? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 413
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 12 915
  • София
Благодаря, мисля, че е тази! Много красиви идеи имаше.

# 12 916
  • София
В сутр.блок на бТВ споменаха за това данъчно облекчение, но тези 80%>>..
Ако си получил 20000 тази година трябва да си изхарчил, с карта/без касово ..поне 16000лв? JoyЗа да получиш 200лв.
Това сериозно ли е така?

необходимо лицето през годината да е имало облагаеми доходи и 100% от тези доходи да са получени по банков път. Съответно безкасови плащания да са извършвани за 80% или повече от тези доходи

# 12 917
  • SF
Имам право на данъчни облекчения, но не ми превеждат парите по карта и харча предимно кеш.

# 12 918
На мен всичко ми е по банка, да ми се е наложило 200 лв/година да изтегля от банкомат. Но това облекчение не съм ползвала. И не смятам.

# 12 919
  • sofia
Аз определено си харча 80% от доходите, ама на децата не им превеждам по банков път....и ще се брои ли за харч, ако го правя? 😂
Ако не ме мързи тия дни, ще извадя един Ексел от банковата сметка и ще смятам докарвам ли 80% разходи по банка 🤣
Захранването на революта ще го броят ли като безкасово плащане?
Така и така ще подавам данъчна декларация, що да не се пробвам да получа това облекчение.

# 12 920
  • SF
А който не харчи 80% от заплатата си, а само 75?

# 12 921
Това облекчение за безкасовите плащания го има отдавна, но за мен не си заслужава занимавката за 1 %. Ако доходите ви са само от трудово правоотношение трябва да се подава данъчна декларация.

# 12 922
  • SF
Хич не ги разбирам тези работи и не знам в коя институция трябва да отида - НАП или НОИ. В София са на различни места и в работен ден много трудно ще успея и на двете места "само да попитам".
Къде и какви документи трябва да подам. Данъчна декларация не знам как се попълва. Първо трябва счетоводителите да ми пратят някаква бележка за доходите и какво са ми удържали или???
В коя "специализирана тема" на бг мама мога да задам тези въпроси?

# 12 923
Аз не тегля от банкомат и доходите ми са по банков път, но не харча 80% от тях, а много по-малко. И плащам с Револют, не знам дали се признава, но и не е важно, предвид другото.

# 12 924
  • Буркина Фасо
Хич не ги разбирам тези работи и не знам в коя институция трябва да отида - НАП или НОИ. В София са на различни места и в работен ден много трудно ще успея и на двете места "само да попитам".
Къде и какви документи трябва да подам. Данъчна декларация не знам как се попълва. Първо трябва счетоводителите да ми пратят някаква бележка за доходите и какво са ми удържали или???
В коя "специализирана тема" на бг мама мога да задам тези въпроси?
ти вече си зададе въпросите тук Smiley
когато става въпрос за пари се обръщаш към НАП. на страницата им е описано какво се прави и за кого се отнася.
ако не си похарчила 80 % от приходите си ....оставаш само с похарченото.

за захранване на сметки не се отнася това облекчение. само за безкасови плащания.

"Безкасови плащания

Данъчното облекчение за безкасови плащания позволява намаляване на дължимия данък с 1%, но не повече от 500 лева (чл. 22д от ЗДДФЛ).
Може да ползвате облекчението ако сте физическо лице при следните условия:

Имате през годината доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа;
    100 % от тези доходи сте получили по банков път;
    Извършили сте безкасови плащания в размер на 80 % или повече от тези доходи.

Към годишната данъчна декларация не прилагате документи. Необходимо е единствено да направите отметки на съответното място в Приложение № 10 на годишната данъчна декларация.

Облекчението не може да се ползва за доходите от стопанска дейност като едноличен търговец."

# 12 925
  • SF
Аз пак да кажа, че ме осигуряват на пълната ми заплата, но ми дават парите на ръка. В много малки фирми, това е позволено и работодателите се възползват.

# 12 926
Не можеш съответно да ползваш това облекчение. Тоест няма смисъл да питаш и в специализирана тема.

# 12 927
  • Пловдив
Аз не мога да си представя как харчим 80% безкасово. Ами банковите преводи за обслужване на кредити не са безкасово плащане, като си обслужа разните задължения и падам под 80%.

# 12 928
  • sofia
Аз ще цъкна отметката (само да не забравя) пък те да си смятат...щом документи не искат 🤣
ГолЕма тъпотия.

# 12 929
Аз не мога да си представя как харчим 80% безкасово. Ами банковите преводи за обслужване на кредити не са безкасово плащане, като си обслужа разните задължения и падам под 80%.
А и ако ти ги дърпат автоматично от сметката си е безкасово - какво значение има дали плащаш за нещо наведнъж или на части? На ръка ли ги внасяш?
А и не всеки има кредити...

Общи условия

Активация на акаунт