Електронни четци - 28

• 46 545
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Враца
Не издържах да чакам, много ми е слаб ангелът.
Поръчах си един синичък Paperwhite 11 от Озон с 10% ваучер и от преди 15 минути ми е в ръчичките. Любова са ми киндълите и това си е. Много се бях зачудила за Кобо, но имам голяма колекция в акаунта в Амазон и всичко ми е на клик разстояние.

Обаче сега точно за това имам въпрос - регистрирах си устройстовото, за момента излиза като второ, има Интернет и ми се прехвърлиха без да са свалени документите от другия, а аз исках да е чист. Дава ми да ги отбележа като прочетени и да изтрия перманентно. Знам, че може на нов акаунт, но не искам това, искам да изтрия несвалените на новото устройство.

Някакъв съвет?

След чаша кафе - единият вариант е да му сложа по филтър да показва само свалените. Другият е нов акаунт и да ги сложа в едно домакинство, за да мога да споделям книги между двете устройства. Сложих за момента първото. И без това, докато не му дойдат дрешките ме е страх да го използвам  Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 12:58 от wa_wa

# 466
Amazon предстви четири наследника от серията Kindle.
https://www.kaldata.com/%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b4%d1%83%d0%b5%d1% … d0%b8-519100.html 
Да се надяваме, че за Black Friday ще има добри намаления на новите модели или поне на предходната генерация. Simple Smile

# 467
  • Враца
Гледам в немския има вече новия Paperwhite за 170 Евро.

Тези 7 инча екран не са за мен или по-скоро не са за моя вреден начин на четене в леглото.

И 6.8 ми идват в повече -  въртя, суча, не съм намерила още начин как да ми е удобно. Загледах едни стойки за легло в Тему, според ММ няма да ми свърши работа.

Иначе определено ми харесва, топлата светлина се усеща. Бърз е, не съжалявам, че го взех.

# 468
  • SF
На мене ми е толкова удобно, колкото и да държа в ръце, което и да е друго четиво - книга, с различна тежест, списание... Все нещо държа и все като заспивам, натежава и става неудобно. Четецът поне е твърд и не се огъва, не изисква свободни 2 ръце за прелистване и т.н.
За мене големият плюс е, че мога да си го нося и в малката дамска чанта.
Странно, че от четец мога да чета, а от телефон не мога.

# 469
Не е странно, и аз съм така. Екранът на телефон има друго излъчване, екранът на четците е с е-инк, електронно мастило, не натоварва очите.

# 470
  • Балчик
На мене ми е толкова удобно, колкото и да държа в ръце, което и да е друго четиво - книга, с различна тежест, списание... Все нещо държа и все като заспивам, натежава и става неудобно. Четецът поне е твърд и не се огъва, не изисква свободни 2 ръце за прелистване и т.н.
За мене големият плюс е, че мога да си го нося и в малката дамска чанта.
Странно, че от четец мога да чета, а от телефон не мога.
Не е странно. Екраните на телефоните може да са все по-хубави, но не са предвидени за съсредоточено четене, а по-скоро за гледане. Светлините са ярки и уморяват окото, натоварват го и това натоварва мозъка ни. За сравнение ако си гледам на телефона нещо, докато кола/влак/автобус се движи ми става лошо, но да чета на четеца мога с часове Simple Smile

# 471
Екраните на телефоните и четците са коренно различни. Един път свикнал с четеца, трудно мога да се върна на телефона. Седемте инча и на мен ми бяха в повече в началото, но им свикнах. Отскоро съм с по-голяма чанта и там преспокойно се събира вътре. Без бутони обаче ми е много трудно.

# 472
Загледах едни стойки за легло в Тему, според ММ няма да ми свърши работа.
И аз много им се чудя на тия стойки, ама не мога да го измисля с отгръщането на страниците.
Изпускала съм не един и два четеца върху очилата... направо блестунки ми излизат Joy

# 473
Здравейте. Име ли някой идея книга, закупена от Амазон за Киндъл дали може да се преформатира в ПДФ или Уърд? Става въпрос за училищен проект за превод на определени страници и улеснението да не се кьорави от устройството и да скролва по страници, ами да могат да се разпечатат страниците за улеснение.
Ще съм благодарна за идеи.

# 474
Зори, опитайте краткия вариант, ако не - дългия през Calibre.

With the book open, access the "Menu" or "Options" button on your Kindle. This action will display a variety of choices. In the menu, look for and select the "Export" or "Save as PDF" function. This will commence the conversion of the book into a PDF format.

https://youtu.be/H6Xo89rrckM

# 475
Аз намерих и онлайн конвертори, но лошото е, че в папката виждам някакви много странни формати и нито Калибре ги "вижда",нито конверторите ги разпознават. 🙁

Съжалявам за лошите снимки. Това е съдържанието на папката с книгата.

# 476
Зори, направи си копие, което да напъваш с конвертори, за да ти остане оригинала, ако нещо се случи при конвертирането.

Аз пък имам много удобна стойка за леглото - подпирам на гърба на ММ, като заспи и си четаааа, а стойката ми си хъркааа. Единствено неудобство е, че понякога стойката ми мърда, решава да се завърти.  Laughing

Гледам в немския има вече новия Paperwhite за 170 Евро.

Тези 7 инча екран не са за мен или по-скоро не са за моя вреден начин на четене в леглото.

Скрит текст:
И 6.8 ми идват в повече -  въртя, суча, не съм намерила още начин как да ми е удобно. Загледах едни стойки за легло в Тему, според ММ няма да ми свърши работа.

Иначе определено ми харесва, топлата светлина се усеща. Бърз е, не съжалявам, че го взех.

Къде ги намирате,  намерих само такива, които не са с доставка до България? Хич ме няма в тези търсения.  
https://www.amazon.de/s?k=kindle+paperwhite+2024&crid=35DSYY3SSK … b_ss_ts-doa-p_2_6

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 18:20 от Diorela

# 477
  • Враца

Къде ги намирате,  намерих само такива, които не са с доставка до България? Хич ме няма в тези търсения.  
https://www.amazon.de/s?k=kindle+paperwhite+2024&crid=35DSYY3SSK … b_ss_ts-doa-p_2_6
Последният си го купих от немския Амазон с превозвач, до техния адрес и нямах никакъв проблем.
Днес си получих едно калъфче за четеца - сега вече е различно, явно проблемът ми не е в големината на устройството, а в малката рамка, която с калъфчето стана точен размер Simple Smile

# 478
Оригиналният калъф на Kindle Scribe е с капак, който се отваря нагоре (като на бележник), а не встрани. Капакът се сгъва и се превръща в стойка за четеца. Но според мен такива калъфи са по-удобни за маса (бюро), отколкото за кревата.
A Onyx Boox предлагат много яка метална стойка за електронни четци с два варианта на държач за четеца с регулируеми размери. Става за всякакви големини на четците както в портретна ориентация, така и в хоризонтална ориентация:

А освен това предлагат за техните четци и блутут дистанционно (без майтап):

Така въобще не се налага да държиш четеца в ръка (в ръце).
Много е удобно (личен опит).Grinning

# 479
  • София
Оригиналният калъф на Kindle Scribe е с капак, който се отваря нагоре (като на бележник), а не встрани. Капакът се сгъва и се превръща в стойка за четеца. Но според мен такива калъфи са по-удобни за маса (бюро), отколкото за кревата.
Първият ми четец беше с такъв калъф. Наистина е удобен за поставяне на бюро, но точно от това си замина. Бях го оставила на леглото и дъщеря ми, още беше малка и лека, стъпила върху него и екрана се счупи точно под сгъвката на капака. Ако не беше това сгъване с голяма вероятност щеше да оцелее.

Общи условия

Активация на акаунт