? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 183
  • 13 187
  •   2
Отговори
# 13 110
Доста сте разглезени по отношение на куриерите. Сори за откровеността. Никой куриер не ми звъни. Идват на адреса, ако пратката се събере в пощата я оставят, ако намерят съсед я дават на него, ако е срещу подпис и парола и те няма ти оставят известие в кой офис/станция можеш да си я получиш и кога. Предварително получаваш мейл с ден и приблизителен час. Ако ти е много важно ще намериш начин да си вкъщи, ако не - оправяй се.
Не знам какви са тия поръчки на живот и смърт дето се поръчват в последния момент и трябва бързо да бъдат доставени, че и с телефонно известяване. Сори 😂

За фейсбук на мен също ми изглежда достоверно. В акаунта има опция да видиш кои устройства са включени. Ако видиш непознато устройство го изключи и после си смени паролата и направи ако има двойна защита. Случвало ми се е не знам защо, да ми пише, че съм влязла от някаква населено място, където не съм, вероятно заради интернет и ip адрес?

# 13 111
Това се случва преди минути докато си бях на компютъра, та да - бях се логнала през десктопа. Обичайно пиша през мобилния месинджър от телефона. Рядко се логвам през "настолния" /само ако другия нещо се е бъгнал или да изпратя някой линк отворен на лаптопа/, но все пак се случва да кажем няколко пъти месечно. Не е прецедент.  Устройството също не е ново. А такъв имейл алърт получавам за първи път, изобщо, затова се сепнах. За локацията иначе и аз заподозрях, че може да е неточна.

Май е фалшива тревога. НО ще сменя паролата за всеки случай. И ще потърся това за двуфакторната къде беше, че нямам.

# 13 112
Куриерите в България имат по-различна теоретична политика от чужбинските. В САЩ иначе има и куриери, дето играят баскет и всякакви видове футбол с пратката ти, но у нас се дава срещу подпис на адреса или в офис на куриера. И така е по-добре.

# 13 113
Този имейл ако е свързан с твоето логване, би трябвало да си го получила в момента, в който си се логнала в месиджъра ти, а не 5-10 минути по-късно или половин час. По същото време ли е получен ? Иначе другите потребители вече са ти казали какво да направиш.

# 13 114
Преди имах What's up и Telegram, но ги деинсталирах. Ако ги инсталирам пак дали ще получат известие контактите ми, че съм се присъединила?

# 13 115
Този имейл ако е свързан с твоето логване, би трябвало да си го получила в момента, в който си се логнала в месиджъра ти, а не 5-10 минути по-късно или половин час. По същото време ли е получен ? Иначе другите потребители вече са ти казали какво да направиш.
Да, като проверих хистори-то кога се логнах + мейла се оказа точно на минутата. Проверих свързаните устройства, засича въпросното като "неизвестно", но все пак повече знаци говорят, че трябва да съм аз. Остана неясно защо не получавам същия мейл и предишни пъти в същата ситуация, но друга тема. Взех мерки, благодаря на всички!

# 13 116
Преди имах What's up и Telegram, но ги деинсталирах. Ако ги инсталирам пак дали ще получат известие контактите ми, че съм се присъединила?
за уотсап- не
само, ако идат на контактът ти , ще те видят , че си, или не си онлайн
за телеграм не знам

# 13 117
Мисля, че и двете пращат нотификации за нов контакт, ако потребителят е разрешил изобщо нотификациите за такова нещо.

# 13 118
Получени дивиденти облагаем доход ли са и ако да какво се прави?

Облагаеми са. Подава се ДД и се плаща данък. За осигуровки не знам, по принцип хората с дивиденти са над горния праг и не ги касае, та не съм чувала.

# 13 119
  • Пловдив
Di Soleil, не сме разглезени по отношение на куриерите, ако не ми е нещо важно/спешно ще го поръчам до офис и когато сметна за добре ще го взема в рамките на седмица. За това са порчките до адрес, и за това се заплаща повече отколкото до офис.

# 13 120
  • Deutschland/HE
Получени дивиденти облагаем доход ли са и ако да какво се прави?
Облагаем доход са, но данъка е удържан при плащането. Сумата на дохода от дивидент и удържания данък се декларират от ПЛАТЕЦЪТ на дохода.

# 13 121
Има ли учители в темата, да ми кажат с точност в кой клас се учи преразказ ( по правилата с мин.св.време и без пряка реч) и членуването?

# 13 122
  • на брега на морето
Искам да си извадя снимки на хартия. От кой сайт сте поръчвали и сте доволни?
От флашка или направо от телефона във фотостудио.

# 13 123
  • Точно където трябва
Моля, ако не съм за тук, да ме насочите към по-подходяща тема.  Пиша определени текстове и искам да ги популяризирам. Как да го направя, така че да ги защитя от кражба? Най-лесно ми изглежда чрез ФБ станица или блог. Не съм правила такива до сега, но мисля, че ще се справя . Моля за насоки, ако нещо ми убягва. Засега цел да печеля от тях нямам.

# 13 124
За дивидентите - в БГ, ако не става дума за компания, регистрирана на БФБ, да - облагаеми са и се декларират в ГДД. За дивиденти от чужди борси не знам как стоят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт