? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 446
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 695
  • Somewhere far away
Можете да си купите и еднодневна карта за всички видове транспорт.

# 10 696
  • софия
Можеш да плащаш с карта във всяко превозно средство. След 3-то или 4-то чекиране спира да ти взима пари. Имаше и нещо, един билет важи при прекачване в рамките на 60 мин.
Откъде се купуват хартиени билети не знам. Със сигурност на метростанция Сердика и на спирката на трамваи 20 и 22 на Халите, на Славейков има пунктове на СГМ.

# 10 697
  • София
Трябва да "скокна" до София за десет дни, но ще съм без кола.
Билетите за трамвай и автобус в самите превозни средства ли се продават? Мога ли от някъде да си купя примерно 10 билета и да ги ползвам докато съм там?
Иначе знам, че за метрото са на място в метростанциите. Просто ще съм сама и ще се наложи да си уплътня времето, та съм си набелязала разни места, до които се стига с 2 - 3 вида транспорт.
Имаш много опции :
- Във всяко превозно средство, както и на турникетите за метрото, можеш да платиш билета си директно с банкова карта.
- Можеш от пункт да заредиш желаните десет билета в електронна карта.
- Можеш да купиш билет онлайн.
- Можеш да купиш от водача срещу 2 лева.

# 10 698
10 хартиени билета ги махнаха и не може сега.
От шофьор си купуваш билетче за 2 лв.
Не знам то дали трябва да се валидира.

# 10 699
Друга възможност е да си вземеш пластика за 1лв и да си я заредиш с 10 билета срещу 16лв, които можеш да ползваш навсякъде. Като свършат - пак си зареждаш картата

# 10 700
Според мен най удобно и изгодно е да се плаща в превозното средство с дебитна карта.

# 10 701
Най-добре с дебитната карта. На всяко качване в превозно средство я допираш до устройство. Когато стигнеш сумата от 4 лв в един и същи ден - това е на третия билет - повече не ти взима пари до края на деня. Някои банки блокират сумата на билетите и отнема време за осчетоводяване и деблокиране, т.е.може да са ти взели повече от 4 лв за един календарен ден, но е временно, до 2-3 дни го оправят. Да не се чудиш къде са ти парите Simple Smile

# 10 702
Имате ли проблем с бг мама ?! На десктоп версията не ми дава да видя в кои теми е писано. Не ми дава и да коментирам..

# 10 703
  • оттам, откъдето започва България
При мен е добре, нямам проблем.

# 10 704
казусът е - няма нет на селската къща искам самостоятелен, постоянен достъп до интернет и тв
Нет през 5G на мрежата на оператора, оттам и телевизията. Не очаквай чудеса, кабелът все още си остава най-добрата среда за пренос.
От цялата дискусия за боксовете, кабелите и т.н., само едно вярно твърдение има

# 10 705
Ето тук може да прочетете за превозните документи
[url]https://webportal.sofiatraffic.bg/bg/products/url]

Билетите за трамвай и автобус в самите превозни средства ли се продават? Мога ли от някъде да си купя примерно 10 билета и да ги ползвам докато съм там?
Иначе знам, че за метрото са на място в метростанциите. Просто ще съм сама и ще се наложи да си уплътня времето, та съм си набелязала разни места, до които се стига с 2 - 3 вида транспорт.

# 10 706
  • София
Ако имате банкова карта, може да я чекирате в превозното средство, вкл. метрото. Ако я ползвате три или повече пъти, за деня ще ви вземат 4 лв. Другият вариант е да си вземете от будка за билети картонена карта, в която се зареждат (пак там) колкото искате  билети. Трябва да чекирате тази карта на устройствата в превозните средства. Може да си заредите и еднодневна карта за 4 лв. и да си се возите. Тогава може и да не чекирате картата.

# 10 707
  • Бургас
Бреее, ама много сте милички, софиянци 🥰 Благодаря ви!
Плащането с карта в автобуса как става и как се доказва пред кондуктор?
Че си представям как оглеееждам устройството и се чудя какво да натисна и къде да допра картата 🤣 И на челото ми автоматично избива надпис "ида от дълбоката провинция" 🤣

# 10 708
Само доближаваш картата до валидатора. На контольорите пак доближаваш същата карта. Ако ти е на часовник картата при проверка пак с часовника.

# 10 709
Трамваи, тролеи, автобуси - около вратите има едни големи синьо-черни устройства , там допираш картата върху символ 🛜 - точно под екрана им е.

Метро - на турникетите направо върху светещото екранче. Екранчето е отляво на входа, през който минаваш ти (напоследък чувам доста мрънкане как така било отляво).

Общи условия

Активация на акаунт