?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 502 981
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 7 470
В продължение на предишните ми коментари - намерих си квартира и изнесох голяма част от нещата вече… доста е приятно мястото, собствениците са мили и отзивчиви. Знам, че е правилното решение, но сутрин като се събудя ме свива сърцето и като цяло ми е много тъжно… с него зле, без него пак зле. Колко време ще ми трябва да ми мине Sad той ми помага с изнасянето, каза “аз ще се погрижа, не го мисли” - нещо което не съм чувала от него никога. Като му звъня ми вдига телефона почти винаги. За пиенето тръгна на психолог, а аз го молих да ходи с години, той се ядосваше като повдигах темата. Ето че можело… ама трябваше да си тръгна. От това още повече ме боли.

# 7 471
  • София
Уейв, трябва да дръпнеш първо лепенката веднъж и завинаги. Не му звъни, не го търси, не го мисли. Освен физически, трябва да го напуснеш и емоционално.
Чак тогава ще започне самолечението.

# 7 472
Решението е правилно! Алкохолът е до гроб, казват старите хора.

# 7 473
Уейв, може всичко, да, но когато е с цената на вечни усилия, просто не си струва. Това не е здравето на близък човек примерно, че да си отдадеш там силите.

Този мъж съвсем нормално е приел раздялата ви, не ти прави сцени на ревност, не те преследва и не те тормози. Другото след раздяла си зависи само от теб.

Как се прави ли? Всеки ден, като ти мине мисъл за него, я гониш като досадна муха Simple Smile Настройваш се да мислиш за себе си. И така вървят нещата. Днес едно, утре друго.

# 7 474
Мислех си за теб тези дни, Уейв. Трудно ще ти е още известно време, но ще мине. Неговото е "След дъжд качулка". В главата ти в момента е: Ами ако...ако бях по-търпелива, ако бях поизчакала, ако... Нямаше да има промяна при него, повярвай ми. Моя близка си изгуби 15 години заради "Ами ако". Накрая остана сама и изгуби шанса да има дете, заради годинките, които напреднаха. Дърпай лепенката и гледай напред.

# 7 475
Ами още се чуваме защото имам да изнасям още вещи, не можах наведнъж. Но няма да лъжа, че ми е тежко като не го чуя или видя повече от ден. Знам че трябва да се отдръпна, тепърва и с това ще се боря…

# 7 476
Ако се чувате редовно, каква раздяла е това?

# 7 477
Уейв, ти си направила много голяма стъпка - не знам дали го осъзнаваш. Поздравления!

Много хора не упяват години наред да направят тази организация и това, което се получава, че поглеждат назад и установяват, че едни от най-хубавите и активни години от живота им са минали в една нещастна безтегловност.

Психолозите казват, че колкото години е била връзката, толкова месеца са нужни, за да успее човек да се оттърси от емоционалната натовареност. Ако вие сте били заедно 8 години, дай си година да ти се проветри главата и да се уталожат емоциите. Гарантирано това ще се случи, ако ти позволиш, разбира се.

На господина недей да му звънниш - вземи каквото прецениш и ти е наистина нужно от общия дом и толкова. Ще си купиш някои нови неща, които ще те радват в новия ти дом.
Тръгването му на психолог и промяната, която виждаш е просто резултат от ситуацията, но едва ли е вътрешна потребност за подобна промяна, така че аз очаквам да е "ден до пладне". Ползва го като кукичка, за да те върне, но ако види, че няма да стане, ще спре. Ако пък и след една година ходи на тераапия, ще е голяма изненана, но наистина не ми се вярва.

# 7 478
Ние сме много привързани един към друг и на него му е много тежко също. Иска да се виждаме и чуваме все още дори не всеки ден, искал да сме приятели поне. Живее с мисълта, че ще се съберем пак. Аз знам, че трябва да се отдръпна, но нямам волята в момента, мисля че във времето лека полека ще стане.

# 7 479
Значи докато бяхте заедно не ти вдигаше телефона, а сега иска да се чувате? Сладур.

# 7 480
  • France
Препрочети и най-добре препиши едно 10ина пъти поста на Горджъс.
Аз съм минавала от там 2 пъти и то с един и същи мъж. Първия път бяхме повече от 3 години заедно и виждах, че не сме един за друг. Един ден ми писна (даже не помня от какво) и заявих,  че стига толкова. И той като твоя - почна да го играе супер перфектен. Ние и нямахме някакви големи драми. И аз, идиот, му дадах втори шанс. След още 3 години се изнесох от раз, този път въобще не го и чувах какви ми ги говори. Просто дръпнах лепенката. Първите вечери ми беше много тъпо и самотно. Но бързо ми мина Wink

# 7 481
  • Далечният изток
Абсолютно, и аз съм сигурна, че е кукичка. Може въобще да не ходи на психолог, само за пред теб да го казва, защото това искаш да чуеш.

Няма да стане полека. Това става рязко и изведнъж. Приключваш. А сега не си приключила. Чуване всеки ден - това не трябва да правиш и да позволяваш.
Защо не си си прибрала всички неща още? И ти май отлагаш във времето...
Мисля, че ти трябва още малко и ще те убеди да се върнеш. И ще се върнеш...
Дано не съм права, но така мисля.

# 7 482
Аз не се заблуждавам, че ще се промени трайно. Ако види, че нямам намерение да се връщам при него подозирам, че ще спре терапия и всичко. Просто ми е болно, че сега прави нещата, които съм искала толкова години, и за които съм му се молила направо.

Няма да се върна, защото винаги ще имам съмнения дали няма да почне да пие пак (най-малкото) и аз наистина не мога да живея така. Стигнах си лимита.

# 7 483
  • France
Няма за какво да ти е болно, тази страница е затворена. С бившия толкова исках да се запишем на танци заедно, тогава ходих сама, но той ми отказа. После, години по-късно, чух, че ходят с настоящата му жена. И?! Нека да са щастливи, аз не бях. И нямаше да бъда, с танци или без

# 7 484
  • sf
Намери си хоби. Запиши се на нещо- език, танци, каквото те влече, но ще те държи заета.

Общи условия

Активация на акаунт