? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 000
  • 13 187
  •   4
Отговори
# 150
За последната фактура е ясно, че ще я платя интересува ме, трябва ли някакво предизвестие да платя, ако има.
Не.

# 151
Имат да ти връщат една вноска, но трябва изрично да си я поискаш. Иначе се скатават .... ако мине номера...

# 152
  • до най-прекрасния мъж
Имат да ти връщат една вноска, но трябва изрично да си я поискаш. Иначе се скатават .... ако мине номера...
За кой точно пишеш? Точно закрих номер в А1. Приспаднали са ми разликата в таксата от последната фактура. Никой не съм молила и ръчкала.
По принцип, има едномесечно предизвестие и на безсрочния договор. По него време си ползваш услугите на стария оператор и като изтече, си те прехвърлят към новия. Да, ще ти начислят такса, но при прехвърлянето всичко надвзето ще се върне. Ако питаш за неустойка, не, не се дължи.

# 153
Как в предизвестието ползваш стария оператор?
Ти, като прехвърляш номер, не ходиш при стария. Те се оправят служебно помежду си. При изтекъл договор мисля, че веднага става прехвърлянето, още същия ден. На стария си плащаш последната фактура и искаш да ти върне парите за предплатена такса. Виваком си правят оглушки и ако си мълчиш, нищо не връщат. Лично проверено през лятото.

Предизвестие се пуска за прекратяване на договора, не за пренос на номер.

# 154
  • до най-прекрасния мъж
Преди месец закрих номер към А1 с изтекъл договор преди година и нещо. Имах си едномесечно предизвестие, както си е по договор. След изтичане на срока на договора, той става безсрочен и предизвестие се дължи. Просто не се плащат неустойки. Дали ще се закрие номер към оператор или ще се прехвърли към друг е все едно.

# 155
За кой точно пишеш?

Предавам информация от темата за плановете и мобилните оператори, за миналата година няколко човека споделиха че не връщат предплатената такса, също други споделяха как са си ги искали изрично.

# 156
Да, аз си я исках.
Благодарение на Aisha. Hug
Първо питах какво дължа, казаха ми - нищо. Всичко е нулирано. Тогава питах, а Вие не ми ли дължите една такса? А, момент, да видим. И тогава ми върнаха пари, пуснаха кредитно. Виваком.
Blue angel, не е същото.
Грешиш. При изтекъл срок може и на ваучер да минеш, веднага. Без предизвестие. Питала съм Виваком. Само при окончателно закриване на номер се пуска предизвестие.

# 157
  • до най-прекрасния мъж
Предстои ми до месец да говоря с Йетел по този въпрос. Искам да се махна от А1 заради проблеми с обхвата, които така и не ми разрешиха. Ще видим те какво ще ми кажат.
Виваком си ги ненавиждам от много време. Мен се опитаха да ми таксуват върнат приемник. Като вдигнах шум, ми пратиха кредитно. Повече не искам да ги чувам и виждам.

# 158
Здравейте ,много ще съм благодарна ако някой може да ми помогне от опит.
Дете на 7 години за отстраняване на 3та сливица(преминахме терапия със Ксизал и няма подобрение)оголемена е,вече му пречи и на дишането ,освен и честите разболявания .
Та въпроса ми е ,към родители на деца със скорошна операция,лекаря иска да бъдем 3 дни в болница ,детето да е с придружител и също така обяви цена от 500 лв.Аз съм чувала,че децата са у дома ощи същият ден,за нас не е проблем но ми се струва странно?

# 159
  • София
Blue, грешиш. Не е същото са прекратиш безсрочен договор и да се прехвърлиш към друг оператор. Само първото изисква предизвестие.

# 160
Предстои ми до месец да говоря с Йетел по този въпрос. Искам да се махна от А1 заради проблеми с обхвата, които така и не ми разрешиха. Ще видим те какво ще ми кажат.
Виваком си ги ненавиждам от много време. Мен се опитаха да ми таксуват върнат приемник. Като вдигнах шум, ми пратиха кредитно. Повече не искам да ги чувам и виждам.
От опит мога да кажа, че при мен Йетел няма обхват навсякъде, А1 нямам забележки.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 17:03 от Пролетно цвете

# 161
Въобще нямам спомен да имам предплатена такса договора ми е толкова  стар, но ще взема да питам.

# 162
Един месечен абонамент е.
Цената на услугата във фактурата се формира от абонаментна такса за настоящия месец и изговореното за предишния месец.

# 163
Въобще нямам спомен да имам предплатена такса договора ми е толкова  стар, но ще взема да питам.

Възможно е да нямаш.
Но аз към Глобул/Теленор със сигурност съм имала. Преди 8 години минах от ваучер към абонаментен план. Нищо не ми върнаха тогава, нямаше я Aisha да ме инструктира.

# 164
Здравейте ,много ще съм благодарна ако някой може да ми помогне от опит.
Дете на 7 години за отстраняване на 3та сливица(преминахме терапия със Ксизал и няма подобрение)оголемена е,вече му пречи и на дишането ,освен и честите разболявания .
Та въпроса ми е ,към родители на деца със скорошна операция,лекаря иска да бъдем 3 дни в болница ,детето да е с придружител и също така обяви цена от 500 лв.Аз съм чувала,че децата са у дома ощи същият ден,за нас не е проблем но ми се струва странно?
Третата сливица се маха под пълна упойка. Цялата операция траеше около 20 минути. После ти водят детето в стаята - то се събужда при теб. На ръчичката му има абокат, през който се вливат разни неща при нужда. Наблюдават ви зорко 2 дни и на третия ви изписват. Така беше при нас.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт