? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 142
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 400
за каква сума става въпрос? /актът/

# 11 401
За нарушения на ЗДвП мисля, че маловажен случай не се прилага. Май сезираха КС наскоро по този повод.

# 11 402
Сумата не знам каква е,и няма значение за мен,но мисля,че ще ми отнемат 10 точки,което ме притеснява. Нищо няма да правя засега,пък после ще видим🙄

# 11 403
за каква сума става въпрос? /актът/

В актовете няма суми ...

# 11 404
аз не шофирам в Бг, но прочетох това -- онова, ...за 40-50лв глоба при акт +10 точки
не намерих вариант- само точки

# 11 405
Колко е цената на кубик топла вода в Русе?

# 11 406
Колко е цената на кубик топла вода в Русе?
.       15 лв, ако плащаш всеки месец

# 11 407
Цената на топлата вода зависи и от сезона. Лятото, когато не работи отоплението е по-висока. Зависи и от броя потребители за конкретната абонатна станция в месеца. Най-точно ще е да попиташ съседи.

# 11 408
Надявам се да има сведущи по малко смешния ми въпрос, обаче се натъквам на противоречиви мнения на "специалисти", та реших да се допитам: Варят ли се шипките за чай или само се запарват продължително (и колко) в гореща вода?   

Колкото до чл. 189з от ЗДВП, има и други подобни безумия (в КТ напр.) и то точно за действия/бездействия, чиято обществена опасност е направо нулева. Както казах - норми касички. Съдия по конкретно дело обаче може да приложи чл. 28 от ЗАНН, независимо от нормата на ЗДВП, просто трябва да се обоснове добре и въз основа на конституционните норми, не да папагалства.
Вече за отмяна и неприлагане занапред общо на нормата трябва да се произнесе КС.

# 11 409

Старо, ново показание на водомер са кои цифри? Крайните или началните? Аз казвам началните цифри, но спорим тук

# 11 410
Какво спорите като си пише кое е ново и колко и кое е старото??

# 11 411

Кои цифри се гледат от водомера

# 11 412
Началните са кубиците ако правилно разбирам въпроса. Черните..поне при мен са така..това са кубиците. Слид тях има червени..литри са те.
Но не си дала снимка на водомера, а на фактурата .. та не е ясно питането много.

# 11 413
  • Буркина Фасо
за водомера пита бре.

Кои цифри се гледат от водомера
преди червените.

# 11 414
  • София
Първите, от ляво на дясно, след тези има литри.
Ако е 369980 примерно, първите три и е възможно да се закръгли на 370.

Общи условия

Активация на акаунт