Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 045
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Еее like_smoke чудесен режим на спане . Колко стана вашето бебенце ?

# 301
Кексче, на 7 седмици е в момента. Чак чудесен режим не бих казала, защото още е малка, но гледаме да сложим някакви основи и общо взето да й помагаме, че на тази възраст имали нужда от помощ и при заспиване, и при събуждане Simple Smile Като я будя, много й се спи и сигурно не съм й любимият човек, ама какво да се прави.
На мен би ми било най-лесно, ако я оставя да спи колкото иска през деня, защото ще имам доста повече свободно време, но това означава ние да не спим нощем, защото тя ще си обърне ден-нощ.

# 302
Моето явно свикна в количката и сега няма заспиване по цял ден 🙁 унас вече бомба е паднала , цял ден ми е в ръцете , не иска да си лежи и да си гледка нещо , не иска и на люлката , така си я купихме . Просто и се спи и аз го виждам , ама не може да заспи .

# 303
Кексче, пробвайте бял шум - при нас много работи. В началото отнема няколко пъти да се свикне, по сега като го чуе и на петата минута е заспала. Пускам ютуб директно - има стотици записи по много часове.
Принципно се води, че най-добре да го оставиш да работи докато спи, но аз го пускам за 30тина минути и после спирам. Смешното е, че и на нас ни действа, не само на бебето.

# 304
Къде го оставяте ? Някъде по близко до бебето или няма значение , ще го пробвам за през нощта.

# 305
И аз имам един телефон , който не ползвам и съм изтеглила бял шум,че с тези реклами в ютуб и двамата подскачаме...😁 аз го слагам до главата му в кошара и цяла вечер върви..не знам колко действа,но според мен той се чувства по - добре ! Инъче и ние сме така,не иска никъде ,нито в люлката ..все е намръщен е сърдит..другата седмица живот и здраве става на 2 месеца  и днес за пръв път ми се усмихна алелуя ! 😁

# 306
  • София
Ние имаме Оли на Томи тийпи и върши страхотна работа, аз го ползвам само през деня в хола, когато сме го превъзбудили от шум и в количката. Хубавото е че се изключва сам и се включва при рев.

# 307
И аз съм взела бухалчето, даже ползваме по-често сърцебиенето. Не знам за бебето, ама мен и мъжа ми хубаво ни приспива🤣

# 308
Много му се чудя на това бухалче, че не искам да я облъчвам с телефона, а той е над главата й и по цяла нощ. Тези, които го имате- на колко време се самоизключва? И само при рев ли се активира? Моята харесва определено видео от ютуб с бял шум и не знам дали ще хареса шумът от Оли…

# 309
  • София
20 мин върви Оли и след това спира. Включва се не само и при рев а и при писъци , даже и при кихане. Имаме го почти два месеца и сме го зареждали само един път. Аз съм много доволна от него.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 09:54 от Мацето

# 310
  • София, България
Ние имаме лампа с всякакви шумове и съм много доволна Simple Smile От амазон е, но не се пуска при движение, но пък мога да си я контролирам от телефона. Не мога да кажа колко ни е от полза, че не го виждам да се успокоява много с нея, но ние късно почнахме да я ползваме, е сега наскоро и може и да му трябва време.
Някои смятат, че с бял шум се свиквало и после не искали да спят без. Баткото спи на аератор на Рейнбоу, който е доста шумен, но пък няма проблем да спи и без него, случвало се е неведнъж. Пускам му го, защото вкъщи е доста шумно, живеем 4ма възрастни и предпочитах да се наспива хубаво следобед, отколкото да се събужда ненаспан когато някой се прибере и се почне тропане Simple Smile

# 311
Аз пускам бял шум през деня, ако видя, чее й е трудно да заспи. Вечер си е част от ритуала. Освен белия шум - тя също си има любимо "парче", има и такива с Шшшш звук - много добре я приспива като й шъшкам дори аз, както и такива с абсорбатор и сешоар. Ползвам и телефон, и Алексата. Знам, че устройството не трябва да е много близо до слуха, да има около метър разстояние.

И през деня също гледам да й направя приятно за сън - да няма силни шумове, при нужда леко дърпам завесите, гушкам я малко и така.

# 312
И ние сме с подобен режим като на Смоуки. И Матей е на 7 седмици, кара 8ма.
Става се в 7, независимо как е минала вечерта - както се казва- който спал-спал. През деня прави кратки 30-40 дремки около 3 на брой и един по-дълъг сън от по 2 часа, Даже сега в 17ч отивам да будя. Следя интервалите на будуване. През деня е светло и шумно, вечер рутината е : баня, смяна на светлинте с по-мека нощна лампа, бял шум, приказка, шшшшш-кане и слагане в чувала.
Около 21:00 се заспива. Тези дни си откри ръцете и много буйства, та слагам в чувал.
Мен това, което ме притеснява е регресията на съня в 4 месец, Някоя от по-опитните мами да сподели как минава и имали съвети как да минем по-леко през това?

# 313
  • София
С баткото не беше на мода регресията и не си я спомням, виж сега е много популярна и сигурно ще я усетим 😂. Тогава на 4 месеца му избиха първите зъби, та нито регресия разбрах нито зъбоникнене.

Аз вярвам единствено на скоковете в растежа, нищо извън тях

# 314
Смоуки и  The immortal, звучи интересно този режим/рутина. Имам въпрос - какво време ви отне, докато бебето свикне с този режим. И още по-важно ми е как занимавате бебето през будния период 🙂

Общи условия

Активация на акаунт