? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 190
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 010
  • Велико Търново
Благодаря на всички, досега давах чай мента, рекомфорт и течности. Малкия яде само печени филийки и солети от вчера и изглеждаше че се закрепи положението. Но от днес пак е с диария. Ще пробвам с вода с брашно след малко.
Не е да не става от тоалетната,  но си изаква всичко прието. Поне течности пие в изобилие- вода и неподсладен чай.

# 11 011
По-добре нишесте от брашно. Варени моркови и картофи му дай да яде.

# 11 012
Точно слабо подсладен чай му давай, че да не се обезводни или физиологичен разтвор за пиене. За мен при това положение (още повече, ако не е изяснен произходът на диарията) си е за лекар.

# 11 013
  • Велико Търново
днес няма да е, а и нито температура нито нещо съпътстващо има детето, за щастие! ще опитам да го овладея с домашни лекове и ако не стане утре ще е на преглед. Забърках кокосово брашно с вода, за да е по-добре на вкус и като се събуди ще дам.

# 11 014
Здравейте, има ли някой, който е наясно с полагащо се евентуално обезщетение от страна на работодателя при прекратяване на трудов договор след връщане от майчинство?
Четох, но не съм напълно сигурна дали разбрах правилно в моя случай дали изобщо се полага такова обезщетение.
Майка съм на почти две годишно дете и предстои да започне ясла и да се завърна на работа. Назначена съм по проект, за който ме уведомиха, че приключва и трябва да ме освободят след майчинството.
Предлагат да ползвам, ако желая, натрупания полагаем платен отпуск.
Въпросът е в този случай като съм назначена по проект и ме освободят, полага ли се обезщетение от фирмата или само в случая при съкращаване на щата, какъвто не е моят?

# 11 015
Според мен не ти дължат обезщетение.

# 11 016
  • София
Здравейте,  искам да подам жалба до КРС, но като се опитам да отворя контактната форма дадена на тази страница https://www.crc.bg/bg/rubriki/271/jalbi ми излиза следното съобщение
Скрит текст:
преди него излизаше друго, което не успях да снимам, пробвах с различни браузъри на телефона и компютъра, както и с мобилен и WiFi, но не се получава, дали проблема е в сайта или при мен?

# 11 017
  • София
И при мен не работи.
Изчакай, ще се оправи.

# 11 018
  • София
Благодаря, надявам се, от вчера пробвам и не става.

# 11 019
Като бяха малки децата при подобен проблем винаги лекаря е казвал да изпие една ампула гентамицин. Моите бяха все болни и до големи все този лекар ги лекуваше, та съм се доверявала и е имало ефект веднага.

# 11 020
Като бяха малки децата при подобен проблем винаги лекаря е казвал да изпие една ампула гентамицин.
Това работи безотказно, но ако диарията е бактериална. Ако акото е силно миризливо, то е от такъв произход.

# 11 021
  • софия
За разстройство някой беше споделил в темата 6 цели зърна черен пипер да се изпият с вода. Не се е наложило да го прилагам, но съм го запазила.

# 11 022
За дете е най-безобидно нишесте с вода, чай от шипки, дренки или джоджен, оризова вода и сварени моркови, черният пипер дразни и лигавицата на стомаха, както и червата. Аз го обичам много, забранен ми е, но от време на време си позволявам, после си търпя Simple Smile   
Ама за дете...не бих дала.

# 11 023
Има такива сокове на Hipp:

# 11 024
Здравейте,  искам да подам жалба до КРС, но като се опитам да отворя контактната форма дадена на тази страница https://www.crc.bg/bg/rubriki/271/jalbi ми излиза следното съобщение
Скрит текст:
преди него излизаше друго, което не успях да снимам, пробвах с различни браузъри на телефона и компютъра, както и с мобилен и WiFi, но не се получава, дали проблема е в сайта или при мен?
Не им работи формата на сайта. На КЗК също не работи формата.
За КРС пробвай на  info@crc.bg.

Общи условия

Активация на акаунт