?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 325
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 700
Аз не мисля, че е готова. Но когато е, ще го направи и ще и е по-добре. Има едно "съжалявам, че не го направих по-рано", но не може по-рано. При всеки узрява различно и става тогава, когато трябва.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 00:31 от Не се сърди, човече

# 11 701
Аз не мисля, че е готова. Но когато е, ще го направи и ще и е по-добре. Има едно "съжалявам, че не го направих по-рано", но не може по-рано. При всеки узрява различно и става тогава, когато трябва.

Много си права.
О, защо не го направих по-рано... Толкова напред щях да съм... Ама да, когато, тогава. Важното е, че съм го направила. И съм супер горда от себе си, че успях! И просто искам да вдъхна кураж на други в подобна ситуация да се освободят...., когато не са щастливи, когато е ясно, че са тормозени емоционално.
 Не е страшно! Освобождаващо и пречистващо е!
On the other side of fear, lies freedom.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 00:31 от Не се сърди, човече

# 11 702
Ами аз се разведох с три малки деца, доста тичах. Много ведро те на градина и училище. Абе хич не искам да си спомням колко лесно и весело беше Simple Smile

Ами че тя Чичи и сега си го прави това. Тя всичко си прави.

# 11 703
Да така е, прави всичко, но няма помощ от роднините и тези 20-30 минути в които мъжа й благоволава да разхожда детето са й ценни, защото може да ги няма и тях. Тя най-добре знае , че на практика е съвсем сама, обаче ако я няма и тази малка глътка спокойствие и време в което детето не е наоколо, мисля че просто ще се бъгне.
Никой не може да издържи да отглежда малко дете 24/7 без да изтрещи съвсем.
Чичи , докато детето е малко е много трудно, но то расте и с всеки следващ ден се променя и започва да разбира повече и полека, лека става малко по-лесно.

# 11 704
Много е важно в такава ситуация да имаш къде да отидеш.
Ако Чичи няма на кого да разчита не й палете фитилите.
Наистина не раздавайте на поразия съвети за развод.

# 11 705
  • София
Добре де, защо ви е толкова важно тя да се разведе?

Защото не става дума за нея, а за това да проектираме свои травми върху останалите. В почти всяка тема е така, едва ли тук е различно. Каквото и да се напише, винаги 99% искат незабавен развод.

# 11 706
Добре де, защо ви е толкова важно тя да се разведе?

Защото не става дума за нея, а за това да проектираме свои травми върху останалите. В почти всяка тема е така, едва ли тук е различно. Каквото и да се напише, винаги 99% искат незабавен развод.

Ако не са на едно мнение за брой деца определено може да се стигне до развод. Това не е нещо безобидно и ако брака би трябвало да се запази мъжът трябва да отстъпи (не той бременее и ражда).
Ако съм изкарала супер тежка бременност, страховито раждане и бебето е било малко зверче докато се очовечи знаеш ли кога ще родя второ? Точно никога.

# 11 707
Много емоционално подхождаш, Чичи (не че не е разбираемо).
То какво излиза от твоето питане, че тези с 2-3 деца са добри и стойностни хора, а тези с по едно - задници? Joy А които са без деца? Помисли малко, така ли е? Защото усещам, че твоят мъж ти внушава глупости. Затова се налага да ги обмислиш и да стигнеш до извода, че са глупости (това, че колко деца имаш те определя какъв човек си).

Естествено, че е прекрасно човек да има второ дете, че и трето. Аз лично съжалявам, че останах само с едничко. Обаче нямаше как. Преценка на ресурсите можеш ли да си го позволиш, а ресурсите не са само финансови - това са и здравето, енергията, свободното време, помощта, която ще имаш (или нямаш) и така. Ти казваш, че нямаш енергия и достатъчно помощ, за да се навиеш на второ. Това са сериозни причини. Не е просто нежелание "Не ми се занимава.", а липса на ресурси. Тъй му го обясни на твоичкия. Grinning Освен това единият ресурс (помощта) ти е недостатъчен по негова вина. Това подлежи на промяна, ако той има желание. И все пак дори много да се преобрази и да стане всеотдаен (колко е вероятно, друга работа) ти все пак трябва да имаш и енергията, защото няма как детето да мине само с бащини грижи, пак ще ти се падне една голяма част от нещата да свършиш ти. Тъй че помисли си хубаво дали ще имаш достатъчно пауър, така да се каже. (Аз лично реших, че май няма да имам от този ресурс.) Много ясно, че голямото желание преодолява пречките, но много голямо желание за второ не усещам в теб, нито пък усещах в себе си, когато мислех по въпроса.
Както и да е, помисли си, прецени си, още си млада и имаш време, но честно казано  описанията на твоя мъж, които съм чела, никак не будят възторг и на твое място не бих се обвързала допълнително с такъв с още едно дете. Simple Smile

Отношението ти към домакинската работа как е твоя работа, пък просто ме потриса, но да не навлизаме в тази тема, че ще стане дълго.

# 11 708
  • София
Аз се сетих за кого става въпрос. Отговорът ми определено е - не раждай второ в никакъв случай. В такъв капан ще се нахакаш, че най-лошите моменти сега ще ти се видят като лятна почивка.

# 11 709
  • Пловдив
Щото я четем от мноого време и вече на всички е ясно, че мъжа е токсичен инфантил комплексар и манипулатор. Само тя не го знае. Това с второто дете е черешката на тортата
Мисля, че го знае. Дали иска да го признае е друго, но дълбоко в себе си знае.

# 11 710
maiathebee, знам, че при теб е било истински трудно и е имало и насилие.
Аз освен, че мъжът на чичи се скатава от домакинство и веднъж й казал да измие един тиган, не съм чела някъде да я е тормозил активно. Някак си ми звучи като средно статистически мъж, а не като дзвер, от когото се налага да се отърве спешно.

# 11 711
Нито  нужно да се развежда, нито е нужно да ражда второ дете. Човек не получава всичко, което иска, така че това са нещата от живота.
Какво има толкова да се оправдава за нежеланието да минава още един път през бременност, новородено, тодлър и т.н. За някои жени това е рай и се чувстват реализирани, за други е пу-пу, айде не.

# 11 712
Ами явно, за да пише чак във форума да се допитва, онзи я тормози по въпроса като й вменява вина и я обезценява за това, че не иска. И тя се чувства длъжна да се оправдава и обяснява. Отделно чрез това иска да я върже оше повече, за да няма изобщо шамс да се освободи в някакъв момент, т е. Е манипулация.Това всичкото, всъщност, си Е баш емоционално насилие. По учебник. За B2022 го пиша.

# 11 713
Мая, ти си отишла при родителите си, след развода. Тя няма при кой да отиде. Със сигурност ще ѝ е много по-трудно. Явно и положението не е нетърпимо, според нея. Не разбирам защо настоявате тя да се разведе. Жената каза, че пише, за да си помрънка. Права е. Искала е да получи подкрепа, че е права да не иска второ дете. Получи я. На този етап, това е достатъчно, за нея. Посъветваха я тук, да вземе все пак мерки, против забременяване. Толкова.

# 11 714
Е тя си има позиция и не иска и няма да роди. Той насила да я върже бременна няма да стане, ако се взимат мерки. Какъвто и да е, тя си го е избрала. Детето им е трудно за гледане - тя го е писала. Без мъжа няма да се изстреля главоломно напред, е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт