?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 367
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 320
Контекста е много важен иначе са спекулации.
Жалко, че не можеш да разкажеш за какво става въпрос.

# 13 321
  • София
Може, но не иска.
Както гадаем ние, така гадае и мъжа.

# 13 322
  • Бургас
После  пък ми казва ако искам да ги обсъдим, ако нещо ме е разстроило
Ами обсъдете, тъкмо ще видиш дали е повод да се изтъкне пак/ нарцистично/ или касае нещо друго. Например иска да му ги върнеш, защото, видиш ли, има нужда сега?! А в този труден период, в момента чувстваш ли се подкрепена, дори морално или си сама? Всъщност това е по-важният въпрос.

# 13 323
  • София
Здравейте, без особени подробности, искам да попитам : какво бихте си помислили ако мъжът ви , знаейки че сте в труден период, склонна да се чувствате виновна дори и за дребни неща,  напомни , плащане , което е направил в началото на връзката ви вместо вас? Аз нямах лични мои средства, за да го покрия. Периодът сега е доста уязвим за мен и аз се чудя, защо точно сега решава да спомене това след толкова години?
Отлично знае, че ще се разстроя. После  пък ми казва ако искам да ги обсъдим, ако нещо ме е разстроило

Зависи от контекста, т.е. какво е изговорено и станало преди да го каже /едва ли с това е започнал целия разговор и то е дошло от нищото/. Аз бих реагирал по един начин на първото и по друг на второто:

1. постоянно натяквам на някого, че харча мои пари за него и ми виси на гъба. Той ме подсеща, че навремето съм бил жив-умрял, ако не е помогнал с дадено плащане, оборвайки твърдението, че ми виси на гърба.

2. някой ми поставя ултиматум да направя нещо така, както той иска. При отказ от моя страна, ме подсеща, че навремето бил платил нещо, което е важно за мен.

В първия случай съм си го заслужил с "услужливата си памет", във втория ме манипулират и се опитват да си прокарват интересите чрез изнудване.

# 13 324
  • София
Здравейте, без особени подробности, искам да попитам : какво бихте си помислили ако мъжът ви , знаейки че сте в труден период, склонна да се чувствате виновна дори и за дребни неща,  напомни , плащане , което е направил в началото на връзката ви вместо вас? Аз нямах лични мои средства, за да го покрия. Периодът сега е доста уязвим за мен и аз се чудя, защо точно сега решава да спомене това след толкова години?
Отлично знае, че ще се разстроя. После  пък ми казва ако искам да ги обсъдим, ако нещо ме е разстроило
Ще реша, че е селянин. Но щом изтъкваш своите горки обстоятелства в своя защита явно ти и сега няма да разбереш, че е селянин.

# 13 325
Здравейте. Имам мъж и 2 деца. С мъжа не се разбираме - бързо след запознанството ни се оженихме, направихме деца без да сме се опознали добре (знам, че е огромна грешка, но явно любовта ни един към друг ни е затваряЛа очите) не се разбираме, имаме различни виждания за нещата - той очаква от мен да се седя в къщи и по цял ден да чистя, готвя, да гледам децата и дома, а той да изкарва пари и да не се включва в домакинството, за сега е така защото съм в майчинство, той обаче е вечно неудовлетворен, все не му е изчистено, все някъде ще намери прах/паяжина и ще го направи на въпрос, все това не му се яде, онова не му харесва, а като го попитам, а какво ти се яде? И той не знае - и за това ли трябвало да мисли. Неговата гледна точка е, че нищо не правя по цял ден, той работи, да има за дома, пък аз по цял ден си ровя в телефона/повъртам се и нищо полезно не правя, нито е изчистено като хората, нито в сготвено вкусно.
Днес искаше да поговорим, иска да прекарва по-малко време вкъщи за да не се караме постоянно, изстинали сме един към друг, всеки да правел каквото иска, да си вземе живота в ръце както всеки от нас прецени, за сега да живеем заедно заради децата, не искал повече да се караме, искал да сме си приятели, да нямаме очаквания един към друг (той да не се кара с мен, че не е изчистено, аз да не се карам с него, че не ми помага) каза, че няма друга жена, просто му дотегнало, след всичките караници аз не съм си била правела труда да се постарая малко повече, той бил опитал различни варианти (който аз не съм усетила/видяла) може ли да ми дадете някакъв съвет, защото може би още ми е прясно и реагирам емоционално, не знам какво да направя...

# 13 326
Остави му децата за един уикенд. И тогава пак си говорете.

# 13 327
Кажи му, че искаш да обмислиш идеята и иди за няколко дни при приятели, роднини, на СПА, без значения. Нека постои с децата 2-3 дни и да си рови в телефона.

# 13 328
  • София
Питай го това ли ще ви реши проблемите?
Защото ще пренапрегне нещата още повече и накрая ще ескалира в нещо некрасиво.

# 13 329
  • София
Идеално. Разберете се кои дни той да прекарва извън къщи и кои ти. И в твоите дни си пази личното пространство, пък той да се оправя. И му гледай сеира.
Иначе ще се получи, че той иска свобода, но за теб си остават децата и домакинството.
Ако не му се наместят чакрите след няколко дни, докато те няма и той се грижи за всичко, тогава му дай цялата свобода на света, но не забравяй за издръжката.

# 13 330
Има друга жена. Мисли как ще действаш занапред.

# 13 331
  • София
Колко пък набързо се правят две деца? Близначета ли са?

# 13 332
Породени се правят съвсем набързо. А има жени, които си имат идея за деца с малка разлика и в това няма нищо лошо. Плюс това мъжа ти може да изперка и след 10 години съвсместен живот, и по всяко време. Имало е да става.

# 13 333
  • София
Породени се правят съвсем набързо. А има жени, които си имат идея за деца с малка разлика и в това няма нищо лошо. Плюс това мъжа ти може да изперка и след 10 години съвсместен живот, и по всяко време. Имало е да става.
В случая не знаем кой е изперкал, но две деца не се правят бързо, по принцип. Другото няма какво да коментирам. Ако е такъв ад у тях е разбираемо никой да не иска да седи там. Чудно е, че анонимната е шокирана, защото и тя не изглежда да е много щастлива.

# 13 334
  • Sofia
Т.е. той предлага отворен брак като благородно решение на проблеми, които сам генерира? Що за наглост.

Общи условия

Активация на акаунт