? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 148
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 11 415
  • оттам, откъдето започва България
Мислех да коментирам.
Но най-добре е: Без коментар. Neutral Face

# 11 416
Мислех да коментирам.
Но най-добре е: Без коментар. Neutral Face

Ами не знае човека и реших да му покажа и мнения на други. Не всеки се е родил научен и знаещ !

# 11 417
Цифрите преди точката са показанията.

# 11 418
Надявам се да има сведущи по малко смешния ми въпрос, обаче се натъквам на противоречиви мнения на "специалисти", та реших да се допитам: Варят ли се шипките за чай или само се запарват продължително (и колко) в гореща вода?  

ако ще е , за да уползотвориш Вит,Ц в тях- той умира в горещата вода
флавоноидите / не съм ровила баш кои са в шипката/ , са с ниска бионаличност , но все пак, се усвояват  в по-голяма степен
според мен, от чай усвояваш предимно  танини и пектини
за по-цялостно усвояване, и винаги по-добрият избор за терапевтични цели , са екстрактите

не знам за какво ще го приемаш чая, но аз бих го запарила
и понеже, питаш точно колко и как

Скрит текст:
примерно 200 мл вода , преди завиране,
шепа шипки, похлупени за макс 10мин

# 11 419
Благодаря!
Долу горе така съм ги и правила, но наскоро прочетох, че трябвало да стоят 40 минути, та се замислих. Не ги ползвам по конкретен повод или показание, но понеже правя чай от набрани в двора и изсушени билки (бъз, липа, лофант, мащерка), понякога добавям шипка за разнообразие. Предвид прочетеното за 40-те минути, реших да се образовам по въпроса, за да знам дали останалите съставки да ги добавям по-късно, ако за тях времето е по-кратко. 
Аз иначе не обичам и рядко пия чай, но правя на ММ, поне да има полза някаква.

# 11 420
Аз знам че запарка се прави. Не се варят. То и нашенския билков чай си е запарка по същество...

# 11 421
Имам поръчка от Емаг - няколко неща в една поръчка, които съм платила предварително. Днес получих имейл, че поръчката ми е предадена на куриер.
Преди час ми звъни непознат номер - една жена отишла да си взима нейна пратка, а в клетката (Easybox) била моята. От товарителницата е видяла номера ми. Мъжът ми отиде да я вземе - кашонът бил отворен, вътре е само едно от нещата, които съм поръчала, като и то е с разкъсана опаковка. Сега, не че е изключено да я е отворила жената, ама ако имаше някакви други намерения, едва ли щеше да ми звъни да ми я даде и да стои и да чака да отидем да я вземем. Според мен грешката е на куриера. Работното им време беше свършило, нямаше как да се свържем с тях, с Емаг - също.
После видях, че от сайта всъщност са ми разделили поръчката на две и тук наистина е трябвало да има само едно нещо, но аз нямам информация, че е пристигнало, а то всъщност е отишло и при друф човек - дори можеше и да не разбера.
Някой имал ли е подобна случка? От кого да търся обяснение - май и от двете страни?
Дълго стана, съжалявам, ако е малко неразбираемо!

# 11 422
Опитай в чата на емаг.. въпреки че е тегаво там.
Може да се свържеш с жив човек.
Но щом си получила нещото..аз не бих си късала нервите с чата на емаг, честно !
Последно 5 дена си чатих там с човек и чак петия мушмул схвана какво му говоря. Ако имяш нерви и излишно време за губене...давай там.
На имейл не отговарят вече.

# 11 423
Ако нямате основателна причина, която да Ви освобождава от ползването на предпазен колан
Няма основателна причина за непоставяне на предпазен колан.
Но ми хареса изряден шофьор кара без поставен колан.

# 11 424
  • София
Моля, за препоръка за дерматологична клиника в София ( за премахване на бенка и др.).

# 11 425
Опитай в чата на емаг.. въпреки че е тегаво там.
Може да се свържеш с жив човек.
Но щом си получила нещото..аз не бих си късала нервите с чата на емаг, честно !
Последно 5 дена си чатих там с човек и чак петия мушмул схвана какво му говоря. Ако имяш нерви и излишно време за губене...давай там.
На имейл не отговарят вече.
Ама го получавам в полуотворен кашон и с разкъсана картонена опаковка на артикула. Затова се чудя кой да подбера първи утре - подателя или доставчика. А ако жената беше решила да си задържи пратката, щях да остана с пръст в уста най-вероятно...

# 11 426
Аз днес щях да плащам предварително една пратка на Емаг, но се въздържах и посочих опция "плащане с карта при получаване" в кутия. От години не съм пазарувала там, с едно изключение, преди сякаш беше по-лесно. Ама само там предлагат конкретния продукт, та нямах избор. Вие ползвате ли тази опция или плащате преимуществено при поръчката още?

# 11 427
Разбирам те..така е, права си..спор няма.
Ама ти казвам че с емаг с жив човек трудно ще се свържеш...накрая 10 лв ваучер ще ти дадат и нищо друго.
Прецени си...заслужава ли си..

# 11 428
Разбирам те..така е, права си..спор няма.
Ама ти казвам че с емаг с жив човек трудно ще се свържеш...накрая 10 лв ваучер ще ти дадат и нищо друго.
Прецени си...заслужава ли си..
М, те и ваучерите им са с някакви условия за покупка над определена сума... Най-вероятно ще върна това, което съм взела, и ще чакам да ми върнат парите обратно.

# 11 429
Нямаше ограничение за сумата..но моят за 10 лв важеше за около месец. Пуснах го към един сешоар който чакам. Иначе хващаше и на едни четки от 9 лв за робота...

Общи условия

Активация на акаунт