Електронни четци - 28

• 46 589
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
С Покетбук Инкпад 3 про бях от 2020. Винаги разнасян в чантата, в калъф. И на плаж е бил 4 години неизменно с мен под жарко слънце, и с кафе съм го заливала, въобще не съм му треперила, въпреки наложеното в темата мнение колко са чупливи дисплеите им. Счупих го, защото го фраснах брутално в ребрата на парното (директно дисплея, четецът беше изваден от калъфа). Ако имах откъде, с кеф щях да си купя същия отново. Но продължавам да търся начини да си го отремонтирам, пък било то и с почти цената на нов.

ПП. Alia1, честито! Чудесен избор. Със здраве да си го ползваш!

# 346
Вижте, ясно е че има групата на твърдите поддръжници на Kindle и всички останали. Това е нещо като iOs срешу Android. Не искам да споря по този въпрос. И аз преди да почна да чета за тях също не ги слагах в сметката, заради някакви подобни оплаквания, които бях срещала по форуми, пък и цената ми се видя височка. Обаче, доколкото разбирам,  новите модели на Pocketook са с подобрени характеристики, вкл. по отношение на здравината на екрана и устойчивост на надрасквания. Надявам се наистина да е така, защото вече явно ще съм от групата на "останалите", макар в къщи да имаме и по-стар Kindle, който още се ползва.

# 347
Аз не виждам смисъл да има спорове за и срещу каквото и да било (това пък за iOs срешу Android винаги ми е било непонятно ). Всеки прави своя избор. Въпрос на предпочитания и търсени параметри/ екстри.
И на Киндъл съм фен, имам един от 2011- 2012 някъде, не помня вече. Работи си прекрасно, батерията му държи, нямам оплаквания, но преди 4 години реших да го сменям единствено защото няма подсветка.
Сещам, се че на дъщерята преди 6- 7 години купихме PocketBook Touch Lux 3. Ползва го активно без калъф, разнася го навсякъде с нея- дисплеят една драскотина няма. Единствено бутоните са се попрецакали (подозирам, че е защото по време на почивка често го зарязва под директна слънчева светлина)- тип "гумени" са и ми неприятни при допир. На нея, обаче, явно не ѝ прави впечатление и си го ползва с кеф.

# 348
Аз предпочитам PocketBook по принцип, има меню на български. Повече ми допада, но това което видях с твърд калъф и протектор и да замине екрана... . Иначе вие сте сухари тука и нямате чувство за хумор.

# 349
Уф, не знам колко пъти вече се повтаря в темата "проблемът" с екраните на Покетбук, сравнени с всички други и най-вече с Киндъл.
Няколко пъти и аз съм писал по този повод все едно и също.
Извинявам се предварително за още едно досадно повторение.
Накратко - аз съм тотален маниак и имам по няколко различни модела от всички основни марки електронни четци - Киндъл - 4 броя, Покетбук - 6 броя, Оникс Букс - 4 броя, Кобо - "само" 2 броя.
Събирал съм ги в продължение на повече от 10-15  години. Всичките са в пълна изправност, всичките са с оригиналните батерии, всичките държат заряд на батерията, на нито един не му се е надула батерията, на нито един не съм му спукал(счупил) стъкло или дисплей,  всичките се използват сравнително редовно (един след друг). А, и всичките естествено са с калъфи. На някои вече съм им сменял калъфите по два три пъти с нови.
И кажете ми сега - аз ли съм най-големият късметлия във Вселената, че досега не е заминал нито един дисплей?
Все пак при такава бройка четци  вече става дума за статистика и теория на вероятностите. Ако бяха толкова чупливи четците и толкова често се повреждаха, аз как съм минал досега метър? Т.е. между капките?Grinning

Послепис: сега се сетих и затова се разкайвам: преди мнооого  години, когато всички гореизброени марки четци още бяха дива екзотика, ако въобще са съществували, вкъщи имаше един много окаян четец от времената на каменната ера, от световно неизвестната марка Privileg или нещо подобно. Та тогава, след две-три години ползване, синът ми един ден се хвърли с плонж по корем върху четеца , оставен без калъф (тогава още нямаше калъфи) върху леглото. Синът ми още тогава не беше нито малък, нито лек (сега е на 30). Та в резултат на този инцидент дисплеят на четеца се счупи (стъклото отгоре остана здраво, но слоят под него с течните кристали замина).
Но всичко това въобще не се отнася за съвременните четци.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 13:59 от Stilgar

# 350
Доста години съм в темата, а и по фейсбук групите - освен някой и друг забил Киндъл, строшен или още повече пък с надута батерия не съм виждала. Докато Покетбуци е имало достатъчно, за да им "излезе име". И така ...

# 351
https://prikachi.net/image/my-kindle-has-broken-v0-064029nz7oid1.BtPJj

Порових се в един форум и този пич казва, че си чел в един хубав летен горещ ден навън. В един момент нещо изпукало и екрана си заминал. Преобладаващата теория е, че се нагряла батерията надула се и пукнала екрана. Та вие четете ли на директна слънчева светлина? Мит ли е че са железни киндълите във всякакви условия или не е мит?

# 352
Моят втори киндъл не го носих на плаж или да го излагам на пряка слънчева светлина/горещина. На първия (писах вече) замина дисплея, не знам как точно (може някое от децата нещо да е направило, преди време беше, просто в един момент го видях повреден), затова с втория повече внимавам.

# 353
Досега съм имала 1 брой Нук и 2 бр. Киндъл. И трите четеца съм носила и ползвала навсякъде, включително на плаж. Чета на директно слънце, често се случва и четецът да постои на слънце. Прах, пясък, водни капки и слънце никога не са били проблем. Киндълите ми са водоустойчиви, Нукът – не беше.
Него го подарих на близък, който не го беше ползвал дълго време и батерията му замина. Но и той си беше доста старичък...
Ползвам само калъфи, протекторите са излишни, плюс това правят отблясъци и затрудняват четенето. Но се учудвам какъв зор трябва да види един четец, та чак да има драскотини по дисплея. Те са устойчиви на драскане по принцип.
На въпроса дали са железни – при нормална експлоатация, да, бих казала, че са железни. Сега, ако ще ги ползвате за футболна топка или да ги пускате на твърд под от голяма височина – едва ли ще оцелеят. Който иска – да пробва. Аз моите ги ползвам само за четене.

# 354
А помните ли онзи киндъл, нахапан от 30 кг лабрадор, който си работеше без проблем?
https://bg-mam.ma/p/1503522/46489305

Сега се загледах в старата тема, пак са коментирани различните марки четци.

# 355
Здравейте! Вчера си взех нов четец Кобо Либра 2. Старият беше Покетбук и на него всички книги ми бяха подредени в папки на съответните автори и по азбучен ред. Качвам ги от компютъра. На Кобото нещо не ми се получава. Качих ги обаче всичко е една голяма каша. Пробвах да ги подредя обаче не става. Има ли някой идея как мога да ги вкарам в ред както беше на стария четец. Благодаря предварително!

# 356
Отдавна не съм използвал Кобо. Но ако не се лъжа, при Кобо (както и при Киндъл), качените книги може да се подреждат в така наречените "колекции". И това е единственият начин за някакво подреждане.
Т.е. през менюто на Кобото се създава колекция, измисляш име, примерно Стивън Кинг, и всичките качени в Кобото книги на Стивън Кинг ги прехвърляш в тази колекция. По същия начин и за останалите книги.
Разбира се може да създаваш колекции не по автор, а по нещо друго - примерно по жанр на книгите - криминални романи, трилъри, фентъзи, хорър и т.н.
Доколкото имам представа колекциите са само на едно ниво - т.е. вътре в колекция не можеш да създаваш "подколекции", т.е. вътре в една папка - нови папки, както на компютър или на четците на Покетбук.
Другите четци, на които можеш да правиш каквото си искаш с папки, подпапки и т.н. са само тези на Onyx Boox

# 357
Благодаря ви за отговора, а имате ли представа защо не разпознава имената на книгите ми, всяка излиза по различен начин и нито една не е както на лаптопа.
Отдавна не съм използвал Кобо. Но ако не се лъжа, при Кобо (както и при Киндъл), качените книги може да се подреждат в така наречените "колекции". И това е единственият начин за някакво подреждане.
Т.е. през менюто на Кобото се създава колекция, измисляш име, примерно Стивън Кинг, и всичките качени в Кобото книги на Стивън Кинг ги прехвърляш в тази колекция. По същия начин и за останалите книги.
Разбира се може да създаваш колекции не по автор, а по нещо друго - примерно по жанр на книгите - криминални романи, трилъри, фентъзи, хорър и т.н.
Доколкото имам представа колекциите са само на едно ниво - т.е. вътре в колекция не можеш да създаваш "подколекции", т.е. вътре в една папка - нови папки, както на компютър или на четците на Покетбук.
Другите четци, на които можеш да правиш каквото си искаш с папки, подпапки и т.н. са само тези на Onyx Boox

# 358
Този въпрос не го разбрах. Аз качвам на двата четеца Кобо (Либра и Форма) само книги в epub формат. Както е закодирано името на файла (книгата), така излиза и на четеца. Нещо не ми е ясно какви разлики има между името на книгата на лаптопа и на четеца.

# 359
Привет Simple Smile Записвам се в темата с надежда да направя информиран избор относно нов четец. Имах PocketBook Touch HD 3, първият ми и единствен до момента четец, чийто екран се напука (падна от спалнята без калъф) само след година и половина ползване. Отидох в сервиза, който пише на самия сайт на PocketBook че обслужва техните устройства, оттам с изумление ми казаха, че вече 3+ години не работят с тях Simple Smile Пообиколих 2-3 други сервиза в София, навсякъде ми казват, че за този модел екрани няма и че не е рентабилно да се сменя, по-добре да си купя нов. От клиентското обслужване на PocketBook вече 2-ри месец чакам отговор за ремонт в техен сервиз, та вече отписах ремонта и се оглеждам за нов четец. Предвид гореописаното и след като прочетох последните страници от темата - клоня към Kindle, надявам се септември да има някакви оферти из техномагазините. Държа да е водоустойчив, за другите характеристики не съм особено придирчива.

Общи условия

Активация на акаунт