеки електронен четец при поредното прелистване на страница на книга от време на време извършва пълно опресняване, т.е. пълно изрисуване отново на изображението на страницата точка по точка. Колко често да се извършва опресняването, може да се настрои - примерно през 10 страници, или пък през 5 и т.н .
При пълното опресняване екранът "премигва" и може да ви се стори, че за части от секундата става черен. А при обикновеното частично опресняване премигването е почти напълно незабележимо.

# 715
Благодаря за отговорите ви. Личи си, че съм пълен лаик в областта. 🙂

# 716
  • София
Четецът ми е на друга марка, но въобще не отразявам опресняването, което е на всяка страница. Като почетеш малко и ти ще спреш да го забелязваш.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 14:43 от Mrs Jan

# 717
Така е. Опресняването може да се оприличи на прелистването на страниците на хартиена книга. Като си увлечен от четенето, въобще не го забелязваш.

# 718
Сега се мъча на махна DRM защитата на една книга закупена от озон, от преди няколко месеца. Към момента неуспешно. Според една от програмите защитата е ... apple fairplay drm ibook. Като видя нещо на ябълките и ми се повръща. Не стига, че се плаща продукта, ами и ограничено ползване.

# 719
Само веднъж си купих електронна книга от Озон и няма да повторя. Не съм си купила четец, за да си вадя очите да чета на телефон или таблет с техните книги.

Общи условия

Активация на акаунт