Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 002
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Споменавайки тренировки, случайно някоя от вас да има диастаза и ако да- как се справихте с проблема?
Аз имам. Почнах да правя някои упражнения за нея, които си взимам от ютуб, но заради операцията избягвам да натоварвам много интензивно долната част от корема. Така ще е около 2 седмици още, за да станат 3 пълни месеца от секциото.
Иначе коремът ми се натоварва индиректно от тренировките за другите мускулни групи, защото все пак абдоминиалите участват в стабилизацията. Вярвам, че диастазат ще се прибере с времето,  а и не е особено голяма - може би около 2 см около пъпа.

# 451
Споменавайки тренировки, случайно някоя от вас да има диастаза и ако да- как се справихте с проблема?
Аз имам. Почнах да правя някои упражнения за нея, които си взимам от ютуб, но заради операцията избягвам да натоварвам много интензивно долната част от корема. Така ще е около 2 седмици още, за да станат 3 пълни месеца от секциото.
Иначе коремът ми се натоварва индиректно от тренировките за другите мускулни групи, защото все пак абдоминиалите участват в стабилизацията. Вярвам, че диастазат ще се прибере с времето,  а и не е особено голяма - може би около 2 см около пъпа.
Моята е 3 пръста и половина, но и аз бях с адски голям корем, само ме питаха с близнаци ли съм 😅 Дано с упражнения успея да я прибера поне малко

# 452
Аз също имах огромен корем и качих доста килограми… тях почти ги свалих, но имам 2.5см диастаза, съответно корема ми не се е прибрал Sad Правя специални упражнения, защото до колкото разбрах стандартни тренировки могат да я влошат. За жалост не ми остава особено време и/или енергия, за да си правя упражненията редовно и да видя резултат.

Иначе исках да ви попитам шишетата от АМ според вас могат ли след хранене директно да се изплакнат само с вода и да се сложат в стерилизатора ? Или трябва всеки път с гъба и бебешкото веро

# 453
Тори, и аз ще чакам отговора на въпроса с шишетата. Че имам чувството кой каквото прави, аз мия шишета, а уж въртя 4-5 броя.

# 454
Аз използвам 5 шишета за АМ и още едно за вода/чай. Винаги ги мия старателно и чак тогава стерилизирам. Все пак и АМ има в себе си мазнини, които не могат да се изплакнат само с вода. Не бих яла от чиния, която само съм изплакнала с вода без веро и не бих постъпила така и с детето си. Отделно от това, чувала съм (не претендирам за достоверност), че при не добре измити и стерилизирани шишета от АМ или кърма се развиват някакви бактерии, които при попадане в организма могат да предизвикат синехия при момиченцата.

# 455
Измивам с топла към гореща вода и бебешко веро на Фрош, след което стерилизирам. Използвам и отделна гъба. Така ще карам до захранването, макар че като гледам как лапа вече ръцете и биберона й се опира по дрехи и т.н- само биби сменям и стерилизирам. Всичките й неща са в нейна кутия.Да питам как точно подсушавате? Аз използвам еднократни кърпички, но не знам дали не се губи ефекта от цялата стерилизация…

# 456
И аз ползвам отделна гъба за бутилките и биберона, но като приключих с бебешкия препарат, спрях да подновявам. Мия ги с течен сапун, какъвто ползваме и ние за миене на дребни съдове и чаши, които не съм сложила в миялната. Без аромати е сапунът и не съм забелязала да има проблем.
Също спрях да купувам бебешка вода още преди месец. Ползвам тази, която минава през филтрираща кана и също не съм забелязала да има проблем със стомах и т.н.

Стерилизацията наистина премахва мазнината от млякото по бутилките, та е удобна в този смисъл. Аз не подсушавам бутилките -  като поизстинат, вадя, слагам им капачките и ги ползвам по този начин.

Вкъщи се чисти ежедневно, но като цяло моето разбиране е, че след определени месеци стерилна среда е излишна. В крайна сметка имат имунна система, която трябва да се развива.

# 457
И аз ползвам бебешкото веро на Фрош (и перилния препарат за дрехи също на Фрош), мия с отделна негова гъба бибероните и залъгалките, а шишетата с четка, изплаквам добре и стерилизирам. Не мисля, че само с изплакване може да стане, доста мазен филм остава от АМ, а и стерилизаторът не е миялна машина, че да ги слагам мръсни вътре. След стерилизатора ги оставам да изсъхват на негово малко сушилниче и ако не се ползват за следващо хранене, ги прибирам в кутия. Иначе и аз от самото начало използвам чешмяна вода, която преварявам, смятам, че софийската е добра и не е необходимо да взимам такава, преседяла незнайно колко време и на каква Т в пластмаса.
За времето по корем - и моето момче не обича особено, иначе още откакто беше на месец  си държи много добре изпънато вратлето, но просто явно не го кефи самата поза по корем, максимум 5-6 мин на сесия с гледане на огледало или карти пред него, след това се изнервя и започва да крещи. Но забелязах, че когато го слагам по корем върху мен, докато съм облегната на дивана му е много по-интересно, захласва се и си гледа наляво, надясно, което също се брои за тъми тайм.
Моят корем също не се е прибрал напълно, момичета как трябва да изглежда диастазата визуално, може да имам без да я разпознавам? 😀

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 11:51 от PPPPPPPP

# 458
И аз ползвам бебешкото веро на Фрош (и перилния препарат за дрехи също на Фрош), мия с отделна негова гъба бибероните и залъгалките, а шишетата с четка, изплаквам добре и стерилизирам. Не мисля, че само с изплакване може да стане, доста мазен филм остава от АМ, а и стерилизаторът не е миялна машина, че да ги слагам мръсни вътре. След стерилизатора ги оставам да изсъхват на негово малко сушилниче и ако не се ползват за следващо хранене, ги прибирам в кутия. Иначе и аз от самото начало използвам чешмяна вода, която преварявам, смятам, че софийската е добра и не е необходимо да взимам такава, преседяла незнайно колко време и на каква Т в пластмаса.
За времето по корем - и моето момче не обича особено, иначе още откакто беше на месец  си държи много добре изпънато вратлето, но просто явно не го кефи самата поза по корем, максимум 5-6 мин на сесия с гледане на огледало или карти пред него, след това се изнервя и започва да крещи. Но забелязах, че когато го слагам по корем върху мен, докато съм облегната на дивана му е много по-интересно, захласва се и си гледа наляво, надясно, което също се брои за тъми тайм.
Моят корем също не се е прибрал напълно, момичета как трябва да изглежда диастазата визуално, може да имам без да я разпознавам? 😀
При мен има хлътване на пъпа, освен това направих проверка- легнах по гръб, краката сгънати в колене, наведох се напред леко като за коремни преси и поставих ръка в областта на пъпа- имам си хлътване около три пръста и раздалечаване на коремните мускули😥

# 459
И при мен се напипва разделение на мускулите при напрягане. А аз за капак имам и пъпна херния, която се е образувала от големия ми корем. Преди да забременея бях 51кг, влязох да раждам 73кг 😅 Та представяте си…

Иначе и аз имам чувството, че постоянно мия шишета 😅 и започнах да се чудя дали ако ги изплакна директно като се е нахранила, съответно да няма никакво засъхнало мляко и тн и се стерилизират няма да стане. Моя стерилизатор има програма стерилизиране и сушене. Но сте прави, че АМ е мазно и може и да не е ок.
Моята госпожица ще става на 3 месеца другата седмица и вече се плюнчи върху всичко, биберона пада по дрехи,колички,легла и си лапа ръцете - вече не може, а и не трябва според мен всичко да се пази стерилно. Тепърва ще пълзят и опознаят света, трябва да почнат да изграждат някакъв имунитет.

# 460
  • Сливен
Да се включа и аз - имам стартовият пакет на Tommee tippee, но закупихме още 2 големи шишета, така поне пускам само веднъж на ден стерилизатора. И ето "неговият кът" с неща 😁 А уредите ми ги закупиха от чужбина, че там са по-евтини.
Измивм шишетата с препарата на Бочко, изплаквам хубаво и след това в стерилизатора,после на сушилникът.

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 13:45 от сикрет

# 461
  • София
Аз мия шишета един път на ден и стерилизирам един път на ден. Сложила съм в банята едно малко легенече и мятам там мръсните бутилки. След като изяде и последната, мия , слагам в стерилизатора и след като приключи стоят там. Не ги вадя, не ги бърша нищо не правя. Мия ги с Бочко верото, не търкам а с четка за бутилки ги заяъртям. Водата е Девин розова когато му давам АМ.

Моя корем си стои, аз и преди това си дебелеех винаги на корем, ама сега е страшно... Ще го смъкна като спря да ям сладко.

Смоуки тен физиотерапевт провери ли те за диастаза?

# 462
Аз пускам стерилизатор веднъж на ден. Използвам 4 шишета за храна на Филипс Авент (2 по 120 мл. и 2 по 240 мл.) и 2 за вода на Нук. Скоро ще трябва да заменя малките с големи, че ще вдигам дозата. Стерилизаторът ми побира 6 шишета. Задължително ги измивам или с бебешки препарат на Фрош или с нашия си измивен препарат, който купувам от био магазини Зоя. Използвам отделна гъбичка и четката на Филипс за големите шишета. Определено няма как да не се измият с препарат, защото остава мазен филм по стъклото отвътре. Особено откакто започнахме да използваме и Аптамил Комфорт за запека. Той е някак по-мазен, но иначе е ефективен и Ема вече не плаче докато си върши работата. Grinning Стерилизаторът ми има функция за сушене. Общо взето въобще не ми пречи да стерилизирам, не усещам да ми отнема много време.
В началото използвахме водата на Бебелан, обаче се замислих, че не ми се иска да й давам вода, съхранявана в пластмасови бутилки и започнах да преварявам чешмяна водя. Не сме имали проблеми. Според мен вече няма колики или ако има аз не разбирам. Не се гърчи като преди, не плаче. Мисля да пробвам да спра Био Амика-та.
Вчера бяхме на педиатър точно навръх навършване на 3 месеца. По имунизационния календар съм останала с впечатление, че трябваше да има мускулна инжекция, но й сложиха само втората доза на ротавирусната. Нея поне я приключихме.
Педиатърката обаче ме притесни, че според нея си извърта главата основно надясно. Замислих се, че понеже сме с легло next to me и от известно време все се обръща да ме гледа докато лежи в него преди да заспи и това е нейно дясно. Аз не бях забелязала такова извъртане, но откакто ми го каза педиатърката май наистина има нещо такова. Явно е развила основно мускулчетата на вратлето в дясно. И сега снощи я обърнах наобратно в леглото, с краката към мен, за да се извърта наляво. Ще се побъркам, дано оправим проблема бързо. Някой друг има ли такъв проблем? По гръбче ли ги слагате да спят или на двете страни? Аз я слагам по гръбче и докато спи съм я виждала, че си върти главичката и на двете страни.

# 463
  • София, България
Аз вече не стерилизирам, мия само. Но когато стерилизирах си ги миех преди това с бебешкото веро задължително. Simple Smile  имам си две шишета и си мия след всяко хранене.

# 464
Маце, да, физиотерапевт ми установи диастазата, но понеже е малка, каза че ще се прибере от само себе си. Препоръча ми някои упражнения, но нищо по-различно от реално коремни такива плюс ваакуумки.
Иначе и аз трупам основно на корем. Покрай празниците хапвахме и тесто, и сладко, но от началото на февруари си казахме Стоп и не купуваме и не правим изкушения. Един път в седмицата си позволяваме палачинки или нещо като десерт. Честно казано аз съм лесна, но мъжът ми обича сладко и той е този който качи килограми покрай моята бременност, че от солидарност, също пропускаше фитнес.

Боби, и моето бебе си държи главата на дясно доста по-често. Питах ортопеда, той й направи доста обстоен преглед и просто ми каза, че и те като възрастните си имат предпочитана страна. Просто да обръщам от време на време като се сетя и така.

Общи условия

Активация на акаунт