Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Януарска вещерска и спортна

• 102 707
  • 2 652
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро!
   Пия кафе, кашлям и се настройвам да мина през Кауфланд преди работа.
   За АСП и другите самоповярвали  си кляфки , ще замълча.
   Хубав и слънчев да е денят ви,общество!

# 151
  • Пловдив
Добро!

Утювам...ше се настройвам позитивно, па да видим...

# 152
Добро, дъвча закуската и пия кафе и после с бодра крачка (дали) към тръстиката.
Вчера от бакалията купих две термо кутии за храна и една обикновена на два етажа (за кисело мляко и мюсли). Днес ще си я сефтосам с кеф. В долната част мляко, сусамов тахан, малко сладко от боровинки и една ябълка, горе мюсли и като наближи обяд ще си ги смеся иначе овесените ядки се разкашкват.
Тийна мрънка, че иска да си носи ядене от нас, че в лавката само гадни скъпи сандвичи. Ще видим колко ще му продължи ентусиазма.Едната термо кутия е за него, другата за мен. Ще трябва като готвя да предвиждам порции и за кутиите.
Снощи много се смях с новото предаване по бтв - Кой да знае, особено с отбора Милица Гладнишка и Маца(Милена Маркова). Довечера пак ще се заредя пред екрана.

# 153
  • France
ДобрЮтро, прекрасници.

Леле, колкото повече време минава, толкова по-зле ставам. Тази сутрин едвам станах. Лошо. А имам едни много важни задачи... стиснете едно палче за мен.

# 154
  • Стара Загора
Здравейте и ЧНГ! Бъдете здрави и имайте благоденствие в домовете.

# 155
  • Пловдив
Фил, стискам!

Уинд, моя отдавна си носи...даже си е счупил кутията, та трябва нова да диря.

# 156
Добро!
Снощи устоях и не ядох. То не беше голямо геройство, при положение, че на връщане спряхме да "обядваме" към 16, съответно станахме от маса към 17 и нещо. Rolling Eyes Но сега вече ще закусвам!
Равносметката преди и след празниците ми е -2 кг. Сега ще ги видим колко трайни са. Grinning
Ужасно много задачи за отмятане имам днес, голяма част от които не са особено приятни. Confused

Хубаво и човек да се грижи за себе си и носенето на дом. храна в офиса/ училище е една от стъпките към подобна осъзнатост. Въпрос на организация е. Първите дни е малко по- тегаво, после се свиква и лесно се превръща в рутина.

# 157
Аз доволен.!00 бр таблетки от Кауфланд за миялната,сега поне два месеца няма да го мисля. Голям проблем, хахаха.
   Тил, Фил, стискам ви палци, момичета!

# 158
Наспах се в собственото си легло и се чувствам свежа кат морковче. Пиия кафе, завита в пухкаво розЕво одеалце и се наслаждавам на реда в спалнята си . Обожавам да се будя в моята стая, където всичко е на мястото си и хармонията ми носи спокойствие. Не, че ми беше зле на почивката, но имам супер силата, да превръщам всяка хотелска стая в бардак, в който трябва да побутна всеки, чаршаф, кърпа, дреха, за да намеря любимото ми чорапче Simple Smile
Редът ми носи спокйствие и релакс. Липсва ми само морето. Пожелвам си през настъпилата година, да ме подминат битовизмите, като нескончаемо готвене, прахосмукиране, пазаруване в промишлени количества, непосилен каторжен труд, Искам да е лека и ведра, да ме събира само с положителни човечета, които да не ме нпрягат, а за манджите... Със сигурност няма да пасем трева и  да ближем сняг, ще хапваме вкусно, както през изминалите години, без това да се превръща в центъра и пътя на живота ми!
Прочетох нещо, което много ме развесели - приятелите са като снега, ако пикаеш върху тях, изчезват Joy
Та си пожелавам, ако трябва да стискам неистово, но да пишкам само на регламентираните за целта места.
Аре, намасте и по-лежено и забавно!

# 159
Едва се надигнах от леглото тази сутрин. Навън мъгла, раздига се вече, но е много наборсучено.
Отметнах набързо две задачи, след малко отлитам да сефтосам нотариуса за тази година.

Всеки сам преценЯ какво да превърне в център на живота си. За един това е храната, за друг някое хоби, за трети цигарите, за четвърти алкохол, за пети пазаруване, за шести пътуване. Хората сме различни, имаме различни интереси и потребности. Някои хора обичат да приготвят и консумират храна, имат специално отношение към нея; други хора приемат това за битовизъм и се смятат за много над нещата, защото не се занимават с готвене; трети хора обичаме да ядем, но не си падаме особено по самото готвене, не сме особени виртуози, но се справяме някак.

И докато съм на тази тема, скучно и битово готвя любимия спанак с ориз и въртя пералня. Не съм намерила още кой да го прави вместо мен, не съм измислила и как да мина без подобни битовизми.
Следобедът е плътно зает със задачи, ще имам късмет, ако стана от компа до към 18.

# 160
Предпоследен ден в родния град. Отмятаме дребни задачки, присъщи на повечето живеещи в Чужбинция българчета. Купуване на чубрица, зареждане с книги, подстригване, подновяване на някои документи. Остава да заведа котката на мамини на ваксина и да купя някое и друго дребно подаръче за близките в Немция. Душата ми е свита, не ми е спокойно за моите хора тук. Много са ми остарели, крепят се, ама са все по-крехки.

Бърд, много харесвам да те чета.

# 161
Бърди, проверих. Документите може и само сканирани, по електронната поща на съответната ДСП, по настоящ адрес. Просто не е единен адреса, както беше по време на пандемията. На страницата на АСП има списък.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 21:24 от Clo - Camille

# 162
Душата ми е свита, не ми е спокойно за моите хора тук.
Много ми познато ... до болка.
При мен това беше причината да не замина в чужбина преди години въпреки перспективата и всичко останало. Мисленето ми е винаги тук, със семейството независимо къде из географията съм се се намирал.
Може би това ми е слабост, не знам ...

# 163
  • София
Слабост не, просто черта на характера. Аз също я имам. Майка ми я няма. Хората са различни.

Ще разчленя тийнката, ако още веднъж се опита да се тръшне. Сигурно прекалявам, че по принцип от години си е като възрастен, ама  много мразя да ми върти очи, пуфка досадена и възмутена, и да се изнася демонстративно.

# 164
Ох , Бър , смея се , ама те разбирам. Моят син се е пренесъл да спи  и работи в кухнята на втория етаж.До тук добре, това си е негово владение, негласно. Ама защо по дяволите и останалите стаи трябва да са разхвърляни? Снощи ПОМОЛИХ да си оправи нещата, сака му с дрехи си стои така отпреди Коледа,когато се прибра от София.
   Онзи ден ми идва приятелка на гости, поканих я на втория етаж, искахме да си поговорим двете,без някой да наднича. Еми първо трябваше да подреждам.
   И на молбата ми върти очи, пуфти,сумти   завършва -Аз ще си идвам вече по-рядко. Много важно!!! Айде тия номера не на мен!

Общи условия

Активация на акаунт