?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 052
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 685
Стига я развеждахте miss chichi.
Оплака се. Изпусна парата,  животът продължава.
 Явно е узряла, че не иска да се заробва с второ дете с точно този мъж.
Няма и да я напусне за да има второ дете от друга. Да не е луд.

# 11 686
И да намери друга жена, няма да ти е по-лесно. Само казвам.
Да, затова е не бързам с развода. Така или иначе всичко, което правя сега, ще си го правя пак. Ама тогава и 20те минути може да ги няма.
А вече не се караме. Само се цупи, но все повече не ми пука.

Оооо, не, не, не! Това е голяма манипулация, която сигурно тоя ти е набутал в главата. Повярвай ми, ако си сама с детето, няма да правиш и половината от това, което правиш в момента. Вярвай ми! Заклевам се! От половин година живея сама с петгодишно. Е няма такъв рахат братче.... Пък детето как се промени и колко ме слуша няма да говоря. Пък битовизмите как са една трета от преди, нужно ли е да казвам... Вервай ми човек. Такова спокойствие, не бях и сънувала.

# 11 687
Имаше ли тема за токсичните родители?
Да, дааа, няма да му пере гащите и да му бърше гъза.
Чуден живот я очаква!

# 11 688
Аз след като се разведох определено не правех по-малко. Много розови картини рисувате.

# 11 689
То за да се разведеш, трябва да си стабилна финансово.
Не само. Трудно е да си сам родител, да водиш и да взимаш от ясла и училище, да си все сам на фронта... но в един момент всяко дете пораства. Просто този момент не е сега. Лошото е, че докато дойде са се изнизали ценни години
Не съм родител.
Но моята майка е била самотен родител с две малки деца. Станало е като сме били на 6 и 7.
И ми е казвала, че това е най-хубавото решение, което е взела. Само съжалявала, че не било по-рано.
 И е било много по-лесно и по-спокойно, за много неща.

Ето, и Мая си го каза. По-лесно е.

# 11 690
  • Melmak
Мис просто е от хората, които иска да се оплаче. Няма да се разведе по ред причини, защото иска да си дудне там едно и също и да търпи. То любов явно няма, просто ден да мине друг да дойде. Щом това я устройва, супер. Но сега детето е малко и фокусът е там, като порасне, ще се чуди как е живяла с тоя.

# 11 691
Че то и за мен е било правилно. Но не е било лесно. Без помощ от родители си е един денонощен стрес в началото. Честно, чудя се колко разведени жени са се справяли без съпорт от роднини и им било супер лесно. С малки деца имам предвид.

# 11 692
  • София
Подкрепям Б2022, черна дупка ми бяха откъм тичане и организация първите една-две години след развода. Който наистина беше най-правилното решение, но лесно - в никакъв случай. Може да е лесно, ако имаш родители, които са готови да помагат, в същия град.
С малки деца се развеждаш или ако положението е тотално нетърпимо, или ако имаш помощ. И трябва да си абсолютно убедена в решението си, за да се справиш.

# 11 693
Кво толкоз тичате, не знам. Детето на градина, ти на работа, после наобратно. Голямото сложно,ама то аз и преди си го правех, разлика няма. Аз си го водя на градина и на лекар, както и преди. Аз си играя с него, само че сега е повече от преди /супер, имам повече време шот съм свободна от претенции и битовизми и вниманието ми е само там/ Изобщо не знам каква е разликата за гледането на детето Rolling Eyes освен, че имам повече пълноценно време заедно вечер.
А иначе е мега по-лесно. Пазаруваш веднъж в седмицата за цялата седмица. Малкото дете колко да яде.. аз ям салата вечер. Нямаш кой да ти цапа и да си разхвърля купища дрехи из спалнята, имаш само две перални седмично, не готвиш, щот нямаш мъж с претенции, съответно не миеш купища съдове, не слагаш/вдигаш маси, не му гласиш обеди за работа, не се занимаваш с дрехите му..... Ооооо, ама знаете ли нещо много яко, което открих Joy сега имам цял огромен гардероб само за мен и дрехите ми са яко подредени и закачени и имам място за новите и никой не ми държи сметка кво си купувам Joy

# 11 694
А това цупене нормално ли ти се струва? Да не е в детската градина? Ти въобще ли не виждаш червените лампи?
Човекът изобщо не иска никакви деца. Ако искаше, щеше да си гледа това, което има. Целта му е да ти намери още работа. С две деца сама ще луднеш. Да, и това му е цел също. Да те гледа как изнемогваш.
+100 за това мнение! Адски възможно вярно ми се струва. Чичи, прочети пак и просто много се пази от бременност, че от тоя наистина всичко може да се очаква. Не би имал скрупули да не се съобрази с позицията ти и да извърти нещата както иска.

# 11 695
Ами аз се разведох с три малки деца, доста тичах. Много ведро те на градина и училище. Абе хич не искам да си спомням колко лесно и весело беше Simple Smile

# 11 696
На мен също ми стана по-лесно и спокойно. Ангажиментите ми бяха по-малко. Моето дете е било по-голямо обаче, на 8.
Може би, вписващите, които казват, че им е било по-трудно, все пак мъжете им са имали някаква грижа за нещо, не са били тоталки.
На мен ми се облекчи готвенето - нямаше кой да идва като мастър шеф на финал и да търси кусури, чистенето - не ми се налагаше да чистя след някой, който отказва и чинията да си вдигне, нито чорапите, нито нищо; финансовия аспект - знам си, че парите, ако не са ми стигнали, значи не съм изкарала аз достатъчно, а не защото някой харчи, а не изкарва, пък аз се бъхтя.
Най-тежкото за преживяване ми беше, че не можех да водя детето на училище и му се наложи да се оправя сам - сутрин сам, защото аз излизам по-рано за работа, после на уроци, на спорт. (не че баща му не можеше да помага, но не искаше, така, че не съжалявам за това).

# 11 697
  • София
В детската градина беше лесно, после в училище стана много трудно за мен, офисът ми беше далече, пътувах много и непрекъснато тичах и закъснявах за нещо. Плащах хем за занималня, хем за бавачка, защото нямаше как да го взимам от занималня.
Минало-заминало, само казвам, че не потичат мед и масло от чешмата.

# 11 698
  • При семейството си
Ама наистина, защо тръгнахте да я развеждате?!
Защото мъжът и’ искал второ дете?!
Ами, ако не знае как да заяви, че не иска и/или как да се пази, да прави аборт, както тя каза или пък да ви послуша.

# 11 699
Щото я четем от мноого време и вече на всички е ясно, че мъжа е токсичен инфантил комплексар и манипулатор. Само тя не го знае. Това с второто дете е черешката на тортата

Общи условия

Активация на акаунт