Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 433

• 44 874
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета-енгинки,аз докато чакам новини за нови проекти и се наслаждавам на снимките на нашия хубавец,след "Казвам се Фара" изгледах "Маслиново дърво" с Фърат Танъш и Туба(има го в плей тубе с бг суб) и силно препоръчвам за тези,които не са го гледали.Сериалчето е само 8 епизода по 40-50 мин.След него гледах  "Между света и мен" с Демет .В него тя  също  блести с талант.Невероятна е!Сега съм подхванала "Черни пари и любов" с Енгин и Туба ,но засега двойката Енгин-Демет си остава номер 1.Иска ми се да видя и нещо с Феяз Думан,защото не мога да си го представя като положителен образ.Ако някоя от вас знае къде мога да гледам сериала му Kadun,моля да ме насочи.
Aз също изгледах още миналата година и "Маслиново дърво", и "Между света и мен" - заради актьорите (Туба, Фърат и Демет) ги започнах, но никак не съжалявам, напротив!
Що се отнася до "Черни пари и любов" (КРА) него съм гледала (открай докрай) много пъти, при това винаги с огромно удоволствие и интерес. Последно, оня ден го свърших (на Нетфликс - подпомагам напредъка в класациите и трендовете Laughing Laughing Laughing)  - след като свърши Фарата, реших да го изгледам за пореден път и съм много доволна. Никога няма да ми омръзне. За мен едно от многото големи достойнства на този сериал (наистина са много според мен) е в неговата завършеност (така, като беше и във "Фатмагюл").  Там бяха изцяло и абсолютно логично и смислено завършени историите на всички герои - не само на Йомер и Елиф, но и на Арда и Пельо, Нилюфер и Фатих, Хюсеин, Демет и Мерт, Ипек, Левент, Мелике, децата, Светлана, няма дори нужда да споменавам Таяр и лелята. Един герой нямаше, който да пропадна ей така в нищото. Освен историята на Елиф и Йомер, и другите интриги и съдби сами по себе си бяха много интересни, трогателни и поучителни. Като гледах последната серия на КРА, се сетих за "Фара" и отново се ядосах, че беше взето това прибързано решение "Фара" да приключи на 27-ия епизод. Аз не исках да го удължават излишно (както в ДП с прословутата възглавница на Менекшето, например), но спокойно можеха да им дадат още 2-3 епизода, за да изяснят по-добре съдбата на всички герои и цялата история да придобие по-завършен вид.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 06:11 от Burkina

# 616
Добро утро момичета.
Изпълнен със слънце, усмивки и хубави моменти ден.

Благодаря за последните новини, да има още.

Успешен ден на всички.

# 617

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден петък!
Знаете какво обичам да казвам - работете по-бързо, така и почивните дни ще дойдат по-рано.
Да продължа и аз с усмивките на Керим.

# 618
Добро утро!
Да си пожелаем хубав,спокоен и спорен ден и дано новините да идват вече!
Да бъде Керим Ългаз днес!

# 619
  • Пловдив

Ето какво написаха в полския ФБ на Енгин: https://www.facebook.com/EnginAkyurekPolishFans/posts/pfbid02wMR … iYM5XRbWoknceeR6l

ВЯРНО ИЛИ НЕ - ИМА ВРЪЗКА С ЕНГИН!

Преди време в медиите се появиха слухове, че Енгин ще участва в амбициозен проект. Мечтата на всички ни, нали?

Вчера се появи информация между другото: във вестник Aydinlik, че Енгин е посочен сред няколко кандидати за главната роля във филм за известния и обичан турски музикант Баръш Манчо.
„Сред имената, интервюирани за ролята на Манчо, са успешни актьори като Енгин Акюрек, Алп Навруз, Биркан Сокуллу и Мехмет Гюнсюр.“

Първата информация за пренасянето на живота на легендарния музикант на екрана се появи през 2022 г. Продуцентите Тимур Савчи и Джемал Окан получиха разрешение да заснемат живота на Баръш Манчо от семейството му. Филмът беше планиран да бъде заснет през 2023 г., сега се говори за лято 2024 г. В момента се работи по сценария. Джемал Окан потвърди новината за филма в публикация по повод годишнината от смъртта на Баръш Манчо на 1 февруари и написа: „Сключихме споразумение със семейството преди 1,5 години. В момента тече редакционна работа. Сценарият е написан от Yiğit Güralp/Ийт Гюралп. Работата напредва под наблюдението на Oğuzhan Toracı/Огюзхан Тораджъ. Планираме да заснемем филма през лятото. Кетче (Ketche) ще бъде режисьор.
Продуцент на филма е TAFF Pictures.

Баръш Манчо [2/01/1943 - 1/02/1999] - колоритен персонаж, един от пионерите на анадолския рок жанр и държавен артист на Република Турция, композитор и певец, създател на безсмъртни творби като Aynalı Kemer, Dönence, Gül Pembe.. Той стана известен и с телевизионното предаване „От 7 до 77 с Баръш Манчо“, в което всъщност достигна до всички на възраст 7-77 години. Пътуваше и концертираше много - практически по целия свят, включително стана много популярен в Япония. Както е написано в Уикипедия: „На един от концертите му 20 000 японски фенове на творчеството му пееха хитовете му с него, развявайки японски и турски знамена. Концертът беше записан и издаден като Baris Manco Live в Япония.“

Енгин споменава Япония и Баръш в разказа си „Снежният човек“ [KAFASINA GORE 12], когато пише за приготвянето на новогодишна украса от памучна вата: „Японското лепило влезе в живота ни по-късно, но Япония винаги ще ни напомня за Баръш Манчо.“ Баръш Манчо беше, наред с други, на корицата на брой 46 на Kafasina Gore.
Също така си струва да се спомене, че той е живял в Kadikoy, по-специално Moda [не толкова далеч от къщата на Фара от първия сезон на „Казвам се Фара”], във викторианско имение, което е купил през 1970 г. и което е музей, кръстен на него от 2010 г.

Така че, ако Енгин наистина получи ролята, щяхме да знаем къде да отидем на снимачната площадка. [Въпреки че биха ли отворили музея за заснемане???]
Е, ще видим - въпреки че ми е трудно да си представя Енгин с дълга, права коса и мустаци Баръш Манчо. Но това ще бъде още едно изображение за колекцията!

Снимка на резиденцията на Barış Manço: От Kadı - Собствена работа, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=119985560
Снимка с кандидати за ролята и инфо – в. Айдънлък: https://www.aydinlik.com.tr/…/usta-sanatci-baris-manconun…
Информация за филма – Hurriyet: https://www.hurriyet.com.tr/…/baris-manco-filmi-geliyor…
Баръш Манчо – wikipedia: https://pl.wikipedia.org/wiki/Bar%C4%B1%C5%9F_Man%C3%A7o

# 620
Здравейте момичета-енгинки,аз докато чакам новини за нови проекти и се наслаждавам на снимките на нашия хубавец,след "Казвам се Фара" изгледах "Маслиново дърво" с Фърат Танъш и Туба(има го в плей тубе с бг суб) и силно препоръчвам за тези,които не са го гледали.Сериалчето е само 8 епизода по 40-50 мин.След него гледах  "Между света и мен" с Демет .В него тя  също  блести с талант.Невероятна е!Сега съм подхванала "Черни пари и любов" с Енгин и Туба ,но засега двойката Енгин-Демет си остава номер 1.Иска ми се да видя и нещо с Феяз Думан,защото не мога да си го представя като положителен образ.Ако някоя от вас знае къде мога да гледам сериала му Kadun,моля да ме насочи.

Феяз Думан съм го гледала в положителна роля във филма "Една жена" както го преведоха в България или "Жена" от турски. Много добър човек играеше там и филма беше интересен.

# 621
Малко не по темата ,но може ли да ми препоръчате сериали с музиката на Тойгар Ъшъклъ?КПА е под негов съпровод,за Езел знам.Вече се чудя какво да гледам...

# 622
Следобедно индикиране от мен. Още 4 часа работа и идва почивката, както и утрешното джиткане из Одрин.

# 623
  • Пловдив

За излизане от следобедна дрямка.

# 624

За излизане от следобедна дрямка.

Страхотен финал на историята.

# 625
  • Пловдив

https://www.vbox7.com/play:4c0c70fde8

За разтоварване в петъчната вечер. Супер спомен с това видео.

# 626

Затрогващ филм беше  "МСП", ама накрая си и поплакахме.

# 627
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=fklzI7P7lmg

Тогава да повдигнем настроението с един съвсем нов клип: Sexy and I know it/Секси и аз го знам.

# 628

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и спокоен съботен ден!

# 629
Малко не по темата ,но може ли да ми препоръчате сериали с музиката на Тойгар Ъшъклъ?КПА е под негов съпровод,за Езел знам.Вече се чудя какво да гледам...
Mисля, че музиката във  "Вътрешен човек"/"Вътре" също е на Тойгар Ъшъклъ. Извън Енгиновите, това е сериал, който  поставям на много предно място сред турските дизита. Главните роли се изпълняват от Арас Булут Ийнемли, Чаатай Улусой и Четин Текиндор.

Общи условия

Активация на акаунт