? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 204
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Вервам, виж и в Роксима дрийм!
Най-хубавото спално бельо, което имаме е тяхно. Аз от нани.бг поръчвам. Имат ли техен онлайн магазин?

# 181
Чудя се за покупка на зъбен душ. Има ли полза от такова нещо?

# 182
Чудя се за покупка на зъбен душ. Има ли полза от такова нещо?

Има, ама е досадно и лека полека го "забравяш".

# 183
Вервам, виж и в Роксима дрийм!
Най-хубавото спално бельо, което имаме е тяхно. Аз от нани.бг поръчвам. Имат ли техен онлайн магазин?
https://roxymadream.com/

# 184
И аз купих роксима след много положителни коментари и в крайна сметка изобщо не ми харесаха.

# 185
Имам ли право да изисквам от шеф утре да затворя обекта за няколко часа, в който работя с клиенти,за да посетя погребение на баба?

# 186
По принцип имаш право на отпуск за починал близък.

# 187
Имам ли право да изисквам от шеф утре да затворя обекта за няколко часа, в който работя с клиенти,за да посетя погребение на баба?
Съболезнования!
Имате 2 дни отпуск при смърт на починал роднина.
Работникът или служителят има право на този отпуск за деня на съответното събитие (денят на смъртта) и за следващия го работен ден. Когато денят на събитието съвпада със седмичната почивка, отпускът се ползва в първите 2 работни дни след нея.
Кръгът на лицата, смъртта на които е основание за ползване на този отпуск от работника или служителя, обхваща:
- всички роднини по права линия, роднините по съребрена линия до втора степен - само брат и сестра;

- роднините по сватовство от първа степен - свекър и свекърва, съответно тъст и тъща.

# 188
Благодаря, но няма да ползвам отпуск. Работя по график, който ми е нагласен спрямо ангажиментите ми.
Интересува ме мога ли да затворя обекта, ако няма да има кой да ме замести. Ще говоря директно с шефа.

# 189
  • до най-прекрасния мъж
Това вече е въпрос на договорка с шефа. По закон Ви се полага отпуск и шефът Ви трябва да Ви осигури заместник. При условие, че не може, би следвало да Ви влезе в положение и да Ви разреши да затворите. То друго и не остава, няма как да е отворено, а да няма никого.

# 190
Правото ти е да ползваш отпуск. Щом няма да ползваш отпуск, други права нямаш. Ако шефът се навие евентуално.

# 191
  • София
Кажете някой магазин за спално бельо.
Качествено, държа да е 100% Ранфорс.
Обикновено взимам на марката Esposa от Аико, но сега не ми харесва нищо.
Гледах и в Мьомакс, Дилиос, Виденов, Юск и ИКЕА .Нищо не ми харесва като десен 😔
Не обичам картинки с цветя, а обикновено са такива повечето или дюс ...
Вижте на Cotton box.
Преди Коледа си взех техни чаршафи и останах очарована.
Единият комплект си взех от Еником, другите си го поръчах през интернет сайт.

# 192
  • Буркина Фасо
имаш.

По принцип имаш право на отпуск за починал близък.
а ако не е на трудов договор?

# 193
Като не е на ТД ние как да ѝ помогнем?
Що за въпрос?

# 194
Всичко е наред вече. Разбрахме се, благодаря. На трудов договор съм.

Общи условия

Активация на акаунт