Интересни и забавни линкове, картинки, клипчета - 15

• 565 439
  • 5 713
  •   1
Отговори
# 5 490
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

# 5 491
# 5 492
# 5 493
Операция: СПАСИ КОЛЕДНОТО ДЪРВО

# 5 494
# 5 495
# 5 496
# 5 497
# 5 498
  • тук, на мястото си

# 5 499
# 5 500

Весела Коледа от мен-Рудолф, еленът с червения нос🦌

Макар да съм от Осемте елена на Дядо Коледа, които появяват в обкръжението на добрия старец за пръв път в поемата на Клемънт Мур „Нощта преди Коледа“, където са назовани със своите символични имена,Аз, Рудолф се присъединявам към останалите по-късно, но за сметка на това, бързо станах най-важният във впряга.
 Моят създател е Робърт Мей.  Различен съм от останалите с червения си светещ нос. Останалите  много ми се подиграваха заради необичайната ми муцуна, докато веднъж, на Коледа, беше много мрачно и мъгливо и мисията на Дядо Коледа бе застрашена от провал. Тогава Аз- Рудолф застанах начело на впряга, осветих пътя с носа си и спасих нощта на Коледа.

Така, че ако ви попитат дали само Рудолф има червен нос, може спокойно да отговорите: „Да! “. И точно това ме прави по-специален от другите!
Обичам моркови🥕

А сега за произходът на тази приказка:
Скрит текст:
Идва от историята на нейния автор, Робърт Мей, и малката му дъщеря, Барбара. Градската легенда разказва как Евелин, съпругата на Мей, умира от рак няколко дни преди Коледа. Останал сам с дъщеричката си преди празника, Мей е и разорен, защото всичките му спестявания са изхарчени за лечението на болната му съпруга. Той няма пари да купи подарък за Коледа на Барбара, затова решава да ѝ направи коледна книжка. Самият той, често подиграван за малкия си ръст, решава героят на неговата коледна приказка да е различен и неразбиран от околните. Така в съзнанието му се появява елен с голям червен нос, светещ в тъмното.
Робърт завършва книжката точно навреме, за да я подари на малката си дъщеря. Историята става много популярна и това преобръща живота на Робърт и Барбара. Мей разбира, точно като скъпия си приятел Рудолф, че да си различен не е толкова лошо. Всъщност, да си различен може да се окаже благословия.
Весела и споделена Коледа. Хохохо...

# 5 501
# 5 502
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

# 5 503
  • тук, на мястото си

# 5 504
  • Телиш/Плевен

Общи условия

Активация на акаунт