? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 580
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 12 750
Лошото е ,че няма светлинно табло на всяка спирка, а забелязвам ,че повредените не ги оправят.
Както и да е закъснях само с 8 мин. за работа.

# 12 751
Малко странен въпрос, ама споря с един колега - големите заведения/зали/ресторанти/хотели, които правят събития/сватби/фирмени партита и т.н. - броят ли си чаши/чинии/лъжици и такава дребна посуда и таксуват ли наемателите в края за нещо счупено? Според него всичко е преброено и се таксува на петорна цена след това, според мен е включено вече в цената и ако някой пиян гост е счупил чаша, изгорил покривка с цигара или е посял някоя вилица в някой храст в градината - няма да бъдат таксувани наемателите на мястото специфично за това? Не говорим за големи неща като счупени прозорци или маси...

# 12 752
В никой уважаващ себе си ресторант не ти таксуват счупена чаша или чиния. Сега, ако изпочупиш целя мокър бар сигурно ще е различно.

# 12 753
големите заведения за  събития/сватби/фирмени партита и т.н.
при предварително дадена оферта за Х души, с У меню, има  както такса обслужване ( една е при блок-маса, друга със сервитьори), така и такса инвентар

# 12 754
Точно, и аз това се опитвах да обясня, но като цяло като не сме правили такива събития и не знаем как реално стоят нещата. Благодаря, така си и мислех Simple Smile

# 12 755
  • Glasgow
Не се таксуват, те са си калкулирани в търговски риск или не помня как се водеше при ревизия. Вече ако потрошат техника, телевизори е друго.

# 12 756
Последно когато сме ангажирали ресторант с много гости не са ни таксували отделно инвентар, а в какво е бил включен такъв евентуален разход, не мога да кажа. Вероятно винаги се предвижда в цените, но не винаги се калкулира отделно. 

# 12 757
може да не са ви го показали, като разчет в офертата
но, винаги го има

# 12 758
може да не са ви го показали, като разчет в офертата
но, винаги го има
Да, това казвам - някои разходи и рискове винаги се отчитат в цената на услугите/стоките, но не винаги се калкулират и виждат отделно. Аз възприех въпроса на питащата именно във втория вариант - дали навсякъде отделно се таксува и вижда, той иначе няма и смисъл, де.

# 12 759
Някой знае ли дехидрокортизонът кога се пие? Преди хранене или след?

# 12 760
Кортикостероиди не се пият на гладно.

# 12 761
Имам карта пластика за лоялен клиент от Дъглас. Намерих я забравена, дори не помня откога е. Онлайн мога ли да в ползвам и ако да как?

# 12 762
Имам карта пластика за лоялен клиент от Дъглас. Намерих я забравена, дори не помня откога е. Онлайн мога ли да в ползвам и ако да как?
Да. Регистрираш се на сайта на Дъглас и в профила имаш място да си регистрираш картата.

# 12 763
  • София
Здравейте!
Моля, който пие греяно червено вино да се включи. Simple Smile
Подариха ми ароматни подправки за греяно червено вино. Когато се загрява виното ли се слагат или когато вече е сгрято се слагат в чашата или в съда с виното?
Всяко червено вино ли става за тази цел или само от определен сорт грозде?
Благодаря предварително на включилите се! Simple Smile

# 12 764
  • Somewhere far away
За мен купешкото вино не става- само домашно.

Аз лично не виждам разлика кога се слагат подправките - слагам ги когато включа котлона понеже на новата печка котлоните много бързо загряват. за мен колкото повече седят заедно с виното толкова по -добре.

Та така - основните подправки си ги слагам спокойно, ако имам портокал слагам и него нарязан директно в тенджерата. После в чашата малко  резенчета/кубчета ябълка и става перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт