?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 029
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 580
Всъщност, те не са партньори, никакви не са.

# 11 581
Тази връзка няма никакво бъдеще, само още негативизъм ще се трупа.Не може млад, здрав, прав мъж да дреме и да се чуди откъде да си подхване живота.
Само че, мисля си друго. С риск да изкажа непопулярно мнение, но защо женският мързел се толерира и се облича във всякакви евфемизми, защо е допустимо жена да я мързи да работи с години и за това се намират оправдания, а за мъж е недопустимо? По подразбиране, не става въпрос за година, две майчинство, а за жени, които това очакват от семейния живот и го постигат - да не работят с години, с десетилетия и дори никога, след като са във връзка, брак. Пак казвам, не говорим за майчинството.
Моята гледна точка - защото жената може да компенсира по някакъв начин - вместо да се купува готова храна да я е приготвила тя, вместо да се плаща на детегледачка, чистачка, шивачка и тн. - жената го върши и по този начин се спестяват някакви пари, а все още има и такива мъже който ИСКАТ жена им да е домакиня и те като се приберат да им е подредено, сготвено уютно + факта, че жената става зависима и вероятността да го напусне е много по-малка.
Лично аз не познавам жена коята иска изцяло да издържа мъж - имам в обкръжението си семейство в което жената изкарва много повече от мъжа, но той не е легнал на нейните плещи, а също си работи и допринася
В крайна сметка не всички двойки/семейства могат да си позволят единия да не работи

# 11 582
  • ЯМБОЛ
Родната му майка е вдигнала ръце,показателно.Един льохмани,паразит,кърлеж.Ловък манипулатор,тарикат.Създава уют с вдигане и слагане на чинии и гушкане под одеало.И следва голямото чудене дали горкият не е депресиран,недооценен.Ррябва малко интелигентност,за да видиш истина без розови очила.По-добе котка!

# 11 583
Като ще се борим за равноправие защо се приема за нормално мъж да издържа жена, а обратното не?
Аз познавам такова семейство. Жената е високо образована и добре печелеща. В късните трийсет се събра с един интелектуалец, за когото все нямаше подходяща работа. Тя работи, той се грижи за домакинството. Две деца отгледаха така.

# 11 584
  • София
Според мен, ако мъжът се грижи за децата и домакинството, е окей. Въпросът е,  че масово не го правят и жените си гърбят всичко.

# 11 585
  • София
Анонимната хубаво е открила това, което ѝ липсвало с предишния, но се чудя това дали не е от невъзможност за нещо друго. За излизане и активен социален живот все пак трябват пари. Пък тя да го посрещне, сготви, а той да измие 2 чинии и да си поговорят е безплатно ( за него).

Няма драма само единия да вади парите, стига тези пари да са достатъчно. Случая не е такъв така че не виждам смисъл от подобна дискусия.

# 11 586
Тази връзка няма никакво бъдеще, само още негативизъм ще се трупа.Не може млад, здрав, прав мъж да дреме и да се чуди откъде да си подхване живота.
Само че, мисля си друго. С риск да изкажа непопулярно мнение, но защо женският мързел се толерира и се облича във всякакви евфемизми, защо е допустимо жена да я мързи да работи с години и за това се намират оправдания, а за мъж е недопустимо? По подразбиране, не става въпрос за година, две майчинство, а за жени, които това очакват от семейния живот и го постигат - да не работят с години, с десетилетия и дори никога, след като са във връзка, брак. Пак казвам, не говорим за майчинството.
Аз лично изобщо не го толерирам това и при жена - в смисъл, ако жената си изкарва живота на дивана с космополитан (защото фифа не ми се вижда дамско), а майка й я издържа като тя никак не умира да си намери работа, а това я устройва - ужас, огромен червен флаг за жена.

Изключение правя за семейства, в които предварително са се уговорили жената да е домакиня и ако тя наистина е добра в това и я прави щастлива. Под добра в това разбирам с душа и сърце да я кефи да създава уют и дома да е винаги добре поддържан като в тия американски филми, където мъжа се прибира от добре платената си работа, отваря входната врата и първото, което усеща е аромат на вкусно готвено, посрещане на вратата от съпругата и милувката на домашното куче (възпитано и разходено). Влиза в добре подреден, чист и проветрен дом с всички възможни цветя, възглавнички, тишлайфери, свещи, фън шуй и тн. Масата го чака подредена с чиниите и изстудена чаша вино, а десерта е в хладилника. На сутринта става, прави кафе за себе си и жена си, която спи до малко по-късно своя beauty sleep с кремове и помади, а в гардероба го чакат чисти и изгладени костюми. Двамата закусват заедно и тя го изпраща, после прави закуска за децата и отива да ги събуди (~2-3 бр) за градина и училище. Ама трябва въпросната жена наистина това да си е мечтала и да й е истински готино така, защото масовката ще изперкат много бързо и ще започват с виното от 11-12 ч по обяд.

# 11 587
  • Пловдив
Понеже аз съм си седяла да си почивам у нас 11 години - да се изкажа по темата. Докато двамата във връзката са доволни и са се разбрали, на останалите какво им влиза в работата? Ако единия/двамата са недоволни от положението - променят статуквото. В случая НЯМА деца, не живеят заедно, издържания/подпомагания партньор не допринася на практика с нищо.

Като ще се борим за равноправие защо се приема за нормално мъж да издържа жена, а обратното не?
Аз познавам такова семейство. Жената е високо образована и добре печелеща. В късните трийсет се събра с един интелектуалец, за когото все нямаше подходяща работа. Тя работи, той се грижи за домакинството. Две деца отгледаха така.
Аз съм съвсем ОК с тази мисъл, нямам никакъв проблем. Аз към момента не мога да си позволя да издържам мъжа ми и децата, просто не изкарвам толкова.

# 11 588
В примера на Dincho - жената не издържа мъжа, той се грижи за домакинството, ай стига спекулации със ситуации!

# 11 589
Янтра, не бих употребила фразата "почивам си вкъщи", ако отглеждам три деца. На мен ми се вижда активна работа.

# 11 590
Авторката спокойно може да си вземе куче или котка - и то ще я гледа с любов, ще я гушка, ще ходят на разходки, няма да й е самотно.
За партньор се изискват и други неща. Явно този човек не ги притежава и няма значение с коя жена е. Ако с тази не върже, ще намери следващ приемник. От млади са така - поработят малко някъде, не им харесва, мързи ги и изкарват, че всичко е против тях, нямат късмет, шефовете и колегите са гадни. На моя позната брат й е така - по цял ден стои вкъщи и играе игри, не му се работи, кара на инстантни спагети. Майка й е по същия начин - работа за нея все няма. Честно казано не ми го побира ума как се оправят и какъв е тоя живот. Сега бащата почина внезапно и неочаквано, съответно всичко висна на нея, а тя не работи за особено много пари.

# 11 591
  • София
Аз пък си "почивам" последните няколко години, но съм си постлала преди това и не мога да разбера хората (и от двата пола), които не работят, без да имат на какво (че и на кого в добавка) да се опрат.

# 11 592
Аз понеже доказано не мога да си правя добре сметките, възможно е ако бях в ситуацията на авторката, отдавна да го бях поканила приятеля ми да си живеем заедно в моето жилище.

Анонимна, човекът е имал и периоди, в които е работил, защо не сте се събрали заедно тогава?

И безработен да стане, аз бих си казала, че е временно и бих дала някакъв срок. Ама истински - напр. 6 месеца. И ако не почне работа - разделяме се по живо, по здраво.

Пиша хипотетично, но мисля, че ако бяхте влюбени, щяхте отдавна да живеете заедно. Какво е попречило да е така?

# 11 593
Ако някой е безработен по стечение на обстоятелствата, а не защото все намира кусури в служба и колеги, той ще търси активно работа, ще ходи по интервюта, ако се налага ще действа по преквалификация. Отделно в къщи също ще е активен, няма да е посаден на дивана. На такъв човек ще му влезеш в положението. Описаното от авторката е съвсем различно. Моят съвет е да се разделят. Не препоръчвам да го запазва за самотни моменти или за приятелство. Това ще й попречи да се освободи емоционално от него.

# 11 594
Аз изпитвам отвращение към подобни.
Имах такова гадже като много млада, живеехме заедно, повече от 2 години за него подходяща работа все нямаше.
Това не са хора,  това са паразити.
Накрая като се разделяхме открадна и пари от мен, при положение,  че той кмаше къде да живее, а аз не.
Момиче,  ако се събереш с тоя немаш акъл за 2 стотинки.
Ясно ми е, че имаш проблеми със самочувствието,  че ск самотна, че бившият ти те е смачкал и се чувстваш некрасива и подсъзнателно си мислиш, че мъж без сериозен кусур няма да те хареса.
Ама не се погребвай жива с някакъв паразит, че ако ти направи и едно дете ще си чукаш главата цял живот.
И то няма да е проблемът само, че сдна стотинка няма да даде за това дете, а и че ще те спъва на всяка крачка.
Истинското лице на един мъж го виждаш, когато се разделяте.
Ти сега като му кажеш не за пари гледай какъв става, пък какво остава като му откажеш да го прибереш и да го осиновиш и му кажеш, че късате.
Осинови си едно куче ако си самотна, не си осиновявай мъж-паразит.

Общи условия

Активация на акаунт