На море в Турция - тема 82

• 74 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • на Мелмак
Навсякъде пътуваме с кола. Навсякъде има платени паркинги, на улицата с автомати и свободни паркинги. И в Сиде, и в Аланя проблем не сме имали. Както разбира се и навсякъде в Европа където сме били. А не е да не сме обиколили. В Истанбул също сме основно с кола. Рядко ползваме ГТ. Не трябва да имате притеснения точно за това Simple Smile

# 271
Здравейте, не успях да открия информация, затова питам - дали в Турция има метанстанции? По-конкретно по пътя до Кушадасъ.
Твърде рядко са метан станциите в Турция. Конкретно за Кушадасъ има чак около Измир. Има оскъдна информация за около Селчук, но не е 100%

# 272
Тъй като сме от Варна, търсим повече качествен хотел, интересен и най-вече красива природа. На плаж можем цяло лято да ходим (макар, че не се сещаме много 🤣). За това и тези два хотела ме грабнаха така.

Моят тен /който за изненада и на самия мен/ стои още, е направен не на нашето черноморие, а в Родопите Simple Smile
И завършека с бронзовия оттенък в Турция, разбира се Simple Smile
Преди, когато карах редовно ски вкарвах бронз малко и февруари, но не и на г@за Grinning
Никакъв проблем  основно паркингите на хотелите,ако нямат такива има навсякъде платени такива в това число и Истанбул като ходим.

# 273
Навсякъде пътуваме с кола. Навсякъде има платени паркинги, на улицата с автомати и свободни паркинги. И в Сиде, и в Аланя проблем не сме имали. Както разбира се и навсякъде в Европа където сме били. А не е да не сме обиколили. В Истанбул също сме основно с кола. Рядко ползваме ГТ. Не трябва да имате притеснения точно за това Simple Smile

Благодаря Simple Smile
Какво е това ГТ?

В ЕС никога не  съм се чудил дори... просто в Турция винаги някой ме "вози" Simple Smile
Ще трябва да прочета за тяхната пътна система, да си купя/регистрирам карта, да я заредя и да пътувам без притеснения Simple Smile
Въпросът ми беше възбуден от няколко коментара в мрежата, букинг, гугъл, на клиенти на градски хотели, че са нямали къде да паркират, а това трябва да става на определените за това места, че "чуждите" номера не им се церемонят много...

# 274
  • на Мелмак
ГТ= Градски транспорт.
В Испания е същото с чуждите номера.
Навсякъде е едно и също.
Нямате повод за притеснение.
Има си табели за платения паркинг. Паркирате където има място.
Да, в Истанбул хотел без паркинг не е ок. Но обикновено наоколо има платени. С пазарлък стават нещата там Simple Smile

# 275
  • Варна
Здравейте, не успях да открия информация, затова питам - дали в Турция има метанстанции? По-конкретно по пътя до Кушадасъ.

допреди 3г. метана беше ЗАБРАНЕн  , сега има няколко , но без практическа полза , най трудната за метан държава а аз от 2007 съм на метан

# 276
За любителите на Кемер, Akka Antedon тази зима ще направи пълна реновация на всички стаи. Сега е затворен за голям ремонт и планират да отворят през април 2024. Този хотел има отделна сграда със стаи фемили, в които могат да се настанят до 5 човека. Изгледох техен Webinar и там споделиха, че ще останат само покрива и стените. Всичко друго подменят. Външните им басеини ще се подгряват от 15 октомври до 31 май, до 28 градуса. Подобряват по някои точки и концепцията си.

# 277
Аз изчаквам по принцип месец преди пътуването, но не съм забелязала разлики в цените дори и в запазване в последния момент. Миналата година веднъж запазихме 3-4 дни преди пристигане и цената не беше различна от трансфера ни за същия сезон два месеца по-рано.

Много благодаря!

# 278
Здравейте!
Каним се да почиваме в Турция за първи път.Насочили сме се към Анталия последната седмица на юни-7 нощувки.Трима възрастни сме. Колебаем се между собствен транспорт и автобус,предвид на това,че не знаем дали ще е значителна разликата в разходите по пътуването.
Спрели сме се на следните хотели-Side Royal Palace, Side Royal Style, Sural Resort Hotel.
Държим на пясъчен плаж,пясъчно дъно,плавен преход-ол инклузив или ултра ол инклузив.Не държим на първа линия,пешеходци сме.Може да препоръчате и туристическа агенция,от която сте доволни.
Моля за отзиви!:tulip:

# 279
Миналогодишните ми сметки бяха 600 лева личен транспорт срещу 100 лева на човек с автобус на Емералд...
Сега трябва да видите разликата за вашия хотел с и без транспорт и да се отчете повишаването на таксите по магистралите и мостовете, както и по кой път ще минете Simple Smile
То и горивото в Турция се повиши и може да се каже, че гони цените в България... мисля, че последно бяха 20 стотинки на литър по скъпо при нас за дизела...

Но трябва да оцените удобството да пътувате независимо в района, ако това е приоритет в почивката ви. Ако смятате да стоите само в комплекса... по добре без кола Wink

# 280
Здравейте!
Каним се да почиваме в Турция за първи път.Насочили сме се към Анталия последната седмица на юни-7 нощувки.Трима възрастни сме. Колебаем се между собствен транспорт и автобус,предвид на това,че не знаем дали ще е значителна разликата в разходите по пътуването.
Спрели сме се на следните хотели-Side Royal Palace, Side Royal Style, Sural Resort Hotel.
Държим на пясъчен плаж,пясъчно дъно,плавен преход-ол инклузив или ултра ол инклузив.Не държим на първа линия,пешеходци сме.Може да препоръчате и туристическа агенция,от която сте доволни.
Royal Style и Palace са на втора линия и почти без територия, но пък са доста по-нови и запазени от Sural Resort, който е на първа линия. И трите хотела разполагат с плаж, море и подход, който търсите, така че сами ще прецените кое е по-добро за Вас.
Автобусния транспорт е най-евтин, но ангажиращ и доста дълът като време.
Ние пътуваме само с автомобил.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 14:10 от backaта

# 281
  • София
Никога не бих заменила удобството на личния автомобил за пътуване с автобус, за да спестя 300 лв примерно. Не бих изтърпяла да се лашкам толкова дълго време в автобус, спиращ на строго определени места, както и цялата сюрия хора около мен. Пък ако има и мрънкащи, ревящи, пищящи деца - купонът ще е пълен. Не мерси съм. С кола и междинни нощувки ми е супер.

# 282
Здравейте!
Royal Style и Palace са на втора линия и почти без територия, но пък са доста по-нови и запазени от Sural Resort, който е на първа линия. И трите хотела разполагат с плаж, море и подход, който търсите, така че сами ще прецените кое е по-добро за Вас.
Автобусния транспорт е най-евтин, но ангажиращ и доста дълът като време.
Ние пътуваме само с автомобил.

Благодаря,а бихте ли казали какво значи-"почти без територия"? Без плажна ивица ли или друго имате предвид?Вие кой от трите бихте избали?
Благодаря

# 283
Никога не бих заменила удобството на личния автомобил за пътуване с автобус, за да спестя 300 лв примерно. Не бих изтърпяла да се лашкам толкова дълго време в автобус, спиращ на строго определени места, както и цялата сюрия хора около мен. Пък ако има и мрънкащи, ревящи, пищящи деца - купонът ще е пълен. Не мерси съм. С кола и междинни нощувки ми е супер.
Аз съм същия с мойта булка Grin
Само че без междинна нощувка,огън в цилиндрите и газ,къдет искам спирам,мотамсе,почивам,дрема,абе кмот ми е кеф това,а на връщане........................свръх тегло на границата от пазаруване Grin

# 284

Благодаря,а бихте ли казали какво значи-"почти без територия"? Без плажна ивица ли или друго имате предвид?Вие кой от трите бихте избали?
Благодаря
Без територия имам предвид, че хотела е без някаква озеленена градина/парк или нещо подходящо за разходка в района на хотела. Реално площта му се състои от паркинг, хотел, басейн.
Аз и семейство не бива да сме мерило за избор. Живеем на пешеходно разстояние от варненските плажове и за почивките ни в Турция плаж и подход в морето са абсолютно без значение.
Ако сме само с жената, бих се спрял на Side Royal Style.

Общи условия

Активация на акаунт