Да се оплачем... 2024

• 1 996 954
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 9 405
Оплаквам се, че трета седмица имам някаква странна болка в дясно под ключицата.  Първите дни мислех, че съм спала нещо накриво и съм се схванала и от това ме боли. Но вече толкова време не спира, ами сякаш се увеличава и разпростира и отива почти до мишницата. 
Ще трябва да отида до личния, а той къде ще ме прати нямам идея.
Не съм се удряла,  нито нищо подобно.

# 9 406
Оперираната ми ръка е много надута. Едва си обличам блузи. Всичко ми е тясно и ми дърпа, заради тази ръка. Купих си ръкав. Уж ме консултира продавачката, но ми беше тесен. Отидох да го сменя като исках най - големият размер. Тя обаче категорично отказа и ми поръча 2 размера по- малък. Сега имам ръкав, който не мога да сложа, защото направо ми прилошава от това колко е стегнат. Тя държи да е този размер, защото това бил размера според схемата на кутията на ръкава.

# 9 407
  • Сф
Нямах време вчера. Марти, водих я към МА алергологията първо. Но моята е голяма, 16 г.
Там направихме тестове за алергии - отрицателни. После минахме през пулмомог на друго място. Не съм особено доволна там вече , но направи изследванията , духането за обем на въздуха. Всичко наред с долни дихателни пътища. Изписа лечение все пак . Не се е ангажирала с диагноза, но аз знам че откак януари направихме ларингит , това се повтаря при най - малкото неразположение. Това с давещата кашлица имам предвид. Сега сме пак на пулмикорт,някакъв шпрей за нос и противоалетгично. Просто си вървят в комплект явно. Не знам , засега давам , дано облекчи, че понеделник почва училище, а вече е отсъствала доста. Не че това е чак проблем, здравето първо, но все пак. Това, което ще направя е да отидем и на УНГ, така каза пулмоложката.
Мисля там да се спра вече от обикаляне. Като беше малка , имаше проблем със заглъхнало ухо, тогава плуваше , та дълго се мотахме на ниво поликлиника и нищо не направиха , та търсих УНГ, стигнах до Исул и съм доволна от лекаря там. Сега мисля пак при него да ходим. Дори да отшуми, за да не става хронично. Не съм решила точно кога да отидем. Това, което забелязах , всички приемат и с направления  , ама за след седмица поне, а платено - веднага почти. Лошото е ,че и търчането е много. Иначе по неволя знам какво се прави при пристъпи и подобно положение. Днес ще я пратя при лл да даде отчет и така . Да вземе и направление за УНГ, че само вчера олекнах с 300 лв. Нашата лл пък е фен на АБ и ако нещо не минава за седмица и малко примерно , веднага АБ. Е, да ама всички други казаха ,че не е за АБ детето , а и аз виждам. Затова тръгнах по дългия път да си изясня какво що. Извинявам се, че е дълго, не ми се занимава със скрит текст, който не го касае , да подминава .. ще трябва да го преборим тоя дълъг ларингит най- накрая ...не ми харесва всяко завъртяло се леко вирусче, да удря там. Благодаря за палците, каквото можах направих, продължаваме борбата!

# 9 408
НелиСа честит ви рожденник💐
Да расте здрав, разумно палав и отговорен батко😊много хубава разлика е 5 г.
От главоболие и аз се оплаквам, оказа се , че всички хапчета за главоболие в нас са с изтекъл срок 😞е изрових на работата един последен хап аналгин.
ММ оставя приготвянето на багажа на мен - никак не е суетен и претенциозен. Всичката техника е негова отговорност, обгрижването на колата и пренасянето, подреждането на багажа - също. Сутринта ме нервира - защо съм му прибрала ключовете в чантата, трябвало да си останат където ги е метнал - върху масата за хранене  😤

# 9 409
Много хубави идеи за оставяне на кола преди полет давате. Ние я оставяме у приятели, но  се замислям, че бихме били по независими ако е на паркинг близо до летището. А и щом трансфери има, още по добре . По принцип не съм любител на въздушния транспорт, но все пак се налага понякога .
Сушилнята ми сдаде багажа . Мотора отказа . Много съм озадачена . Дано може да се подмени .
Честит рожден ден на Сашко, чуден е! Пожелавам му скоро мама да му донесе  мило другарче .

# 9 410
Пюр, имай предвид, че тестовете за алергии могат нищо да не покажат. При нас такова беше положението, но си има алергия. Много често и тя правеше ларингитни кашлици (отключи го след вирус). Сега мога да кажа, че го поизрастна, нооо една година си бях с Пулмикорта в джоба дето се вика. Пулмолозите тогава ми обясниха, че дробовете й реагират алергично, като се сблъскат с вирус и от там кашлицата.

# 9 411
  • Бургас
Нелиса,честит да е сладура! Здрав и щастлив да расте!

Тази сутрин да бързам да гледам и да снимам морето,се пребих! Изсипах се,кат прани гащи 😂😂😂 Колената сега ме болят още повече. Едното е цепнато,синьо и надуто!😂 Голям смях!

# 9 412
Гледам тече дискусия за кашлици и инхалации, та онзи ден ми излезе едно клипче на зъболекарка, която обясняваше, че препаратите за инхалации влияят зле на зъбите и трябва след инхалация да бъдат измити, а също и кожата, около устата на детето, там където е маската.

# 9 413
О, задължително след инхалация жабуркане и плюене на водата. За съжаление някои лекари забравят да ни инструктират, както травматолог не ни каза да слагаме компреси с лед на травма/без счупено, пукнато/ на ръката и след два дни болки основно вечер като го посетихме пита: слагахте ли лед. Ами кой да ни каже, моля?

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 12:02 от kriakla

# 9 414
Даа, винаги след инхалация плакнем уста и мием лице.

# 9 415
Инхалациите с кортикостероиди, примерно пулмикорт, могат създават условия за развитие на гъбични инфекции. Затова задължително се изплаква устата.
То си го пише в листовката.

# 9 416
А ако инхалацията е само с физ. разтвор?
Аз до сега не знаех за изплакването. Никой никога не ми е казвал.

# 9 417
Ох да се оплача вече , баткото пак болен , бебчо засега е добре . Вторник отивам да го взимам от детска и едно дете пред госпожата сопола му цъфнал до устата , кашля ама се дави доближил се до количката отдръпнах се веднага и само чувам госпожата “миличък стой по- далече “ е хвана ме яд честно и баткото в същата група после що болен , през две седмици все болен направо като аптека сме вкъщи само лекарства . Оплаквам се от безотговорни родители които си пращат децата на детска и учителки , които цял ден го гледат това дете и не са звъннали на родител , да си го прибере

# 9 418
  • София
На моят син му миехме зъбите след всяка инхалация с кортикостероид, но той беше 6 месеца на помпа. Не че помогна, зъбите буквално му се разпадаха млечните...
Днес му взех направления и ще го водим на манту и БЦЖ ваксина (2020 му беще отрицателно мантуто, но така и не го заведохме - памдемия, локдауни, после забравихме...)
За мен си взех направление за кръвни, хемоглобин, желязо и пр. Даде ми и направление за ехография на млечни жлези, трябва да видя къде има и да запиша час.

# 9 419
Оплаквам се, че исках да стана потенциален дарител на стволови клетки, но бях отхвърлена заради заболяване. Очаквах го, разбира се, но ме боли, че за нищо не ставам

Общи условия

Активация на акаунт