?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 097
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 730
Е, Пържоланица си е тук. Simple Smile

# 11 731
miss_chichi, за да имам бизнес, аз винаги съм имала някаква помощ с децата. Няма как иначе. Хем бизнес, хем с детето постоянно.

Като цяло това, което описваш, се случва в някаква степен на всички хора с деца. Мъжът ти ако се скатава, ти си го знаеш на какво "кълве" и как да бъде подхванат, за да ти е на теб по-лесно. Пробвай нещо.

Аз напр. имам много всеотдаен мъж. Откак се е родило детето, я гледа много често, вкл. докато е болна вкъщи и т.н. Ходи по род. срещи, заедно пишат домашни и т.н. Въпреки това и аз съм понякога изморена, имам други моменти, в които не ми е кеф и т.н. Е не е виновен мъжът ми в случая, просто казвам, че дори и с грижовен мъж има всякакви ситуации.

Няма нужда да раждаш второ, ама поне си улесни живота с първото. И от теб зависи.

Ох, тя нали даваше съвети на хората да си вземели детегледачка, докато при нея бабата идваше сутринта, за да гледа бебето, и си тръгваше вечерта, та тя да работи и да си поспива, защото много се е изморила. И казваше, че нямало проблеми да си вземе детегледачка, пък после се оказа, че детето на градина, тя не може да смогне с разходите за сметки и храна, и трябвало от спестяванията да тегли, защото няколко дни било болно и трябвало да го гледа.

Получава помощ със сигурност, сигурно и повече от тия, дето я съветват да се разделя, но с малко дете няма как изцяло да си е времето за теб, няма как да не си изморен, освен ако наистина не го метнеш на други хора. А тя наистина си има очакванията да е като без дете. Сега е афектирана и помни само как "напоследък" бащата се занимавал за 20 минути с детето, ама пропуска останалото. Сама, ако го гледа детето, няма да смогне нито финансово, нито като грижи.

# 11 732
  • Melmak
hechicera_ ,преди да имам деца, бях по-наивна и от теб Simple Smile Тук никой не описва цялостните им отнпшения, ние не знаем какви са. Те си пътуват заедно, има си неща, които не знаем.

И освен това май във всяка дългосрочна връзка има "взаимна изгода". И всякакви периоди. Това, че не се кълнат в любов по цял ден, не значи да се "погребеш жив емоционално".

И наистина преди да нямаш дете, адски много неща изглеждат лесни и весели за решаване Simple Smile

Пък аз съм пръв радетел никоя жена да не търпи тормоз, насилие, изневери. Ама от битовизми да се правят трагедии, също не ми е уместно.

Съжалявам, че ме имаш за наивна. Аз съм много дълго време във връзка и е могла да се изчерпа преди 5 години още. Ако ще си делкам наема или ипотеката с някого и ще ме облекчава с 30-те си минути внимание за собственото си дете, мерси, тогава ще се моля на бога земята да се отвори и да ме глътне.

Просто има хора, мрънкачи. Обичат да се оплакват. Защото така се хранят от съжалението и от вниманието. Имаше една испанска поговорка, че от всичко се излиза, освен от смъртта. Просто хората обичат да мрънкат (не всички) и да живеят в коловоз.

Разбирам, че авторката не споделя да има тормоз и насилие, което никога не бих подкрепила която и да е жена да търпи! И не само жена, де. Тук става дума за някакви изстинали хора, които са заедно от немай къде, а тя мрънка, че нейния мъж не прави нищо, а иска второ бебе. Авторката щом си я устройва статуковото да си седи. Ще я четем от време на време и ще се правим на любезни.

# 11 733
Много хора са имали дълга връзка, преди тя да се изчерпи и да приключи. Но тук не предстои никаква раздяла и сигурно на чичи мъжът ако прочете темата, ще получи шок от изненада Simple Smile

# 11 734
Аз отидох при нашите временно, докато бившия ми се изнесе от моето жилище и се успокои и приеме ситуацията. После баща ми се разболя от рак и им помагах. После почина и останах за подкрепа на майка ми. Но отдавна вече мина това. Да, майка ми ми помага с детето. И аз й помагам, защото е пенсионер. Живеем в две жилища.
Достатъчно ли обясних? Някой не разбрал?

# 11 735
Когато се разведох, се видях с по-малко домакинска работа и с повече пари.
Но детето ми беше на 10 години и имах финансова независимост. Както и нивото ми на брачно омерзение беше стигнало връхна точка.

# 11 736
За мен основния пробем, докато живеех сама с децата е била пълната 100% отоговорност за тях. Без никаква споделеност с някой друг. При това моите си ходеха и при роднините на баща си. Но вечер / нощем като сме сами, едното трябва да водя в Спешно отделение - сама - с чуденката какво да правя с другите две, дали да спят, дали да ги водя с мен по нощите? При болест, тмепература - сама по цяла нощ с детето, всичко сама. Не ми е тежало толкова физически, колкото, че нямаш нищо друго, освен себе си, на което да се опреш. Страховете стават двойни, тройни. И най-"безполезния мъж" може в такъв момент да те придружи по лекари, може да те отмени поне за малко. Сама е сама. Аз роднини в града, в който живея, нямам. Който го е изживал, той знае какво е. Иначе само предполага.
При това моят случай не е бил от най-тежките. Аз имах пари и можех да си осигуря гледачка през деня. Затова и не съм изперкала напълно, предполагам.

# 11 737
  • Пловдив
Но вечер / нощем като сме сами, едното трябва да водя в Спешно отделение - сама - с чуденката какво да правя с другите две, дали да спят, дали да ги водя с мен по нощите?
Това го има и в двойка. Аз направих панкреатит точно на един Великден. От болка припаднах в банята. И Благоверния не знам как ме е извлачил до колата, аз се освестих там. И отиваме в Хирургиите в Пловдив, където ми казват, че имам панкреатит. И трябва да остана. Аз си повръщам през цялото време в една кофа. У нас оставихме сами децата, между 4-5 и 9-10 години.

# 11 738
Извинявай, а ако беше сама и мъжът ти го нямаше? Как щеше да идеш на лекар сама? Остава да кажеш, че е все едно да си гледате децата двамата с мъжа ти и ти сама? Не, не е.

Късмет съм имала, че не съм се гътнала аз някоя нощ, нямаше да има кой да ме води никъде.

Точно твоят пример показва колко е важно да има поне още 1 човек, на когото да разчиташ, когато гледаш деца.

# 11 739
  • Пловдив
Щях да повикам такси.

Или каквото направих докато него го нямаше (в дълга командировка в чужбина на майна си) самозакарах се, счупен пръст на крака, ама счупен с дислокация, бях откъснала две фаланги.

Или щях да потропам на вратата на съседите.

Или да се обадя на приятели.

# 11 740
Тоест викаш, разведена или не, все едно. Като не си пробвал и двата варианта - така е явно Simple Smile

Наистина ли си вярваш, че инцидентно сама с деца и постоянно сама с деца е едно и също? Със сигурност не, затова няма и кого да убедиш в това Simple Smile

# 11 741
Аз отидох при нашите временно, докато бившия ми се изнесе от моето жилище и се успокои и приеме ситуацията. После баща ми се разболя от рак и им помагах. После почина и останах за подкрепа на майка ми. Но отдавна вече мина това. Да, майка ми ми помага с детето. И аз й помагам, защото е пенсионер. Живеем в две жилища.
Достатъчно ли обясних? Някой не разбрал?

И?
Има жени, които нямат родители или родителите им няма да ги приберат.
Моите родители например биха ми затръшнали вратата, ако им се изтипосам на прага с бебе на ръце.
А Чичи няма при кого да се прибере въобще. Хайде смири се малко.

# 11 742
Много далече се отиде с тези разводи. В случая въпросът опира до това, че жената не желае второ  дете по ред причини и някак се чувства гузна от това. Не съм и чела другите теми, но дали ще живее или не с някого, си е нейно решение.
На конкретния въпрос,не не трябва да има угризения, че не желае второ дете. Не е нужно дори да има основателни причини. Не желае и толкова. Лошото е, че едва ли е само мъжът, вероятно чувства натиск и от други хора, знаете как е"(Хайде, ами вие кога? Да не расте самО" и тн клишета) Детето трябва да е желано от двама, щом единият не желае, няма нужда от доводи и "навивки". Аз зная и обратен случай и не един-жената иска второ,мъжът не. Тези неща трябва да се случват с желание, а не някой някого да притиска.

# 11 743
  • Далечният изток
Тук проблемът е, че той има в момента дете, за което от време на време "помага". Толкоз. Кво ще се случва и с още едно, кой ще гледа двете, него не го вълнува. Той иска да ѝ направи още едно дете, защото явно да обгрижва едно плюс да обгрижва и баща му, ѝ е малко.

# 11 744
  • Варна
Детето трябва да е истински желано и от двамата, абсолютно вярно. Този тук не знам защо желае второ дете ама причините му не са понеже супер много обича децата и едно не му стига или супер много обича жена си за да иска още едно дете от нея. Оттам нататък каквито и да са причините да я натиска за второ, за мен не са ок, даже не искам да си и представям какви могат да са, защото възможностите са гадни.

Общи условия

Активация на акаунт