На море в Турция - тема 82

• 72 087
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Ако искаш пълноценна почивка без да обикаляш насам натам избираш хотел в Турция на all inclusive.Ако не.Екскурзии със закуски и вечери и трупаш км на крачкомери.Толкова е просто,без много  мислене!!!

# 106
  • София
Да, прекалено голямо е изхвърлянето, че олинклузива е гаден Simple Smile
КОЙ ол инклузив, нали Wink От последния жена ми НЕ иска повече такава почивка, защото изкушението е голямо... а част от моя бизнес е да работя с ресторанти и също малко неща могат да ме впечатлят сериозно, въпреки, че такава квалитетна храна в България на общо изхранване трудно се намира Simple Smile
Между другото от тази песимистична дама научавам, че хотелиерите и по-точно там тяхната асоциация обмисля категоризиране на услугата All Inclusive Simple Smile
Няма как заради едни "параметри за 5 звезди" да има хотели с перфектна кухня и такива, с посредствена...
От друга страна от чисто любопитство търся къде е границата в усобството и цената между малко бутиково спокойно хотелче с изхранване тип A-la-cart... меню, сервитьор, обслужване, чистота, атмосфера... и това на един 5* комплекс Simple Smile
Ясно е, че от комплекс до комплекс има разлика и тя се определя и от възможностите на всеки турист. За някои 2000 в лева за стая е нормално, за други тази сума в евро е минимума!
За мене си търся този разумен минимум, който би ме доближил до приличен ол инклузив, но да е малко хотелче с различни ресторантчета... ние не косумираме много, последната почивка над половината от времето бяхме извън хотела... но както следя нещата може да се окаже, че и тази есен ще сме на ол инклузив, не знам Simple Smile
Navy, не зная откога следиш Катето, но аз я следя от 3 години, тоест откакто тя почна, като пърият неин клип, който гледах бе как правилно да си сваря турски чай. Сигурно ще е излишно да кажа, че това което тя каза не бе вярно и трябваше да изгледам още един два клипа, за да се науча да го правя както трябва.
Но оттогава зная, че духне ли ветрец според Екатерина е имало голяма буря, цял щорм.
Та така и с асоциацията, която само обменяла идеи дали не е добре да се катерогиризира ол инклузива на нисок, среден и висок и да е само за 4 и 5 звездните хотели. Сигурно и от този дим няма да излезе огън, но пък Катето трябва да преборва с новини / в повечето случаи фейк/ конкуренцията на подобните руски канали на блогъри, живеещи в Алания и Анталия. Със сигурност има няколко, доста по-достоверни и не толкова скучни колкото нейните....
Но пък след твоя пост мога спокойно да кажа.
Navy, добре дошъл отново в правия път, приятелю! В ултра ол инклузива е истината в Турция! И Славейче ти го каза!

# 107
  • Beyond the Frontiers
То и това, че ще махат All inclusive се говори вече Х години...

# 108
  • Варна
В България има хотели по черноморието, които от сезон 24 няма да предлагат вече All inclusive и то най-скъпите хотели от 5-6 в един комплекс.
Само времето ще покаже дали са избрали правилната стратегия.
За Турция не ми се струва постижимо и реално. Нали има хотели, които сменят концепция, но плавно и внимателно и то с типа "техен all inclusive".
Те знаят каква им е таргет групата, работили са си за нея и очевидно правят всичко възможно да си я държат.

# 109
Прави ми впечатление, че новопоявилите се луксозни хотели в Бодрум, от последните 3-4 години, също минават на В§В, в редки случаи - НВ.

# 110
  • София
В Бодрум има много тренди заведения и хотелите б&б за мен там са много логични. Освен това нощувките в някои от тях са си колкото алл инклузив в скъп хотел.
Ако цял ден няма да си в хотела и ще се храниш навън, аз не виждам смисъл да се плаща за ол инклузив. Може за по-малка сума да си в малко хотелче с хубава закуска, и ще трябва да плащаш за плаж и храна отделно според претенциите. От познати знам че миналата година в Alacati актуалните бийч барове са искали консумация на човек за 70-100 лв.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 18:59 от bubanka

# 111
𝐂𝐞𝐬𝐚𝐫𝐬 𝐓𝐞𝐦𝐩𝐥𝐞 𝐃𝐞 𝐋𝐮𝐱𝐞 𝟓* в Белек, Анталия

Имате ли отзиви за този хотел?

# 112
𝐂𝐞𝐬𝐚𝐫𝐬 𝐓𝐞𝐦𝐩𝐥𝐞 𝐃𝐞 𝐋𝐮𝐱𝐞 𝟓* в Белек, Анталия

Имате ли отзиви за този хотел?
Ние го резервирахме преди нова година. Доста ми е притеснено, защото има противоречиви отзиви, но цената беше без аналог за хотел на първа линия в Белек.

# 113
В ютуб открих много клипчета, на руски, но не мога да слушам сега, виж ги. Точно, цената е много подозрителна, но и стаите са си доста старички.
На мен ми допаднаха Кая и Арканус, но са си и по- скъпички те

# 114
  • Пловдив
Отзивите за Цезар не са лоши.Напротив за цената си е добре.Дори много по добър вариант за бюджетна почивка отколкото да се ходи в Алания.И доколкото разбрах точно миналата година е правен ремонт.

# 115
Славейче, благодаря ти! Правен е ремонт в част от хотела, но ние ще сме в основната сграда, която не е ремонтирана. Миналата година бяхме във Вон и хотелът също не беше ремонтиран скоро, но беше изключително чисто и не ме дразнеше.

# 116
  • София
Здравете , за първа година резервирам запазена почивка в Турция за лятото. Самолетни билети + хотел през TEZ TOUR в Sealife Buket Resort & Spa - Алания ,  някой има ли мнения за хотела или агенцията, благодаря.

# 117
Bubolita88, няма смисъл да се притеснявате, просто се подгответе с информация, за да имате реални очаквания. Със сигурност хотелът не отговаря на очакванията за хотел в Белек. Точно до него е Rixos, от двете му страни има по един Gloria, т.е. намира се в района с топ хотели в Белек. Представяте ли си някой да отиде там с нагласата да получи нивото на съседните хотели на половин цена. Естествено, че ще има разочаровани хора и противоречиви отзиви. Но ако сте наясно с особеностите му, има реален шанс да ви хареса почивката. Има обширна територия, доста голям мини клуб, плажът е ок.
Когато го посетих преди години помня, че се хвалеха с концепцията и нарочно я издирих сега, за да видя дали е ок - ами съвсем си е добре. Качвам снимка на частта с напитките и храната, че цялата концепция е дълга.
Скрит текст:

П.П. Пропуснах да уточня, че концепцията е за лято 2024 г., че така, както съм го написала излиза, че е отпреди години, когато съм ходила там Simple Smile

Здравете , за първа година резервирам запазена почивка в Турция за лятото. Самолетни билети + хотел през TEZ TOUR в Sealife Buket Resort & Spa - Алания ,  някой има ли мнения за хотела или агенцията, благодаря.

Тез тур си изпълняват качествено и точно програмите, имат удобни автобуси за трансфер, персоналът им е рускоговорящ. Според мен нямате повод за притеснения.
Sealife Buket е малък хотел на около два-два и половина часа път от летището. Територията му е доста компактна и почти изцяло е заета от сгради (има няколко корпуса). Има лека денивелация. Макар и малка, градината е много добре оцзеленена и е приятна. Обслужването е добро, храната съвсем прилична, без изобилно разнообразие. Басейните са два - единият малък на високо, другият е по-голям и на него се провежда анимацията. Плажът е малък, пясък и чакъл, шезлонгите са близо един до друг. Обслужването е ок.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 14:08 от Мaрги

# 118
Марги, много благодаря! Нямам големи очаквания за тези пари, точно напротив. Ако хигиената е прилична и нямаме проблеми с алкохола и храната ще сме доволни. Плажът изглежда наистина хубав на снимките. Заминаваме голяма компания и го избрахме, за да отговаря на бюджета на всички, тъй като държим да сме заедно, да е близо до летището и да има забавления.

# 119
  • София
Здравейте,бихте ли споделили мнение за SUENO HOTELS DELUXE BELEK?

Общи условия

Активация на акаунт