На море в Турция - тема 82

• 71 947
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! По-напред помолих за мнение за Мегасарай Белек, от почиващи от миналото лято. Отговор още няма от никой. Последен призив моля, за пресни впечатления, за които ще съм много благодарна. Ще почиваме от 9 юни, 2ма възрастни и 12г. дете, 7 нощувки, със самолет, клубна стая. Всяка информация относно плаж, басейни, храна, забавления..... - ще ми е от полза. Предварително благодаря!

# 181
  • София
anbibian за кой Корумар иде реч, че са два. Любопитен ще ми е отзива на мамата от Юмер като се върне, че като го знам какво представляваше...предполагам знае, че там плаж няма, едва ли ще проима, най-много да намятат пясък на някоя платформа.

# 182
Знам,знам, многократно съм чела негативните ти отзиви за него 😁. Каквото -такова,от няколко години чаках да го реновират,а те взеха че нов направо да строят.Не можах да устоя.Дано и не съжаляваме.

# 183
  • Beyond the Frontiers
Всъщност все още си битува мнението, че Турция е евтина дестинация ...И хората ходят, защото е евтино.

# 184
Ние почивахме в хотела средата на юни 2023г.
Единствената разлика, че спахме в Делукс стая, т.че за клубната не мога да кажа нищо.
Предишната седмица преди нашия престой беше валяло доста и на плажа имаше доста обли камъчета, които бяха на брега. Ползвали сме главнo активния басейн, който беше доста топъл, като до него има бар и снак за огладнелите. В големия аквапарк водата беше по-хладна, но децата доста се забавляваха. Обикновено шезлонги имаше по всяко време, което за мен беше голям плюс.
Храната е огромно количество, но според мен беше почти еднакво сготвена. Вечеряхме доста късно и обикновено почти нямаше останала баклава (или ако беше, то от най-обикновената) (мнението ми е на баз предишно почивки и в никакъв случай не значи, че нещо в хотела липсва, просто някои неща правят по-силно впечатление)
За забавленията не мога да кажа много. Докато вечеряхме вървеше шоупрограмата в амфитеатъра, обикновено имаше някаква програма около басейна или в зелените площи, които включваха най-вече музика, караоке, парти, дискотека.
На 1ва страница имам пуснат пост за Titanic Deluxe Golf Belek и съм направила сравнение между него и мегасарай, както и други хотели, в които сме почивали.
Според мен лично за този сезон цената му е завишена, спрямо това, което предлага.
Ако Ви интересува нещо конкретно, може да ми пишете и на лично

Здравейте! По-напред помолих за мнение за Мегасарай Белек, от почиващи от миналото лято. Отговор още няма от никой. Последен призив моля, за пресни впечатления, за които ще съм много благодарна. Ще почиваме от 9 юни, 2ма възрастни и 12г. дете, 7 нощувки, със самолет, клубна стая. Всяка информация относно плаж, басейни, храна, забавления..... - ще ми е от полза. Предварително благодаря!

# 185
Всъщност все още си битува мнението, че Турция е евтина дестинация ...И хората ходят, защото е евтино.

2022 като ходих ми беше много евтино Simple Smile Не говоря за почивка в комплекс, а за покупка на стоки и услуги Simple Smile Както и туризъм...
2023 "изпищях" като ме жулнаха с близо 2000 лири за един лифт за 4-ма, таксито извежднъж на почти една и съща дестинация от 200 стана 650 лири, и много други неща...

Усетих го като леко приближаване и за някои неща като "уеднаквяване" с много стоки и услуги в България.

Сега, след като минималната заплата я вдигнаха от 11 000 на 17 хиляди лири... стоки и услуги скочиха отново, още преди хората да са си получили първите заплати... повишенията са между 15 и 25% за различните неща Simple Smile
П.П. Дизела сега го гледам там 2.40 срещу 2.60 у нас Simple Smile

Въпреки това.... Ол инклузива май ще си остане най-добрата алтернатива, то и у нас хотелите скочиха драстично като цена... а почивките в Турция - не толкова драстично Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 19:44 от Navy

# 186
Колко да е евтина, тази година направо "надминаха себе си". Миналогодишния ми хотел е с 50% отгоре. Аз мисля да ги бойкотирам тази година Simple Smile Освен ако не изкочи нещо, което за мен ще е прилична цена.
Всъщност да попитам някой да е попадал на хотел с отличен Wi-Fi, смарт телевизор в стаята с Youtube и възможност за гледане на основните Български телевизии онлайн. Бира и безалкохолно в шишета и кенчета (за минибара е ясно че е така), имам предвид в ресторанта, баровете и навсякъде. Вносен алкохол, например Джак Даниелс. Добра храна с различна риба и морски дарове.
 Това миналата година го имаше за 2500 за двама за 7 нощувки началото на октомври, собствен транспорт. Тази година цената е 3700. Ако някой е ползвал подобни условия за подобни пари споделете хотела, моля.

# 187
Здравейте и от мен Simple Smile
За 1ви път ще почиваме лятото в Турция, избрали сме си Кушадасъ, за да ни е по- близо като дестинация, защото сме две деца, които не обичат много да са в колата. Ще пътуваме със собствен транспорт с почивка по пътя в Чанаккале. Търсим хотел в началото на септември с хубав пясъчен плаж, добра храна и да е по- спокойно. За сега сме се спряли на хотел Grand belish, някой с отзиви за него или друг , отговарящ на критериите ни?
За Чанаккале препоръка за хотел?
За всякакви насоки и препоръки ще съм благодарна 🤓

# 188
  • Sofia
Цените за добрите хотели у нас станаха направо безбожни, без да предлагат и 1/2 от това, което ще получиш в Анталия в много по-нисък клас хотел. Каквото и да си говорим, поне за мен имаме още много "хляб да ядем" по отношение цена-качество. Да, и техните цени не са това което бяха, и се вдигат от сезон на сезон, но за едни и същи пари получаваш много повече, отколкото би получил у нас.

# 189
Евтина, евтина... четене, информиране, ранни резервации. Ако разчитаме само на евтино, обикновено следват сериозни разочарования. Доста мои познати казват, че не искали да чуят за Турция, точно, защото сами не са се поинтересували къде отиват и какво да очакват. Пък после се изказват и обобщават сякаш са попили крайбрежието от Алания до Кушадасъ...
Сещам се за един разговор,  който дочух в самолета това лято:
"Не, не, не ми хареса. И храната не ми хареса. "
"На мен сиренето им ми хареса."
"Да... и на мен."
"... и кашкавала"
"Хммм... при нас нямаше кашкавал."

# 190
Здравейте на всички!
От години искаме с мъжа ми да идем на море в Турция. И все в Гърция, че е по близко и лесно, а после бебета, малки деца. Сега децата са на 6г и 3г и след като ни дойде в повече миналото лято на нашето море, а Гърция ни е поомръзнала- дойде й времето на Турция от всякъде.
Проблемът е, че съм адски неподготвена, не знам нищо за тази страна като туристическа дестинация. По-лесно ми беше да организирам пътуването ни до Тайланд(без деца) отколкото сега да избера дестинация.
Моля за съвет: държа само на пясъчен плаж(истински хубав плаж) и топла вода в морето. Можем края на юни, август и началото на септември.
Мечтая си за олудениз, но сигурно е адски скъпо там.
И най-вече моля препоръчайте агенция/агенции. Търсим ол инклузив + самолет.
Искрено благодаря!

# 191
  • Plovdiv
В Анталия и околностите има ли някакви исторически и културни забележителности,нещо интересно което да се види и посети?Били сме в Ефес и Памуккале.

# 192
anbibian за кой Корумар иде реч, че са два. Любопитен ще ми е отзива на мамата от Юмер като се върне, че като го знам какво представляваше...предполагам знае, че там плаж няма, едва ли ще проима, най-много да намятат пясък на някоя платформа.
Корумар Ефесус

В Анталия и околностите има ли някакви исторически и културни забележителности,нещо интересно което да се види и посети?Били сме в Ефес и Памуккале.
Минавали сме през Анталия само веднъж на връщане от Алания, за да посетим аквариума. Голям е, много ни хареса, но е скъп входа. Тази година ми направи впечатление, че масово са навдигали входовете и по музеи и туристически обекти. Бяхме есента в Кападокия, а сега в Кушадасъ. Входът за Ефес, например направо ми се видя златен за 4 членно семейство.

# 193
  • София
Здравейте. Не знам дали поста ми е за тук..искам да отидем до Истамбул заради Лего ленд, а в същото време ако е лятото да може да ползваме и някой плаж. Понеже не сме били до сега, ще съм благодарна на всякакви препоръки за хотели, информация и за други забавления. Децата са вече големи- на 7 и 12 и лежането на ол инклузив бързо им омръзва. Благодаря!

# 194
  • Пловдив
Здравейте на всички!
От години искаме с мъжа ми да идем на море в Турция. И все в Гърция, че е по близко и лесно, а после бебета, малки деца. Сега децата са на 6г и 3г и след като ни дойде в повече миналото лято на нашето море, а Гърция ни е поомръзнала- дойде й времето на Турция от всякъде.
Проблемът е, че съм адски неподготвена, не знам нищо за тази страна като туристическа дестинация. По-лесно ми беше да организирам пътуването ни до Тайланд(без деца) отколкото сега да избера дестинация.
Моля за съвет: държа само на пясъчен плаж(истински хубав плаж) и топла вода в морето. Можем края на юни, август и началото на септември.
Мечтая си за олудениз, но сигурно е адски скъпо там.
И най-вече моля препоръчайте агенция/агенции. Търсим ол инклузив + самолет.
Искрено благодаря!
С хубав плаж са няколко хотела в Сиде.А за агенции със самолет Тез Тур,Онекс,Абакс, Аква Тур и Емералд.

Общи условия

Активация на акаунт