На море в Турция - тема 82

• 74 470
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
здравейте, предполагам е коментирано вече ( за което се извинявам но нямам време да прочета назад) какви са опциите за придвижване от летището в Анталия до Сиде ( и каква е цената)  в разгара на лятото ?

# 301
Спорът за транспорта е излишен, защото изборът зависи от много фактори.
Лично за мен предимството на собствения транспорт е възможността да се видят много интересни неща извън морския хотел. За мен да съм в чужда страна и да не разгледам колкото може повече от нея, е загуба на време.
[/quote
Ние пътуваме с автобус, но никога не сме се задържали само в границите на хотела. Обикновено в близост до хотелите винаги има спирка на градски транспорт, долмуш, с който може да се отиде почти навсякъде за символична сума, дори и след като си изпил няколко коктейла  на бара Simple Smile  Взимали сме и организирани екскурзии, оставали сме доволни. За по-възрастните дългото пътуване със собствен транспорт е доста изморително, докато в автобуса може да се подремне и да се отпусне човек, а не да е напрегнат , говоря за шофьора предимно, но и за този на дясната седалка.

# 302
  • София
здравейте, предполагам е коментирано вече ( за което се извинявам но нямам време да прочета назад) какви са опциите за придвижване от летището в Анталия до Сиде ( и каква е цената)  в разгара на лятото ?

Предполагам самостоятелно искаш да се организираш, някъде по първа страница може би има как да стане. С агенция нямаш грижи, трансфера ти е осигурен.

# 303
Спорът за транспорта е излишен, защото изборът зависи от много фактори.
Лично за мен предимството на собствения транспорт е възможността да се видят много интересни неща извън морския хотел. За мен да съм в чужда страна и да не разгледам колкото може повече от нея, е загуба на време.
[/quote
Ние пътуваме с автобус, но никога не сме се задържали само в границите на хотела. Обикновено в близост до хотелите винаги има спирка на градски транспорт, долмуш, с който може да се отиде почти навсякъде за символична сума, дори и след като си изпил няколко коктейла  на бара Simple Smile  Взимали сме и организирани екскурзии, оставали сме доволни. За по-възрастните дългото пътуване със собствен транспорт е доста изморително, докато в автобуса може да се подремне и да се отпусне човек, а не да е напрегнат , говоря за шофьора предимно, но и за този на дясната седалка.

Освен всичко това опира и до превозвача /не винаги е ТА, защото те наемат превозвачи/.
Има великолепни автобуси, тоя на 2 етажа, който ни взе на обратно, много добър комфорт.
За разлика от на отиване, когато автобуса се запали в полунощ и висяхме с часове на студа...
Както и лични автомобили, с които пътуването не уморява, дори ти доставя удоволствие...
Има разлика между 15+ годишен опел астра и що годе нова, но дори и да не е нова, кола от висок клас... бмв 7-ца, ауди 8-ца, S класа хе хе хе, но и някой лимузина шкода суперб хич не е зле...
Бях се запалил да си търся V-Class на Мерц, но ми се уплаши окото на какви цени са Simple Smile Но ако сте забелязали, почти всички трансфери в Турция са с такива, някои са Майбах Simple Smile
С такова нещо две семейства ще пътуват много по-комфортно от който и да е автобус Simple Smile

# 304
  • София
Ние с мъжа ми сме свикнали да обикаляме с кола из Европа. Намираме го за много забавно. Били сме с кола в Италия, Германия, Австрия, Словения, Хърватия. Е, има дестинациии, които не стават с кола, защото се далече. Но удоволствието да си със собствен транспорт за мен е несравнимо. Както вече писах, не търсим целесъобразен, а интересен маршрут. Това не може да се сравни с разходките извън хотела до близко градче, за съвсем друг тип туризъм става дума.

# 305

Предполагам самостоятелно искаш да се организираш, някъде по първа страница може би има как да стане. С агенция нямаш грижи, трансфера ти е осигурен.
да, самостоятелно

# 306
  • София
Вижте платформата gettransfer, миналата година бяхме много доволни от услугата.

# 307
  • София
Здравейте, наши приятели организират почивка в Турция и ни канят с тях. За сега са се спряли на хотел NUMA BAY EXCLUSIVE HOTEL 5* в Алания през м. Юни със самолет. Ако обаче предложа нещо по-добро са склонни да сменим хотела. Дайте идеи Simple Smile Събираме се група от 10 човека.

Мисля да им предложа ARCANUS HOTELS SORGUN 5* в Сиде, но съм отворена и към други предложения.

Предварително благодаря. Simple Smile

# 308
  • Sofia
Арканус е по-добър вариант, според мен. Хотелът е с добри отзиви, и по-кратък трансфер от и до летището, ако това ви е важно. Има малко камъчета при влизане в морето, и ако не се лъжа става бързо дълбоко.

# 309
Здравейте, препоръчайте курорт и агенция за млада двойка без деца за почивка (5-7 дни през юни-юли).
Желанията ни:
- организиран транспорт от България
- приличен плаж
- наличие на исторически забележителности и близост до екопътеки с живописни гледки
Общ бюджет: 1500 евро без претенции за лукс на хотела, изхранване само закуска

Засега сме се ориентирали за нещо в Алания, Сиде или Анталия, но ще се радваме за препоръки от лични преживявания, тъй като за първи път ще пътуваме до Турция.

Благодарим Simple Smile

# 310
  • София
Здравейте, препоръчайте курорт и агенция за млада двойка без деца за почивка (5-7 дни през юни-юли).
Желанията ни:
- организиран транспорт от България
- приличен плаж
- наличие на исторически забележителности и близост до екопътеки с живописни гледки
Общ бюджет: 1500 евро без претенции за лукс на хотела, изхранване само закуска

Засега сме се ориентирали за нещо в Алания, Сиде или Анталия, но ще се радваме за препоръки от лични преживявания, тъй като за първи път ще пътуваме до Турция.

Благодарим Simple Smile

Сложете още 500-700 лв към бюджета де, не ви препоръчвам да вземете нещо мизерно, че ще останете разочаровани от Турция още от първия път. За Кушадасъ говоря, в Анталия сигурно ще е по-скъпо, и то за юли, че юни е още по-студено. Мога да ти кажа за там някакви смотани хотели със закуска само, но няма да го направя, че ще ме псуваш до Коледа. И ми се струва, че от Кушадасъ има повече дестинации за допълнителни екскурзии. Ако сложите още 700 лв отгоре има олинклузиви доста добри....Батихан, Гранд Ефе, Флора Гардън, Ефезия 4 звездната при определени условия. Палм Уингс не ми се рови, но сигурно ще надвиши с много бюджета.

Оф, деба, чак сега видях, че е евро, няма да пиша пак....вкратце за тия пари има доста прилични хотели олинклузив в Кушадасъ, задължително поне около и сред средата на юли. Пък и е много по-близо от Анталия.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 11:53 от valerko

# 311
здравейте, предполагам е коментирано вече ( за което се извинявам но нямам време да прочета назад) какви са опциите за придвижване от летището в Анталия до Сиде ( и каква е цената)  в разгара на лятото ?
 Резервирайте с Gettransfer. Има опции за брой хора и брой багаж( куфари). Миналата година ползвахме трансфер - двупосочен, 5 възрастни+1 дете на 5, 6 куфара-70 евро до Лара

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 14:59 от Viki0704

# 312
Че Лара не е ли съвсем близко до летището?

# 313
  • Sofia
Че Лара не е ли съвсем близко до летището?
Близо е! Даже си мисля, че и едно такси би свършило работа, за по-малко пари. Simple Smile

# 314
Лара е близо - на около 15км. Аз споделям цената, която платихме. Такси от Лара до Белек ( Land of legends) беше 25 евро в посока ( за сравнение). За повече хора, като нас, които няма да се съберат в нормално такси се предвиждат луксозни микробуси.

Общи условия

Активация на акаунт