? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 398
  • 13 187
  •   2
Отговори
# 10 815
  • Fairbanks, Alaska
Какъв вид е китарата, на която свири жената в клипчето:
https://youtube.com/shorts/YDWKvkMYtfc?si=jJXCc3lN4FThn8TM

# 10 816
Аз постоянно си мия ръцете покрай бебето. Къпя го поне два пъти на ден, мия му ръцете (заедно с моите, без ръкавици) през час буквално - всичко е точно колкото ги мия принципно и аз самата. И като добавим миенето на прах, на чинии (вече нямам съдомиялна), готвенето, където мия през минути ръцете - кожата ми си изсъхва, защото принципно е суха. От бременността ми е още по-суха. С ръкавици е истинско удобство шетането. И го правя много отдавна, така, че вината е в новите каучокови ръкавици... В момента от седмици съм с нитрилни, наистина се поуспокои кожата ми...
Вики, според мен е точно от това често миене на ръцете, че и на бебето. Кожата се пресушава и се лишава от естествената си бариера срещу всякакви причинители и на инфекции, и на кожни проблеми като алергии и дерматити. Махни и ръкавиците и ги ползвай само при миене на съдове и по-замърсяващи домакински дейности и боравене с препарати. Искрено добронамерен съвет като стара майка към млада майка Yellow Heart- поговори си с психолог, възможно е да си под голямо напрежение и да губиш контрол или поне да имаш такова чувство.

# 10 817
Мдам, аз също мисля, че няма чак толкова нужда от цялото това миене, търкане и ръкавици.

# 10 818
Съвети на млади майки избягвам да давам, ама прочетете как се изгражда имунитет и помислете за децата си. Това не се случва в стерилна среда...

# 10 819
Понеже имаше питане за фините чорапи с мерино на Пирин хил, да дам отзив, че ги пробвах днес в домашни условия (без включено парно) - наистина са меки, не дразнят, много комфортно се усещат, но не са за това време - много топлят Simple Smile

# 10 820
  • Бургас
Мен пък никой не ме пита, ама влязох да кажа, че електрическите грейки за ръце/ джобове са много хубави! Загряват бая силно. Купих ги за дребния като излиза да играе, но и аз ще ги ползвам май. 🙂

# 10 821
  • на Мелмак
Кубратова, заради теб напълних кошницата с Мерино Joy

# 10 822
Кубратова, заради теб напълних кошницата с Мерино Joy
Дано ти допаднат и на теб. Аз ще взема пък за цялото семейство, за мен бяха тестови. Ако не ми беше толкова студено на краката в къщата на свекърва ми, сигурно нямаше и да разбера, че съществуват Simple Smile

# 10 823
Моята кожа също е много суха.Ръкавици слагам само когато ще мия с много силен препарат.Използвам крем с висок процент уреа и съм много доволна.

# 10 824
Някой пазарувал ли е от lampite.bg? Надежден ли е сайта?

# 10 825
За домакинските еднократни ръкавици -много са удобни, но трябва и внимателно да се подходи. Аз три години нямах проблем с нитритни, ама като ги смених с каучукови, от юли не мога да се зарадвам на хубава кожа. Иначе всички дейности ги правя с ръкавици. Когато шетам из вкъщи - при ирам играчки от пода, бърша прах и всичко, несвързано с миене баня/кухня - и не успея да ги скъсам,накрая с тях се измивам със сапун, като обикновено миене на ръце и се подсушавам с хавлия. Прибирам ги абсолютно сухи в друга кутийка. Така правя и с  тези, които са за кухня, но без крайното прибиране... Само след баня и готвене, ръкавиците си заминават в коша... Голямо удобство е.
Купих си Липобаза, ще видим какво ще се случи. Благодаря за съветите 🌺🌺🌺
Тоест подсушавате с хавлия ръкавиците си, за да изсъхнат ли? Така ли ги подсушавате? Много бързо тогава изсъхват щом не трябва да ги метнеш някъде да съхнат! На колко време ги сменяване? Разбирам ви защо използвате ръкавици. Кожата ви е много суха като моята и имате навика много често да се миете ръцете като мен. Когато не съм с крем на лицето си, кожата ми се лющи и е опъната. А какво остава за кожата ми на ръцете, които ги мия много често. Просто имам проблем с това миене. Но когато вече има режим на водата и съм на привършване на бутилките с вода, дори не се и мия. Научих се да си накъсвам хляба на малки залъци и ги забождам с вилицата, за да не си пипам хляба с мръснити си ръце. Но после като дойде водата какво миене пада. По 15 минути мия бутилки, чинии, чаши и посуда. Купила съв 80 броя ръкавици от аптеката. Тъй като съм много слаба и S са ми малко големи около китката, слагам един ластик около китката ми. Но не виждам смисъл да слагам ръкавици и да ги мокря за 5-6 чинии и 2-3 вилици или лъжици и 2-3 чаши; или пък за пране на една кърпа и бикините ми на ръка.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 11:49 от Анонимен_7

# 10 826
  • София
Моите ръце също са се напукали до кръв. Рани имам и цепвания. Болях ми ръцете. И аз много често си мия ръцете. Не използвам нито еднократни латексови ръкавици, нито домакински. Явно ще трябва да си купя домакински ръкивици и с тях да мия съдовете и посудата и да готвя. А с еднократните латексови да ги използвам за чистене и после да ги изпера и да ги метна на простора да изсъхнат. Не мога всеки път да вадя нов чифт ръкавици.за чистене.
Напукаха ми се до такава степен, защото обрах прах по мебелите, телевизора и монитора на един компютър, който не се използва с микробърна кърпа. Това стана в понеделник. Изплаквах я от прахта със студена вода 10-20 пъти. И една от причините да ми се получат рани и да кървят. За изплакването топла вода нямаше. Водатата беше на етап спиране и едва течеше студена вода. Има режим на водата. Сгреших, че не си сложих латексови ръкавици. За урок ми е, като знам колко често си мия ръцете и ми е гнус от мръсотията. Ползвам барсам за ръце и тяло с масло от жожоба и с розова вода на Evterpa. Като не си мия, веднага слагам от този балсам. Но явно е слаб и бавно напуканите ръце минават. Овлажнява ми кожата на ръцете и кожата не ми е изпъната. Ще опитам този крем Нанобазе или Липобаза. Но като прочетох за Нанобазе и може би той ще бъде по-ефективен, защото използва и за екземи.
През зимата ръцете и краката ми са все студени. С чорапи спя през нощта.
Никога не бих пробвала червило на устните си. Пробвам го на ръката си и питам, ако има компетентна продавачка, дали този цвят червило ще ми подхожда. Напоследък в такива магазини за козметика продавачите нищо не разбират. Само знаят да подредят стоките и да бъдат на касата. В Лили миналата седмица питах една продавачка за един прах за пране, и тя ми отговори, че не знае дали се продава в магазина. А в сайта на Лили видях, че се продава. Казах й го. И тя пак същото рецитира.
1. Спри да миеш съдове.
2. Никога при никакви обстоятелства не домакинствай със студена вода!
3. Пипането на препарати да е с четки или друго подходящо устройство. Аз съм си купила една дръжка от Джъмбо, на която се слага гъба и с нея чистя банята.
4. Постоянно мазане на ръцете.
5. Никога навън без ръкавици!

това е студова алергия. и всички мазила да измажеш, ако не спазваш горните правила, нищо няма да се промени.
аз ръкавици не ползвам, освен за миене на фурната, защото от продължително носене на ръкавици също имам реакция.

# 10 827
Моите ръце също са се напукали до кръв. Рани имам и цепвания. Болях ми ръцете. И аз много често си мия ръцете. Не използвам нито еднократни латексови ръкавици, нито домакински. Явно ще трябва да си купя домакински ръкивици и с тях да мия съдовете и посудата и да готвя. А с еднократните латексови да ги използвам за чистене и после да ги изпера и да ги метна на простора да изсъхнат. Не мога всеки път да вадя нов чифт ръкавици.за чистене.
Напукаха ми се до такава степен, защото обрах прах по мебелите, телевизора и монитора на един компютър, който не се използва с микробърна кърпа. Това стана в понеделник. Изплаквах я от прахта със студена вода 10-20 пъти. И една от причините да ми се получат рани и да кървят. За изплакването топла вода нямаше. Водатата беше на етап спиране и едва течеше студена вода. Има режим на водата. Сгреших, че не си сложих латексови ръкавици. За урок ми е, като знам колко често си мия ръцете и ми е гнус от мръсотията. Ползвам барсам за ръце и тяло с масло от жожоба и с розова вода на Evterpa. Като не си мия, веднага слагам от този балсам. Но явно е слаб и бавно напуканите ръце минават. Овлажнява ми кожата на ръцете и кожата не ми е изпъната. Ще опитам този крем Нанобазе или Липобаза. Но като прочетох за Нанобазе и може би той ще бъде по-ефективен, защото използва и за екземи.
През зимата ръцете и краката ми са все студени. С чорапи спя през нощта.
Никога не бих пробвала червило на устните си. Пробвам го на ръката си и питам, ако има компетентна продавачка, дали този цвят червило ще ми подхожда. Напоследък в такива магазини за козметика продавачите нищо не разбират. Само знаят да подредят стоките и да бъдат на касата. В Лили миналата седмица питах една продавачка за един прах за пране, и тя ми отговори, че не знае дали се продава в магазина. А в сайта на Лили видях, че се продава. Казах й го. И тя пак същото рецитира.
1. Спри да миеш съдове.
2. Никога при никакви обстоятелства не домакинствай със студена вода!
3. Пипането на препарати да е с четки или друго подходящо устройство. Аз съм си купила една дръжка от Джъмбо, на която се слага гъба и с нея чистя банята.
4. Постоянно мазане на ръцете.
5. Никога навън без ръкавици!

това е студова алергия. и всички мазила да измажеш, ако не спазваш горните правила, нищо няма да се промени.
аз ръкавици не ползвам, освен за миене на фурната, защото от продължително носене на ръкавици също имам реакция.
Благодаря да съветите. Ха, как да не мия съдове? Кой да ги измие? Има член в семейството ми, който яде вечерно време по 4-5 пъти и хвърля чинии около мивката и в мивката и прави трохи навсякъде. Нямам съдомиялна. Явно имате предвид да не мия съдовете без латексови ръкавици?!

# 10 828
Имате ли проблеми с форума особено вчера? Не ми зареждаше.

# 10 829
Нямала съм проблем с форума.

Общи условия

Активация на акаунт