На море в Турция - тема 82

• 74 426
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Геттрансфер си е платформа - всякакъв клас автомобили, бусове, автобуси, дават ти оферта и ако те устройва приемаш.
Нашето пътуване беше общо 70 евро в двете посоки летище-Белек (Пайн бийч) - Летище.
Само ние си бяхме, но избрах възможно най-шармантния бус заради преживяването. Докато му разцъкаме лед лампите, тв и другите накичени джаджи, изобщо не усетихме пътя. После "на частно" същия човек ни вози до Легендите една вечер, също супер точно беше всичко.

# 316
Здравейте, препоръчайте курорт и агенция за млада двойка без деца за почивка (5-7 дни през юни-юли).
Желанията ни:
- организиран транспорт от България
- приличен плаж
- наличие на исторически забележителности и близост до екопътеки с живописни гледки
Общ бюджет: 1500 евро без претенции за лукс на хотела, изхранване само закуска

Засега сме се ориентирали за нещо в Алания, Сиде или Анталия, но ще се радваме за препоръки от лични преживявания, тъй като за първи път ще пътуваме до Турция.

Благодарим Simple Smile
Здравейте, според вашия бюджет Ви препоръчвам с автобус в Алания хотелите
 MYLOME LUXURY HOTEL&RESORT, - нов хотел
DELPHIN BOTANIK PLATINUM ,
DELPHIN BOTANIK HOTEL&RESORT
DELPHIN DELUXE RESORT
UTOPIA WORLD HOTEL - е с живописни гледки.
Предлаганите хотели от Агенциите са  основно All Inclusive, в Турция почти няма хотели с изхранване само закуска а възможностите за изхранване извън хотелите е ограничено. Исторически забележителности има основно в Сиде и Алания. За предпочитане е в края на месец Юни, Юли е много горещо и цените са по високи. За да придобиете по добра представа за хотелите и забележителностите, гледайте клиповете в You Tube.

# 317
Уау, този Утопия Уърлд хотел изглежда изумително. Благодаря за препоръките.
А да ни препоръчате агенция?

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 10:40 от Анонимен

# 318
  • Пазарджик
Здравейте,
Решили сме да почиваме в Бодрум тази година. Ще почиваме за първи път в Турция с дете на 7год сме.
Мислим да сме със собствен транспорт.
Търся малко китно хотелче с изхранване и хубав пясъчен плаж. Но така като разглеждам всичките да огромни комплекси.
Има ли изобщо нещо такова?
Или ми препоръчайте нещо близко до това.
И също от къде е най-изгодно да се резервира. През агенция,директно към хотел?
Благодаря!

# 319
  • София
Бодрум и нашето разбиране за хубав и широк пясъчен плаж, каквито имаме на нашето море, е трудна комбинация.
Проучете си добре дестинацията.
В големите комплекси има допълнително насипани с хубав пясък плажове иначе, но в морето често има камъчета. Иначе водата е кристална и красива.
Проучете околността на Бодрум къде има повече пясък, ако това е приоритет- те бяха няколко район(gumbet, turgutreis, yalikavak (доста скъп) и според района ще си намерите хотел и бийч клуб. Проверете дали допускат и деца. За малък хотел агенциите няма да са ви много полезни, може да видите и airbnb (много готини апартаменти имаше в района на Бодрум).
Иначе големите комплекси си имат много плюсове.

# 320
  • Dublin
Здравейте,
Решили сме да почиваме в Бодрум тази година. Ще почиваме за първи път в Турция с дете на 7год сме.
Мислим да сме със собствен транспорт.
Търся малко китно хотелче с изхранване и хубав пясъчен плаж. Но така като разглеждам всичките да огромни комплекси.
Има ли изобщо нещо такова?
Или ми препоръчайте нещо близко до това.
И също от къде е най-изгодно да се резервира. През агенция,директно към хотел?
Благодаря!

Здравейте, ако искате погледнете хотел Парким Аяз в Гюмбет. https://www.parkimayaz.com/
Не е голяма територия, има зеленина, на хубав пясъчен плаж е, има паркинг за гости на хотела, на 10тина минути с долмуш до центъра на Бодрум. Оказа се, че е доста популярен всред българските туристи и се предлага от различни агенции. Аз бях запазила директно с хотела, дадоха ми най-добра цена, сравнена с тази в Букинг или през агенция. Храната беше добра и изобилна, алкохолните напитки и анимацията - посредствени. Инфо от 2022.
Ако решите да отседнете там - искайта тиха стая, да не гледа към основния басейн и да не е близо до улицата пред хотела, че не може да се спи от музики и дискотеки до ранни зори.

# 321
Здравейте, препоръчайте курорт и агенция за млада двойка без деца за почивка (5-7 дни през юни-юли).
Желанията ни:
- приличен плаж
- наличие на исторически забележителности и близост до екопътеки с живописни гледки

Засега сме се ориентирали за нещо в Алания, Сиде или Анталия, но ще се радваме за препоръки от лични преживявания, тъй като за първи път ще пътуваме до Турция.

Благодарим Simple Smile

Pine Bay Holiday Resort Кушадасъ.
Ние бяхме миналата година (от 6ти до 13юни) и времето за мен беше добро. Температурата беше от 30 до 33градуса, а тази на водата не знам, но не беше студена, щом АЗ влизах в морето. Хотела лично на мен много ми хареса. Има безплатно посещение за А-ла-карт ресторанта. Има бусчета до центура на Кушадасъ (около 10-15 мин се пътува). С автобус с Емералд Стандарта двойна стая с морски изглед е около 3000-3300 лв (цените са за от 14ти до 25ти юни).

Снимка
Скрит текст:

# 322
  • София
Желанията ни:
- приличен плаж

Благодарим Simple Smile

Ние бяхме миналата година (от 6ти до 13юни) и времето за мен беше добро. Температурата беше от 30 до 33градуса, а тази на водата не знам, но не беше студена, щом АЗ влизах в морето. Хотела лично на мен много ми хареса. Има безплатно посещение за А-ла-карт ресторанта. Има бусчета до центура на Кушадасъ (около 10-15 мин се пътува). С автобус с Емералд Стандарта двойна стая с морски изглед е около 3000-3300 лв (цените са за от 14ти до 25ти юни).

Снимка
Скрит текст:

Виждал съм и по-кофти плажове, но рядко. Температурата на водата в началото на юни е бая клинчар, 21-22 градуса и то късния следобед, сутринта, до обед сигурно е под 20. Не го препоръчвам поне аз, особено с тая денивелация. В трипа от 8 страници за 23-та година, я има 10-тина с пълна петица, я не.

# 323
Уау, този Утопия Уърлд хотел изглежда изумително. Благодаря за препоръките.
А да ни препоръчате агенция?

tigodzila1 Препоръчвам Ви Агенции ORIENT99, Turs Club, Belprego, при пътуване с автобус е важно агенциите
 с какви автобуси разполагат и дали са нови и удобни за дълъг път.
Отзиви за хотела:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1580907.msg47030039#msg47030039
https://www.bg-mamma.com/?topic=1561863.msg46689447#msg46689447
https://www.bg-mamma.com/?topic=1467323.msg45351465#new
https://www.bg-mamma.com/?topic=1248276.msg41334822#msg41334822

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 13:30 от Joniboy

# 324
Желанията ни:
- приличен плаж

Благодарим Simple Smile

Снимка
Скрит текст:

Виждал съм и по-кофти плажове, но рядко. Температурата на водата в началото на юни е бая клинчар, 21-22 градуса и то късния следобед, сутринта, до обед сигурно е под 20. Не го препоръчвам поне аз, особено с тая денивелация. В трипа от 8 страници за 23-та година, я има 10-тина с пълна петица, я не.
Денивелацията не ни пречи, за млади хора не би представлявало проблем и за такива, които обичат разходките. Температурата на водата не е от най-топлите, но всеки ден влизах в морето, а аз не обичам да ми е студено. Има си сайтове всеки сам си решава. Но другата година пак сме там, а тази ще видим как е в Utopia World ( и там го има "проблема" с денивелацията, но предпочитам хотели в гориста местност и отделени един от друг, а не наредени по плажната ивица)
https://www.youtube.com/watch?v=XpHAtRdgHcQ От тук може да видите подробно за хотела (има английски субтритри)

# 325
  • София
elraa, много правилен избор! Убеден съм, че Утопия много ще Ви хареса.
И тъй като съм почивал, /потарям почивал, а не ходил на инфотур-разликата е огромна/в над 20 хотела в Анталия от средния и високия клас смея да твърдя, че Утопия макар и бюджетен хотел не само е хотела с най-добро съотношение между цена и качество, но и въпреки ниската си цена много малко им отстъпва в концепцията си и базата. Дори бих казал, че много от най-прехвалените хотели в Българските социални мрежи и групите във ФБ, които нон стоп се въртят и резервират, все едно че в Анталия не са 1000, а 10 хотела отстъпват на Утопия по почти всички показатели.
Като почнеш от спалното бельо и обзавеждането /цялата хотелска база и бунгалата са реновирани/, преминеш през марковия алкохол, невероятната зелена територия, все едно си в ботаническа градина и отличната инфраструктура, и стигнеш до феноменалните природни панорами, които просто те карат да забравиш, че се намираш в Анталия. Такива гледки съм виждал единствено по Амалфийското крайбрежие на Италия и малките селца около Ница и Лазурния бряг на Френската Ривиера.
И да не забравите да носите много поздрави на Айджан - българската шефка на гест рилейшънса в хотела. Каквито и въпроси и проблеми да имате тя винаги е на линия и веднага ще Ви помогне!

# 326
  • София
Здравейте, за първа година ще пътуваме в Турция, в началото на юни, с дете на 8г. и сме се спрели на Prive Hotel Didim. Ако някой е отсядал там, може ли да даде отзиви и също ни притеснява дали водата няма да е още студена в началото на юни.

# 327
  • София
Здравейте, за първа година ще пътуваме в Турция, в началото на юни, с дете на 8г. и сме се спрели на Prive Hotel Didim. Ако някой е отсядал там, може ли да даде отзиви и също ни притеснява дали водата няма да е още студена в началото на юни.
Определено ще е студено. Бягайте по Анталия. Много е рано за Дидим, пък и за пръв път е по-добре да започнете с Кушадасъ, не и в този период обаче.

# 328
  • Варна
много зависи каква е конкретната година - истински топла над 25 гр. е водата втората половина на юни и до края на септември ,а и се е случвало  и юни и септември  да купуваме анцузи и якета . и нормално сме се къпали и май и октомври даже - края на миналата година.

# 329
  • Пловдив
Каквато и да е годината едното е Егейско море другото е Средиземно море.На въздуха може да е топло ,но водата е различна.Както и самият климат.Не на празно много много спортисти в момента си провеждат лагери в Анталия.Най вече в Белек,защото е хубаво времето и има отлични хотели с условия за това.
Лятото някои хотели включват безплатно ползване за техните гости тенис кортове,голф игрища и футболни.

Общи условия

Активация на акаунт