?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 502 975
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 820
Мълчи мис Чичи, защото не знае какво да каже. Не е лесно. Ясно е че има конфликт в това семейство, не се разбират и не говорят на един и същи език.
От една страна е егоистично тя да не иска второ дете. От друга е неприемливо че мъжът ѝ настоява. Ако не са си много близки, ако не се обичат, не си вярват, то цял живот и в двата случая или единият или другият от тях ще се чувства ощетен. И това ще го мъчи цял живот.
Разбира се че мъжът ѝ може да се наложи. Казва "или си махаш спиралата/спираш хапчетата, или се развеждаме.
И тя може да се наложи, като откаже, естествено че може да направи дори аборт. И цял живот ще слуша натяквания, каква егоистка е.
Едно решение е да се осъзнаят че са двете половинки на едно цяло, най-близките си хора. Да си припомнят защо се ожениха, какви бяха плановете им тогава, какво си обещаха... Да се заобичат отново, да си оправят отношенията, да си коригират грешките. Другото е да си живеят като съквартиранти, третото - кой откъде е ...

# 11 821
  • София
Само не разбрах как Чичи казва, че е имала помощ, пък аз оставам с впечатление, че става дума за едни 20 мин. с детето в парка през летните месеци. Ако това е огромната помощ, не знам.

# 11 822
  • София
Заговори ли се за помощ при отглеждане на дете от двама родители и се сещам за разведените, при които единият иска да вижда детето, не да  го гледа, а да го вижда. Ако ме разбирате.

# 11 823
Чичи, мъжът ти не е толкова глупав да си напусне пашалъка, който вече си му създала, за да търси деца от други жени. Те тия имагинерни деца вървят и с жена, която няма да е толкова разбираща и покорна. Но, ще натяква през равни отрязъци от време - ей така да те потиска каква "жертва" е направил заради теб.

# 11 824
Мълчи мис Чичи, защото не знае какво да каже. Не е лесно. Ясно е че има конфликт в това семейство, не се разбират и не говорят на един и същи език.
От една страна е егоистично тя да не иска второ дете. От друга е неприемливо че мъжът ѝ настоява. Ако не са си много близки, ако не се обичат, не си вярват, то цял живот и в двата случая или единият или другият от тях ще се чувства ощетен. И това ще го мъчи цял живот.

То това им е главният проблем – че няма комуникация между тях. Или чуваемост.
Тя има пълното право да не иска второ дете, мъжът ѝ пък има право да иска. Но не ми стана ясно защо тя не му обясни защо точно не иска, ами се спотайва като мишка и само тук си излива доводите. Толкова ли е трудно да заеме една по-твърда позиция и да му насвие сармите?
Искал второ. Ок, ето ти тук едно, поеми го, докажи, че ставаш за баща, пък аз ще си помисля... Ето ти тук едно домакинство, поеми половината, докажи, че мога да разчитам на теб, пък аз ще си помисля...
А не да се изсулва от обяснения и да си карат все така – и двамата неудовлетворени един от друг, замитащи проблемите под килима.

# 11 825
Защото жените са учени, че домакинството и децата са изцяло за тях, но пък и трябва да работят, и по възможност да изкарват прилична заплата, ако не и колкото тази на мъжа. Чичи е от малък град, където това важи с пълна сила. Вижте по темите, в които се споделя. Масово жените като се върнат от работа, подхващат чистене, готвене и домашните с децата. Мъжът, най-многото едно барбекю да завърти, евентуално, ако имат двор.
И изобщо не е егоистично, да не искаш второ дете. И едно да не искаш, не е егоистично, понякога е здрав разум.

# 11 826
И аз съм останала от старите постове с впечатление, че мъжът никак не помага - тоест не никак, ами прави нещо малко и после го натяква като голяма заслуга, защото искрено смята, че тя трябва да се оправя сама с всичко.

Да измиеш чините на две седмици не е помощ. А той явно го смята за геройство и после месеци повтаря как помагал, че самата Чичи вече е убедена, че той е големия помагач.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 10:40 от Елора

# 11 827
Има хора, които "не чуват" доводи, "не разбират" обяснения. Те винаги са прави и знаят най-добре. Знаят кое е добре за теб, как трябва да мислиш и какво да чувстваш. И винаги намират начин да обърнат разговора така, че накрая ти да се чувстваш виновния, че ги тормозиш като не си това, което те искат и не мислиш "по правилния" начин. Но не искат и да те пуснат.
Научих, че тези хора са токсични.
Научих, че не може да има продуктивна комуникация с тях.
Научих, че няма смисъл.
И накрая научих, че е най-добре и най-правилно, просто да ги отстраниш от живота си. Защото иначе ще те изпият докато останеш черупка на себе си.
Това е последният ми коментар по казуса.

# 11 828
Бе, колко годишно е това дете, дето толкова искат да му осигурят братче или сестриче?
Не ѝ знам драмите на Чичи, по-скоро на ваши коментари съм попадала какъв гаден и лош мъж има. А човекът най-вероятно си е типичен нашенец. Обича си жената, детето, харесва си семейството, иска още деца, има си патриархални забежки и в собствените му представи е чудесен съпруг и баща. И за тяхната среда и град вероятно са съвсем в нормата. Както и самата Чичи 🙂
Та, мисълта ми е, че човекът не крои никакви пъклени планове срещу свободата и спокойствието на Чичи, както тук го подозирате.
Детето, ако е малко, на две-три години, съвсем нормално е Чичи да се дърпа. Още са ѝ много силни спомените за трудностите с бебе и тодлър. След още няколко години ще ги забрави и сама ще поиска ново бебе. Половината ми приятелки и познати се решиха на второ едва след 5-6 години.
И кой мъж си е напуснал жената, детето и семейството, за да ходи при друга да му ражда второ дете! Да си развали спокойствието, навиците, ежедневието, за да ходи да гони дивото. Да строи нов бит, да се притърква с нова жена, характера ѝ, капризите ѝ, и то за какво!? За едното му второ дете, при положение, че вече си има едно. Разсмивате ме.
Да поговорят двамата, да му обясни защо и доколко не иска и да се опитат да оправят отношенията в семейството, щом има проблеми там.

# 11 829
Явно комуникацията куца, щом Чичи не иска да му обяснява.

# 11 830
Сигурно се е опитала да обясни, но той не е поискал да чуе. "Какви ги говориш, как да не ти помагам? А и то гледането на деца си е женска работа..."
Обаче, Чичи, прави са съфорумките, че мъжът е както го научиш. Няма да цитирам цялата мъдрост, че малко грубичка. Grinning Работи по обучението му... как да не може да помага, той не е ли ходил в казарма. Relaxed Там кой го е обгрижвал. И изобщо, мъжете имат повече физическа сила от жените, затова няма да му навреди да измие той тиганите или каквото там трябва да се прави.

# 11 831
Абе, хора, какво да му обяснява и комуникира, след като я е върнал да измие тигана. Щото не може той да го измие или в краен случай тя, след като се върне. А защо се е върнала, само тя си знае.

# 11 832
Днешните мъже не са ходили войници!
То може и оттам да идват повечето им проблеми.

# 11 833
  • here and now
Личи си и се радвам за вас, че не сте срещали индиВид, като чичиния.
С такива се разбираш, само ако умееш да търпиш и да се съгласяваш с всичко, което каже и иска.

# 11 834
Е, този не е ли от поколението, които са ходили?
Днешните мъже не са ходили войници!
То може и оттам да идват повечето им проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт