Да се оплачем... 2024

• 1 986 844
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 675
Мен в Пирогов ме караха да плащам след като детето цяла нощ беше с 40+ градуса, които не можех да сваля с нищо. Казаха, че не е спешно състояние и ме накараха да платя. След това започна и да повръща и отидох на частен лекар, който я изследва и се оказа грип. В Пирогов дори не я изследваха. Този в Пирогов каза, че и да е грип е без значение, а всъщност не е така, защото се пие Тамифлу. Като ви слушам, явно съм единствената която е плащала там. А и нищо не получих като качество.

Не мога пак да спя. Пропадна ми празнуването на нова година, щяхме да ходим на хотел, ама се отказахме, защото приятели с доказан грип в момента ще ходят. След миналогодишната случка с грип при детето, няма да рискувам. Те твърдят, че не са вече заразни, ама симптомите им са от 27-ми, а навсякъде пише, че поне 5 дни ще пръскат вируса.
Изгоряхме с доста пари, няма да ни ги върнат. В началото на месеца ми се провали пътуване в чужбина заради стомашен вирус и пак ми изгоряха доста пари. Нямам късмет, да се свършва тая година вече...
Искам да се затворя стаята, да се завия през глава и да си рева няколко дни сама.

# 30 676
Самолет от Бангкок  за Сеул се запалил вчера 179 жертви. Това го видях преди лягане…иди спи.
Има много време докато стигне малкото ми врабче, още не е и в София даже. Не пускайте!
Тя е както винаги супер развълнувана и грам не се притеснява, то няма и за какво. Този маршрут точно с тази компания и летища го е минавала няколко пъти с нас, веднъж сама. Знае английски в пъти по добър от мен. Има асистент. Летят поне по 6-7 деца от всякъде, има си компания.
Само в моята глава са филмите.
Знам че всичко ще е наред.
Пътуването с кола е дори по-опасно.
Един път да я качи кака и. После ще треперя пак, но по малко. Дай Боже утре да гледаме заря и да се цункаме за НГ🙏❤

Рамацоти, аз пия Витекс, див ям, помаха ми за напрежението, регулира ми и ПМС то, което много ми влия на настроението.

Стрезам виж без рецепта е и не води до привикване.
На пролет като ме хванат карастаннчовите пия по месец и съм ок.
Но се консултирай с лекар де, на мен ми го каза психолог преди време.

# 30 677
  • Швейцария
При нас в Швейцария в спешното има триаж. Изобщо не влизаш, ако не те разпределят. Които не са спешни ги пращат в една отделна постройка, където дежурят лекари. Ако решат, че не си и за тях, си те пращат обратно вкъщи. ММ имаше болки в тестисите и на триажа директно казаха, че е много спешно, влезе веднага и след 10 мин вече лежеше упоен в операционната.

# 30 678
Жаки, с право казват, да не те стига това, което майка ти си мисли. Хич и не искам да чета за тая самолетна катастрофа.

Евчето, много гадно с тези провалени резервации при теб. Права си да не рискуваш “грипче”, вече от опит знам, че е ужасно гадно и са възможни усложнения.

Както някой писа за Германия, тук също се плаща солена сума, ако извикаш линейка и не си спешен, 700-800 евро мисля. Аз като “редовен абонат” получавам картичка, на името на детето де, да пожелаят бързо оздравяване и да питат дали не бих искала да преведа някаква сума благотворително.
Обаче всъщност не знам как се “поръчва” линейка. Звъня на телефона, разпитват ме какво-що и ми казват, че до 10 мин ще дойде екип. Мисля си, че още по телефона преценяват колко е спешно.
На МГ като малкият вдигна 41.2 полудях от ужас, ММ искаше да ни закара, аз се разпищях и се обадих по телефона, дойдоха веднага, но ми казаха, че нямат право да дават лекарства и само могат да ни транспортират. Много се учудих. Май само могат да реанимират човек, абе не искам да знам!
В крайна сметка ММ пристигна болницата 2-3 мин след нас с линейката. Преди не ме е било страх от Т,  не са имали толкова висока. Докато дойде линейка сестрата на мъжа ми искаше да топи детето в ледена вода, не ѝ дадох, беше ме страх от рязкото сваляне да не стане беля.
Вкъщи е получавал два пъти епилептични пристъпи, и двата пъти е идвала линейка, и в спешния кабинет са ни вкарвали на секундата. Чудя се обаче, има деца, които ежедневно получават пристъпи, надали всеки път се ходи в спешното.
Аз първо слагам диазепам, после звъня, те ме питат дали вече е в съзнание и да гледам гръдния кош, дишането как е.
Много много се надявам това ужасно нещо да изчезне.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 05:36 от donau_janine2

# 30 679
  • Пловдив
Мен в Пирогов ме караха да плащам след като детето цяла нощ беше с 40+ градуса, които не можех да сваля с нищо. Казаха, че не е спешно състояние и ме накараха да платя. След това започна и да повръща и отидох на частен лекар, който я изследва и се оказа грип. В Пирогов дори не я изследваха. Този в Пирогов каза, че и да е грип е без значение, а всъщност не е така, защото се пие Тамифлу. Като ви слушам, явно съм единствената която е плащала там. А и нищо не получих като качество.
Температура на дете (и на възрастен) НЕ е спешно състояние. И грип изооообщо не е спешно състояние. Разберете - тежко (в случая грип, за тамифлу) не означава спешно! Всичко, което е трябвало сте получили.

# 30 680
Донау, пожелавам  желанието ти да се сбъдне!
Жаки, имаш ли вече момиче в прегръдките си?
Цяла нощ тропулках. Сега да изкарам до обяд и да си ходя в къщи.  Макар, че ММ е отпуска от 20 и вече е изнервен и се дразни. Чисти баня, тераси, ама то един ден ли е. За днес съм му поръчала картофи и моркови да свари за руската салата. Който решава да даде такава дълга отпуска на мъж,трябва да пита жена му.

# 30 681
  • Пловдив
Цяла нощ тропулках. Сега да изкарам до обяд и да си ходя в къщи.  Макар, че ММ е отпуска от 20 и вече е изнервен и се дразни. Чисти баня, тераси, ама то един ден ли е. За днес съм му поръчала картофи и моркови да свари за руската салата. Който решава да даде такава дълга отпуска на мъж,трябва да пита жена му.
Аааабе човек аз ли да те уча - да подреди тавана, мазето, гаража. То на тия места ако ще преди седмица да ги е подреждал пак има за подреждане.

Аз отивам в Одрин на кулинарен туризъм. Разбирайте - отивам да ям дроб по одрински.

# 30 682
Сигурно е така, че не е спешно състояние, ама съм майка и детето ми цяла нощ обръща очите, изпи всички видове лекарства за понижение на температурата, а тя не само не спадаше, а се покачваше. В моите очи детето ми умираше, пък вие ми обяснявайте, че не е спешно. Все тая, прегледът беше непрофесионален, най-малкото можеше да ме насочат да направя тестове за грип и ковид, а после трябваше да платя още веднъж на частно за да се сети някой. Минало заминало, не искам да си спомням. Българското здравеопазване няма да го коментирам повече, особено пък педиатрията.

# 30 683
  • SF
Аз пък се оплаквам, че от играта на бг мама с късметите, ми се падат само "некъсмети". Толкова ми е важно да чуя, че нещо хубаво ми предстои, а ми се пада, че тази година ще откривам най-добрите промоции на шоколад; ще отвориш клуб за смях и шеги - ще станеш легенда сред приятелите ти; фитнесът те чака, но не бързай, той няма да избяга! Ще те наградят за усилията ти! С топло ръкостискане. Много работа ме чака, но да не се тревожа, друг щял да я върши. Тегля наред и все такива шегички.

# 30 684
  • София
Рамацоти, Карз, това може да е от перименопаузата. Аз съм същата. От няколко години започна при мен. Всякакви добавки приемам, но няма особен ефект. А и вече не смея тези вечерна иглика, див ямс и тн, защото хормоните яко играят. И точно заради разбърканите хормони се получават проблемите с ментслното състояние - депресия,  подтиснатост,избухливост, безсъние, ревливост. Аз рева на всякакви клипчета, даже някои смешни.
И как няма да съм така с тоя цикъл. Два месеца бях без цикъл, след прием на медикаменти ми дойде на 04.12, след това ми дойде на 21.12 и сега ПАК съм с брутален ПМС, болят ме гърдите и ше ми се пръсне корема. Ако ми дойде днес, утре това ще е трети път тоя месец. Това е капката, която ми преля чашата и вече май ще се навия да сложа спирала.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 09:38 от Дидка-бандитка

# 30 685
По въпроса за спешното.
Бях нощна тази нощ.
6 повиквания- два плексита,една дископатия,един леко наистинал.И два наистина спешни които бяха приети в болница.Всичко друго ей така.Ако тези хора си плащат за неправомерно викане на линейка дали ще е така
Отделно идваха за прищипан пръст,за болка в коляното от..
..2 години
Така,че за спешните състояния доооста може да се спори

# 30 686
Дидка, не е ми рано още бе? Ти май беше по малка с 1-2 г от мен? Аз за сега съм точна с МЦ, няма изменения, само килата 2-3 плюс без никаква промяна в режима. Майка до 50 беше часовник. Дано и аз да не съм от по рано🙏

Чекирана е Жаки до час ще я вземат, всичко с документите е ок, момчето от катарците същото, помнило ги от миналата година 😂🙃 Жаки вика като ни видя от 5 метра вика- декларация имаме ли😂🙃
Мъгла имало, дано си литне навреме, макар че в Доха има 7 часа ли 8 и да закъснее няма да е фатално.
Утре в 12.30 мое време ще е тук.
Ще спи в стаята за деца и в самолета.
Миналата година я бяха сложил сама на седалки та си била първа класа, според нея😂😂
Постоянно я питали има ли нужда от нещо, бе много доволна. Беше се запознала със стюардесите, мохабет.Винаги искала сама, защото аз съм я напрягала 🙃😎🤐 Викам взаимно е:)
Само да ми дойде! Затъжих се, ще я гушкам поне 2 дни❤🥰

# 30 687
Проверете си нивата на вит Б12, във форума има тема и прочетете какви са оптималните стойности. Ниските нива при мен много ми влияят и ставам тревожна и депресивна.

# 30 688
Проверете си нивата на вит Б12, във форума има тема и прочетете какви са оптималните стойности. Ниските нива при мен много ми влияят и ставам тревожна и депресивна.

Точно. Като родих ми беше приоритет номер 1 да се наливам с добавки и да попълвам липсите от кърменето с надеждата да избегна депресивните състояния и умората от накъсания сън. Според мен се получи добре.
Сега трябва пак да се мотивирам да пия редовно, защото толкива не съм боледувала от години. Не се търпи вече.

Оплаквам се, че и нашата НГ се провали, защото ние сме болни. Нито ми е до софри, нито до срещи с хора. Нито пък някой би искал да дойде вкъщи и то с бебе. Ще си почиваме, ще хапнем по една филия за вечеря и айде...

# 30 689
Ух, още болни ли бре, а аз влизам да видя другите оздравяха ли...
Да ви минава по- скоро на всички!

Витамин Д също го имайте предвид, много. И за който е увесил сопола често, и за който само носа е увесил. Масово е народът с нисък или към долната граница, а не бива така. Моят и той отива там ако спра да вземам, дори лятото... Аз не че съм се убила да събирам и слънце ама щом успявам да стана "тъмно бяла" значи не се и крия от него. Но пак спада, та си кълва капсулите целогодишно, че да не го мисля. Проверявам си се то време на време де, да не помисли някой че така гьотере, ама трябват явно.

Общи условия

Активация на акаунт