КАУФЛАНД - ЯНУАРИ 2024 -тема 69

• 62 032
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Буболина, откъде си купуваш бельо?

# 451
И бельото ли пробвате?
Няма начин да си купя сутиен без да го пробвам. Откъдето и да е (визирам физическите магазини). Все пак така правя и в магазин за бельо и го намирам за съвсем нормално. Бикини, чорапи не пробвам...
Скрит текст:
Помните ли в Лидъл, след промяна на политиката им, как отказваха връщане на чорапи, които са си в оригиналната опаковка или пък на бикини, които директно са си зашити за опаковката? Че то от километри си личеше, че няма как да са пробвани...
Чак и аз се зачудих кой е този магазин за бельо "първа употреба"...🙂

# 452
Е как ще пробвам бельо !??? /прашки и чорапи/Бях писала преди седмица -за да не се купуват даже един вид на Оянда.Купих прашки-отвратително качество.5 броя-хвърлих ги.Как ще се пробва и връща???? За сутиен е друго.Във всички магазини се пробва( права е Долче).Същото е и иза нощници и т.н.
Във физически магазини бански даже долнищата пробвам-задължително-върху бельо.Те и така са предвидени със защитната лента .То си е задължително.
За възглавницата -магазините които продават слагат мостри за пробваме.Кауфланд като няма как -да не продават.Или да разрешат връщане.Пак подчертавам-не за спане и прочее,но за др.примерно -би трябвало след като не могат да осигурят условия да прецени клиента.
За уредите-как да разбереш нещото работи ли ако не го пробваш.Аз примерно съм връщала лампа.Занасям я в къщи и не свети -е??? Като не могат да ми я включат там-да си я пазя ли?
Не е само до тях.Така върнах осв.тяло в Практикер след 2 седмици.Правих ремонт и като го монтирах след време -грееше.Ами върнах го .Хората видяха,че нагрява,а е ЛЕД.И никакви проблеми.
Преди 2 седмици си купих една на Дитекс-10 лв.намалена.Такъв боклук не бях виждала скоро-те грузинците по-читави продават.И нея хвърлих.Но не мога да се съглася за 50-80 лв.да хвърля,защото са в кутия и не мога да преценя.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 18:52 от reninel

# 453
Бельо купувам от магазини, които не дават да се мери и не връщат.

# 454
Намерих мокрите кърпи. На същото място си бяха, явно са били изчерпани за момента. Днес имаше много.
Може ли снимка на тези кърпи?

# 455
Бельо купувам от магазини, които не дават да се мери и не връщат.
Аз понеже не съм виждала такива, кажи кои, че и ние да си пазаруваме от там?

# 456
И сутиени ли не дават да се връщат?

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 20:57 от dolce miele

# 457
Предимно от НМ купувам бельо. Знам си номера и нямам нужда да меря. За реални магазини пък съвсем, мога да преценя дали ще ми стане. Имам сутиени, бикини, камизолки, даже и бански от Кауфланд. Нищо не съм връщала.

Ето кърпите, 1.39

# 458
И сутиен ли не дават да се връщат?
Не.Нито се мери, нито се връща-гащи, сутиени, бански, потници, чорапи. Гледаш, преценяш, купуваш. Дрехите се мерят, но купиш ли, пак не го връщат.
То може и сто човека да са го премерили, но все пак е дреха, не бельо.

# 459
Голяма работа, че някой премерил дрехата в магазина. В шивашкия цех да не пък да е стерилно.
Купувам и меря преди къпане - ако ми стане, пера и обличам, ако не - връщам в магазина.
Бельо не съм връщала, но пижами да. Дори и бански върнах веднъж - стана ми, но ми стоеше ужасно. Затова съм избрала и от Кауфланд да купя, защото мога да върна, ако не ми стане или просто не ми хареса.
Ще видим с новите правила какво ще направят, но ако няма вариант да премеря, тогава няма да купя. Няма да хвърлям боб ще ми стане или не.

# 460
И сутиен ли не дават да се връщат?
Не.Нито се мери, нито се връща-гащи, сутиени, бански, потници, чорапи. Гледаш, преценяш, купуваш. Дрехите се мерят, но купиш ли, пак не го връщат.
То може и сто човека да са го премерили, но все пак е дреха, не бельо.
Добре де, чакаме да кажеш кой е този магазин, и ние да се възползваме?

# 461
Ще видим с новите правила какво ще направят, но ако няма вариант да премеря, тогава няма да купя. Няма да хвърлям боб ще ми стане или не.
+1.
И сутиени ли не дават да се връщат?
Редакторът е сменил последната дума.🤪 Бях написала "да се пробват"...🙂
Дева, чудесно е да си знаеш номера. При мен за сутиените си е почти всеки път буквално лотария- дори и от една марка, зависи си от това моделът какъв е, материята, дали е с дантела, пък чашките какви са, с банели или без...Дори от физически магазин ХМ не купувам сутиен без проба преди това. Бикини, чорапи мога да ги преценя "на око", но сутиените не.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 21:28 от dolce miele

# 462
В Хасково са, в центъра, отстрани на данъчното.Малко са по-скъпи от другите, но поне не е мерено или носено. Има хора, които вземат дреха, не махат етикета, носят по веднъж и после връщат.Затова не връщат и горни дрехи, мериш и решаваш.

# 463
  • София

Някой ще е дишал в тази възглавница и после ще я продадат на мен.И с другите им стоки така, пари за втора употреба не давам.

Ако мислиш, че като отидеш на хотел там са ти сложили нова възглавница - лъжеш се.
Не само дишат на тях и други работи правят, и телесни течности пускат. За матрака да не пиша ...
Моята възглавница я опаковах в 2 калъфки. Дадох и шанс 1 нощ и я върнах в залепена опаковка.
Какво да я правя след като не е удобна за спане? Уж анатомична, уж специална пяна  и пак е неудобна.
30 лв не съм ги намерила на улицата.

# 464
Аз веднъж купих машинка за подстригване за 10 лв с 50% отстъпка, от онези, които са Кауфландска марка NN-нещо си. Нямах големи очаквания за тези пари, но се надявах нашите да имат резервна машинка, понеже майка подстригва бащата и е удобно.

Ами тази машинка беше много тежка, все едно е с батерия, и второ - най-важното - почти не подстригваше. 10 лв не са много пари, но де факто тази машинка бе неизползваема.

Замислих се, че не е коректно да върна използвана машинка, но пък от друга страна ако аз и другите купувачи не я върнем, те ще продължат да продават този уред. И я върнах. На касата се чудеха дали да я приемат и после на служителката по телефона ѝ бе казано да приеме машинката за брак.

Наистина съжалявам, че създавам допълнителен  екологичен отпадък, но са виновни и Кауфланд, че продават такива уреди, които не стават за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт