? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 539 067
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 250
  • София
Къде мога да занеса да ми калибрират (така ли се казва за апарат за кръвно?) апарата за кръвно?
Без Гугъл Joy Ако някой е правил някъде, моля да сподели.

Благодаря Flowers Hibiscus

# 11 251
  • Пловдив
Къде мога да занеса да ми калибрират (така ли се казва за апарат за кръвно?) апарата за кръвно?
Без Гугъл Joy Ако някой е правил някъде, моля да сподели.

Благодаря Flowers Hibiscus
Аз знам в Пловдив

# 11 252
  • Бургас
Аз знам за Бургас. Отстрани 3та поликлиника.
Кажи от кой град си 🙂

# 11 253
  • София
Ремонтират или проверят? Механичен или електронен?
Ако е за проверка на механичен - може в БИМ. Държавна такса 30 лв.

# 11 254
  • София
Електронен. За София.
Добра съфорумка ме насочи Hug

# 11 255
  • Буркина Фасо
Нося се из улиците на София, слушам навигацията и по едно време чувам "след 400 метра на кръговото кръстовище вземете едно́вия изход" 🤣 Викам си да не би да има нов изход на предстоящото кръгово, изобщо това възможно ли е, какво е искал да каже авторът? Докато мина 400-те метра вдянах, че става дума за първия изход.
Някой ще каже ли на едно шеметно бургаШко лейди: Къде е Гергана? 🙂
нов работник има - изкуствен интелект.Smiley

# 11 256
Скрит текст:
Нося се из улиците на София, слушам навигацията и по едно време чувам "след 400 метра на кръговото кръстовище вземете едно́вия изход" 🤣 Викам си да не би да има нов изход на предстоящото кръгово, изобщо това възможно ли е, какво е искал да каже авторът? Докато мина 400-те метра вдянах, че става дума за първия изход.
[/quote]
И говори изключително гадно, насечено, сърдито, сякаш се кара на ММ, а то е моя роля, къде се вре?!

# 11 257
Електронен. За София.
Само да отбележа, че
Скрит текст:
не може да се калибрира

# 11 258
  • Пловдив
По същество апаратът за кръвно не е ли манометър? Манометрите се калбирират.

# 11 259
  • Буркина Фасо
Как се осъществява проверката на един апарат за кръвно налягане?

След общия преглед на устройството и окомплектовката му, проверявания апарат за кръвно налягане се включва в калибрационна система. Калибрационната система отчита отклонението на проверявания апарат чрез сравняване със сертифициран еталон и се преценява дали то е в рамките на допустимото.

# 11 260
Калибриране не означава ли настройване съгласно стойностите на еталона? Проверка за точност е друго.

# 11 261
  • Бургас
И аз знам, че е настройване. Когато купихме механичен апарат за кръвно, от аптеката ни казаха къде да отидем да го калибрират, за да измерва точно.

# 11 262
По същество апаратът за кръвно не е ли манометър? Манометрите се калбирират.
Механичните манометри подлежат на някаква корекция. Което е калибриране. Но това е възможно само в определен диапазон.
Електронните датчици за налягане се подменят и устройството се калибрира спрямо параметрите на смененият датчик. На практика, електронният апарат за кръвно налягане не подлежи на каквато и да е било настройка
А и 10-15% отклонение за апарат за кръвно налягане не е от значение

# 11 263
Скрит текст:
И говори изключително гадно, насечено, сърдито, сякаш се кара на ММ, а то е моя роля, къде се вре?!
[/quote]
Даааа, при това със сръбско-македонски акцент според мен Simple Smile

# 11 264
  • Бургас
По-добре да върнат Гергана. Тя говори правилно и гласът и́ е приятен. Също така би било добре да измислят друго обяснение вместо "поемете на североизток".
То взема да си сложа един компас в колата...
Сетих се какво щях да питам! Купих си от Декатлон бутилка от алуминий. Не е със сламка, а се надига, за да пиеш. До отвора има една цедчица пластмасова и ми се иска да сложа резен лимон и/или ябълка в бутилката при водата. Обаче се чудя дали няма да се окисли не знам кое точно, понеже е метална бутилката. Дали е добре да слагам плодове в тая бутилка?

Общи условия

Активация на акаунт