На море в Турция - тема 82

• 72 004
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте. Не знам дали поста ми е за тук..искам да отидем до Истамбул заради Лего ленд, а в същото време ако е лятото да може да ползваме и някой плаж. Понеже не сме били до сега, ще съм благодарна на всякакви препоръки за хотели, информация и за други забавления. Децата са вече големи- на 7 и 12 и лежането на ол инклузив бързо им омръзва. Благодаря!

Най добре се обърнете с въпросите си в темата Истанбул
https://www.bg-mamma.com/?topic=1590342.480

# 196
Здравейте, за пръв път се каним да отидем в Турция това лято и май се оказва че цените вече са съвсем различни особено от началото на новата година. Нищо де, да си питам.

Двама сме с дете на 2год. Бюджета ни е около 4к лв със самолет.
Търси се голям резорт с Ултра Ол Инклузив от който да не излизаме много много. Хубав плаж, Стабилен WI-FI на цялата територия на резорта. Или ако е по-компактен то да не е в нищото и да може да се разходим в близко градче или да има транспорт до Алания.
Понеже плануваме да е началото на Юни опциите ни с най-голям шанс за по-топло време и вода са Алания.
От разглеждане на няколко тур оператора само Версо предлагат полети до летището в Алания, като всички други ходят само до Анталия, което значи още 3 часа клатушкане с автобус, което детето просто няма да издържи. Но от 10ти чак полета на отиване е в що годе не много ранен час. Което дига още цената на хотела.

След добри отзиви тук прегледах Утопия понеже ни е в бюджета, но с тази денивелация просто виждам как ще трябва да нося малкия нон стоп нагоре надолу. Многото дървета са идеални за разходки но това значи много сянка в не много топъл период особено на водните пързалки. Предимно руско летуващи също не ми е голям плюс.
Ще ходим с още една двойка и те предложиха Mylome, но там цената е нагоре 4.6к лв вече за 10ти Юни.

И отделен въпрос колко пари отиват за една двойка ориентировъчно в резорт UAI. Уж всичко е безплатно но винаги има допълнителни неща по които отиват пари: бакшиши, хубаво кафе, дискотеката, масаж и т.н. Важно ми е колко допълнително трябва да бюджетирам за да няма изненади.
Благодаря.

# 197
Здравейте, момичета! Имате ли някакви впечатления от Гранд Колибри Престиж Алания?

# 198
  • Русе
В Анталия и околностите има ли някакви исторически и културни забележителности,нещо интересно което да се види и посети?Били сме в Ефес и Памуккале.
Има. В града Анталия - древния град Калейчи, Портата на Адриан, водопадите Дюден. Сиде - Античният град Сиде, храмовете на Атина и Аполон, водопада в Манавгат. Има и още древни градове надолу към Кемер...

# 199
  • Пловдив
Здравейте, за пръв път се каним да отидем в Турция това лято и май се оказва че цените вече са съвсем различни особено от началото на новата година. Нищо де, да си питам.

Двама сме с дете на 2год. Бюджета ни е около 4к лв със самолет.
Търси се голям резорт с Ултра Ол Инклузив от който да не излизаме много много. Хубав плаж, Стабилен WI-FI на цялата територия на резорта. Или ако е по-компактен то да не е в нищото и да може да се разходим в близко градче или да има транспорт до Алания.
Понеже плануваме да е началото на Юни опциите ни с най-голям шанс за по-топло време и вода са Алания.
От разглеждане на няколко тур оператора само Версо предлагат полети до летището в Алания, като всички други ходят само до Анталия, което значи още 3 часа клатушкане с автобус, което детето просто няма да издържи. Но от 10ти чак полета на отиване е в що годе не много ранен час. Което дига още цената на хотела.

След добри отзиви тук прегледах Утопия понеже ни е в бюджета, но с тази денивелация просто виждам как ще трябва да нося малкия нон стоп нагоре надолу. Многото дървета са идеални за разходки но това значи много сянка в не много топъл период особено на водните пързалки. Предимно руско летуващи също не ми е голям плюс.
Ще ходим с още една двойка и те предложиха Mylome, но там цената е нагоре 4.6к лв вече за 10ти Юни.

И отделен въпрос колко пари отиват за една двойка ориентировъчно в резорт UAI. Уж всичко е безплатно но винаги има допълнителни неща по които отиват пари: бакшиши, хубаво кафе, дискотеката, масаж и т.н. Важно ми е колко допълнително трябва да бюджетирам за да няма изненади.
Благодаря.
Погледнете Тат и Адора в Белек.Мисля ,че ще ви стигнат парите за там.Близо е до летището в Анталия.Териториите са зелени.Може да се разходите до Легендите.В хотелите не се плаща нищо.Дискотеки и всички забавления влизат в цената.Единствено може да дадете бакшиш ако желаете.

# 200
Здравейте и от мен Simple Smile
За 1ви път ще почиваме лятото в Турция, избрали сме си Кушадасъ, за да ни е по- близо като дестинация, защото сме две деца, които не обичат много да са в колата. Ще пътуваме със собствен транспорт с почивка по пътя в Чанаккале. Търсим хотел в началото на септември с хубав пясъчен плаж, добра храна и да е по- спокойно. За сега сме се спряли на хотел Grand belish, някой с отзиви за него или друг , отговарящ на критериите ни?
За Чанаккале препоръка за хотел?
За всякакви насоки и препоръки ще съм благодарна 🤓
Да попитам пак за отзиви за Grand belish?

# 201
  • somewhere over the rainbow
За Чанаккале препоръка за хотел?
Препоръчвам Leon hotel - градски, чист, бюджетен, с много любезен и отзивчив персонал. В центъра на града, около 500 м от коня. Имат запазени паркоместа на улицата пред хотела, за да слезете и да си свалите багажа, после ще ви кажат къде има паркинг.

# 202
Здравейте ,някой би ли споделил мнение за SEVEN SEAS SEALIGHT ELITE- Кушадъсъ.Благодаря.

# 203
Здравейте ,някой би ли споделил мнение за SEVEN SEAS SEALIGHT ELITE- Кушадъсъ.Благодаря.

Отдавна не съм чела мнения за него. Той беше доста популярен, когато го откриха и 2-3 години беше посещаван от много българи. После интересът към него замря. Мисля, че вече е с друг собственик и с друго име.
Според мен като територия, водни пързалки, стаи, интериор е съвсем добре, но много зависи какво е обслужването и храната. Ако ви допада като цена и условия, проверете мнения от чужди форуми, които да са скорошни. Търсете го с новото име - Liberty Golf and Resort Kusadasi.

# 204
  • София
Марги, аз съм чел доста положителни неща и през 23-та г. От самото начало до новия собственик държеше супер ниво. Вече новия какво ще направи е божа работа. Само плажа му беше кусур, за 2 почивки по 7 дни сме ходили точно веднъж, плитко е но има бахти наглите риби, като пирани са. Това през 2018 и 2019 като Амара. Нищо обаче с никой хотел не е същото от преди шибания ковид. Аз бих рискувал с новия Либерти

# 205
Марги, аз съм чел доста положителни неща и през 23-та г. От самото начало до новия собственик държеше супер ниво. Вече новия какво ще направи е божа работа. Само плажа му беше кусур, за 2 почивки по 7 дни сме ходили точно веднъж, плитко е но има бахти наглите риби, като пирани са. Това през 2018 и 2019 като Амара. Нищо обаче с никой хотел не е същото от преди шибания ковид. Аз бих рискувал с новия Либерти
Няма смисъл да рискуваш,с новото име дойдоха и нови цени вече е в "премиум " сегмента и излиза доста по скъп от Корумара!

# 206
Здравейте, планираме почивка в Турция за първи път. Голяма група сме 6 възрастни и 4 деца на възраст от 2г. до 14г. Може ли да ми препоръчате хотел, в който да има забавления за всички деца, в района Лара,Белек и Анталия.

# 207
Здравейте, има ли от вас, които са ходили в с куче. Какви документи искат на границата. Чета , че трябва здравен сертификат със титър за бяс. Дали искат?

# 208
  • София
Здравейте, планираме почивка в Турция за първи път. Голяма група сме 6 възрастни и 4 деца на възраст от 2г. до 14г. Може ли да ми препоръчате хотел, в който да има забавления за всички деца, в района Лара,Белек и Анталия.

Моят съвет е да опишете изискванията си, бюджета и периода на почивката и да пратите запитване до 2-3 туристически агенции. Напр. Емералд, Тез тур, Турс клуб, Версо...Те ще ви изпратят в отговор няколко предложения. Когато ги разгледате и се спрете на 2-3 предпочитани хотела, може да помолите за съвет тук кой точно да изберете, както и да прочетете отзиви за предпочитаните хотели, ако има такива на първа страница на темата.

# 209

Моят съвет е да опишете изискванията си, бюджета и периода на почивката и да пратите запитване до 2-3 туристически агенции. Напр. Емералд, Тез тур, Турс клуб, Версо...Те ще ви изпратят в отговор няколко предложения. Когато ги разгледате и се спрете на 2-3 предпочитани хотела, може да помолите за съвет тук кой точно да изберете, както и да прочетете отзиви за предпочитаните хотели, ако има такива на първа страница на темата.
Здравейте отново,
датите са ни 23-30 август. Търсим основно да има забавление както за големите деца така и за малките. Същевременно ни се иска да е на първа линия, да има разнообразна и вкусна храна. Имаме оферти от агенции, но забелязваме че предлагат общо взето едни и същи хотели с разлики в цените. Засега сме се насочили към веригата Делфин. Някакви отзиви за нея? Бюджетът ни е до към 6хил.за 7 нощувки.

Общи условия

Активация на акаунт