? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 412
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 12 960
Ако звъннеш на централата им, първо изреждат в момента къде няма ток и са пратени екипи. Преди 3 мин буквално го играхме, за нашия район не беше подаден сигнал още, та подадохме.

# 12 961
За нашия регион не е подадено, защото не ни казаха. Благодаря, Нарцѝса! Сега ще подам сигнал.

# 12 962
  • София
Скрит текст:
Не намерих пропорция за количество желатин и правих една измислена рецепта в бутилка. На 2 л мляко шест пакетчета желатин достатъчни ли са? Това "нещо" си седи течно вече четири часа.
На пакетчето трябва да има пропорции, но 6 пакетчета на 2 л ми звучи малко.
1 пакетче е 10 г,   за 500 мл течност, направи си сметка, колко ти трябват.

# 12 963
Скрит текст:
Не намерих пропорция за количество желатин и правих една измислена рецепта в бутилка. На 2 л мляко шест пакетчета желатин достатъчни ли са? Това "нещо" си седи течно вече четири часа.
На пакетчето трябва да има пропорции, но 6 пакетчета на 2 л ми звучи малко.
1 пакетче е 10 г,   за 500 мл течност, направи си сметка, колко ти трябват.
Аз последно купувах един желатин, който беше с доста по-различна дозировка. Пак беше 10 грама, но за 250 мл течност ако искаш твърдо желе като за торта или желирани плодове примерно.

# 12 964
Има различни видове желатин, според блуума. Има за меко желе, който се ползва в киселото мляко, например... Или за твърдо желе, за десерти...
Понякога пакетажните фирми малко действат на база цена, не на функционалност и партидата им не се получава точно за търсените кулинарни цели..

# 12 965
Детето е натиснало нещо по пералнята, докато беше пусната. В резултат мигат две червени лампички и не може да се пусне отново.

Пробвахме да изключим тока за да я рестартираме, не помогна.
Какво още може да направим, преди да търсим майстор?
Пералнята е такъв модел:

# 12 966
  • софия
Опитахте ли да завъртите копчето за програма да занулите?

# 12 967
Да, пробвах различни програми. Показва минутите за програма, но като натисна Старт и се появяват трите черти и не тръгва.

# 12 968
Изключете я от контакта, а най- добре питайте в темата за перални.

# 12 969
Има тема за пералните, където ще ви помогнат за конлретния модел и грешка.
Като пълен лаик, на който помогнаха в темата за пералните, си казвам, че на мен ми прилича да има запушен филтър или ниско налягане.

# 12 970
# 12 971
Грешките показват едновременно запушен дренаж и затворен кран за водата. Сигурно ли е, че детето е натиснало нещо?
При изключване от тока трябва и кръглата врътка да е на позицията за край.

# 12 972
Благодаря за отговорите.
Мъжът ми я отвори отдолу, източи водата и почисти, но и това не помогна.
Иначе е сигурно за детето, ММ го е видял, че отива да натиска копчетата, но не е успял да го спре навреме и не е видял какво е направило.
Ще видя темата за пералните, благодаря за препоръката.

# 12 973
Имам пощенска пратка, която от 17,12 е в митницата. Като информация пише само "Записване на митническа информация за Вх.пратка - България, SOFIA CP"
Не би трябвало да имам нищо за плащане - подарък от роднина е. Ясно ми е, че сега по празници няма да я видя скоро, но все пак - има ли къде да се обадя утре да речем, да питам какво се случва?

# 12 974
  • Буркина Фасо
Благодаря за отговорите.
Мъжът ми я отвори отдолу, източи водата и почисти, но и това не помогна.
Иначе е сигурно за детето, ММ го е видял, че отива да натиска копчетата, но не е успял да го спре навреме и не е видял какво е направило.
Ще видя темата за пералните, благодаря за препоръката.

https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=11&t=62367

Общи условия

Активация на акаунт