Електронни четци - 28

• 45 249
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,

Вкъщи сме с два четеца Pocketbook - Inkpad 3 и Basic Lux 2.

От седмица се възпирам да закупя Boox 10 инча.

Някой използва ли марката? Доволен ли е? Какви са предимствата му пред останалите? Удобни ли са 10-инчовите четци?

# 721
Здравейте, уважаеми ползватели на електронни четци 🙂
От скоро съм горд собственик на Pocketbook basic lux4, виждам че в темата има ползватели и на Покет, въпреки че явно не е предпочитана марка четци. Както и да е, не знаех за темата и ако я бях чела вероятно щях да се насоча към друга марка. Сега искам да ви питам нещо - като чета понякога при прелистване екранът сякаш минава за секунди в нощен режим. Не ми се струва това да е нормално. Иначе е зареден, дори прехвърлих няколко книги. Още не съм го разучила на 100%, но това потъмняване проблем ли е според вас или просто грешка на софтуера, присъща на марката?
Имам същия четец от юли месец и при мен няма такова нещо. Аз съм много доволна, нямам никакви проблеми с него, батерията издържа много. Прочела съм към 25 книги вече.

# 722
  • София
Здравейте,

Вкъщи сме с два четеца Pocketbook - Inkpad 3 и Basic Lux 2.

Някой използва ли марката? Доволен ли е? Какви са предимствата му пред останалите? Удобни ли са 10-инчовите четци?
Нямам четец, чета на таблет, 10 инчовият изобщо не ми е удобен, освен ако не го подпра някъде и да чета на бюро, но в такъв случай мога да си чета на лаптопа. Имам и малък таблет, който го държа с една ръка като книга и ми е много по-удобен, макар че е доста старичък.
Ако можеш да пробваш с 10 инчов таблет да видиш дали ще ти удобно преди да го купиш, ще бъде най-добре  Hands V

# 723
На мен ми е огромно, гледах ги в Технополис. Харесвам в по-малките четци именно размера. И това, че мога да го мушна в една по-малка чанта и да не го усещам и да пътувам.

# 724
  • Варна
И аз не бих купила толкова огромен четец. Нали едно от предимствата на електронните книги е компактният размер?

# 725
Кажете сега мили мами размеЪТ има ли значеени или няма....

# 726
Здравейте,
Аз имам техен четец и съм много доволна, но е малък - 7 инча.
Note Air4 C ме блазни, но е 420гр. Аз обичам да чета в леглото преди лягане, на кръжоците на децата, в парка...

# 727
Аз имам дори повече от един десет инчов четец на Boox - с черно-бял дисплей и с цветен дисплей .
Марката е екстра, четците са с метални корпуси и качествени екрани. Имат повече настройки на екрана, отколкото останалите модели четци. За разлика от всички останали, Буукс са с операционна система Андроид и имат достъп до Гугъл Плей магазина. Т.е. това са повече таблети с екран с e-ink,
 отколкото  просто електронни четци. Но независимо от това те не са удобни за гледане видео например. Т.е. най-добре работят като електронни четци.
10 инчовите четци са малко по-големи от тези със 7.8 или 8 инчов екран, но не са огромни. Разбира се за фини дамски ръчички са тежки и не стават да се държат с една ръка примерно.
За мен основното предимство е големият качествен екран. Четенето от такъв четец прилича на четенето на  хартиена книга с по-голям формат, а не на четене на джобно книжле с меки корици, каквото впечатление ми създават 6 инчовите четци.
Някакси за мен четенето от четец с голям екран - поне 7.8 инчов, а още по-добре с 10.3, е много по-комфортно по отношение на големината на екрана.
Специално ако се четат ПДФ-и, четенето според мен трябва да е поне от четец с 10.3 инчов екран. Особено за сканове на книги с голям формат, с картинки, скици, таблици, диаграми, чертежи и т.н.
Отделно от всичко това големите четци на Onyx Boox позволяват подчертаване на текста,  водене на бележки върху и около текста, отделно водене на записки, рисуване на картинки и т.н., както и "оцифроване" на записките, включително и на български.

# 728
Някой свързал ли си е kindle профила и четеца съответно с goodreads? Убиха ме да ме карат да им свързвам устройствата.. има ли смисъл изобщо като повечето книги са пиратски и не са купувани от amazon...

# 729
Stilgar, много полезно мнение, благодаря.
Това за Android не го знаех, а звучи като сериозен плюс.

Аз започвам проучване за нов четец и се опитвам да се ориентирам в морето от марки и модели.
Търся си с подсветка, да е по-малък, да е лек, да има издръжлива батерия. Имам Nook Simple Touch, който освен, че е стар и сдава багажа.
Не ми се иска да инвестирам в нещо много скъпо, но все пак искам да върши добра работа, така че съм отворена и за по-висока цена, ако си струва.
Освновно ще чета вкъщи.
Имам някакви резерви към киндълите, напомнят ми айфон и ги свързвам с много условности - може и да греша.

# 730
Stilgar, много полезно мнение, благодаря.
Това за Android не го знаех, а звучи като сериозен плюс.

Аз започвам проучване за нов четец и се опитвам да се ориентирам в морето от марки и модели.
Търся си с подсветка, да е по-малък, да е лек, да има издръжлива батерия. Имам Nook Simple Touch, който освен, че е стар и сдава багажа.
Не ми се иска да инвестирам в нещо много скъпо, но все пак искам да върши добра работа, така че съм отворена и за по-висока цена, ако си струва.
Освновно ще чета вкъщи.
Имам някакви резерви към киндълите, напомнят ми айфон и ги свързвам с много условности - може и да греша.
Pocketbook lux версиите или verse pro. Аз съм с verse pro от септември и съм много доволна, вече имам прочетени няколко книги, заредих го преди .. не знам, мисля, че ноември, сега е на 75%. Но пък ми е включен уай фая иначе сигурно още повече ще държи.
Лесно се работи с него, пращам си книгите директно на имейла на четеца или ако имам лаптоп под ръка директно с кабелчето и ги местя файловете в четеца и готово. Нищо работа. Чете си супер много формати, аз ползвам предимно епуб или пдф. Версе про е с тъч скрийн и е водоустойчив(този специално го търсих да е такъв, за да не се притеснявам покрай море и басейн). Не държа на тъч скрийна, мога и без него, но съм си нагласила контролерите така, че с една ръка да го държа и с нея да мога са сменям страниците напред или назад.
Този няма карта памет, има вградена. Предния ми модел, лукс модела, беше без тъч, но с карта памет - нея директно вадех от четеца и слагах в лаптопа и прехвърлях каквото исках и я връщах на четеца. Пак нищо работа. А там батерията вече и по половин година ми е държала.

# 731
Stilgar,

Можеш ли да споделиш моделите на Boox, които използваш?

Разглеждам Tab Ultra.

# 732
Азара,аз си купих юли месец този, 250 лв.беше,много съм доволна, батерията е издръжлива,има потсветка,с тъч скрийн и копчета,прочела съм към 30 книги досега,всички формати чете.Свалям си книгите в телефона и си ги пращам по пощата до четеца.Има място за карта памет,но той си има достатъчно.Има и интернет с браузер,може директно и от там да сваляш книги,но е малко по бавно,зависи и от интернета.

# 733
Stilgar,

Можеш ли да споделиш моделите на Boox, които използваш?

Разглеждам Tab Ultra.

Реално електронните ми четци Boox са малко повече от два.
Имам и използвам:
1. Onyx Boox Nova 2 - 7.8 екран, стилус и възможност за водене на бележки и т.н. Много добър и много удобен.
За съжаление спрян от производство.
2. Onyx Boox Note Air 2. 10.3 инчов екран. Стилус. Много удобен. Спрян от производство.
3. Onyx Boox Note Air 4 C. Наследникът на Note Air 2 и Note Air 3. 10.3 инчов цветен екран.
Цветният екран  Kaleido 3 има недостатъци, но е много по-добър  от по старите модели цветни екрани.
4. Onyx Boox Go 10.3 Четец с 10.3 инчов екран без подсветка на екрана. Има стилус. За сметка на липсващите слоеве не екрана остротата на изображението, контрастът и т.н. са подобрени. Този модел уж е пуснат като пряк конкурент на Remarcable.
5. Onyx Boox Lumi Max 2.
Тежката артилерия на Оникс. Четец с 13.3 инчов дисплей. Стилус. Страхотен за четене на PDF-и на книги голям формат и сканове на документи А4, включително и с много таблици, картинки, графики, диаграми и т.н.
Спрян от производство.

Onyx Boox Tab Ultra трябва да е страхотен четец. Ултра означава, че е много подходящ за обработка на документи като таблет с Е-Инк екран и със стилус. Затова трябва да са монтирали по-мощен процесор и повече РАМ памет от колкото на моделите Note Air.
За моделите Tab Uktra  Оникс Букс предлагат отделно калъфи с вградена клавиатура,  които превръщат четците в малки лаптопи с Е-Инк екран
Естествено и като четец е супер.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 14:02 от Stilgar

# 734
Stilgar, ще е хубаво да пуснеш новата тема ти. Няма по-компетентен от теб тук.. Simple Smile Искаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт