Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 015
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Много се вглабяваш според мен , Боби..естествено с най-добри чувства го пиша..нашия почти не съм го слагала по корем и ако го сложа е за най-много минута,  а си държи главата все едно само това съм правила..всичко е до детето..той сам започна още с оригането като го изправях и си дърпаше главата назад да ме гледа..чак се ядосвах по едно време защото не иска да стои повече от 3 минути прав и само я киндилкаше тази глава..днес педиатърката като го изправи прав на крака стоеше изпънат като струна самата тя са очуди как става без да сме го пробвали дори. Така ,че всичко е до детето,няма да остане нито с не изправена глава,нито с неизбили зъби..на моята сестра детето изобщо не искаше не главата да се вдигне ами погледа даже.. и още си е такъв..изобщо не си дава зор,но си проходи и си се разви нормално..това,че едно дете на тази възраст може да прави това и това не означава на всяка цена и друго да го прави. Както казват хората всяко нещо с времето си ще дойде и нейното време..пробвай се да я задържиш 2..3 минути реве не реве нищо няма да и стане ,ще свикне ..🙂

# 376
Like-smoke , да , през цялото време спи , докато сме навън  . Даже и като и давам млякото пак спи и яде . А защо трябва да спят по 2 часа най-много , нещо заради нощния сън или друга причина?

# 377
И моето дете се роди в 35г.с и от две седмици държи главата стабилно. Много ни помогна носенето на ръце да се оригне и да не повръща, защото имаше рефлукс, и само това ни спасяваше. Отделно слагането на музикална и светеща играчка пред него го караше постоянно да я вдига и гледа когато е по корем. В началото ревеше почти веднага, но вече си седи спокойно към 5/10 мин, но само ако някой или нещо му привлича вниманието. Не, че не може и без това, но седи 5 мин и започва рев. Честно казано това с играчката свърши най-добра работа в това да свикне да я държи.

# 378
Мерси, момичета. Hug И аз си мисля, че всичко си идва с времето. Днес даже си мислех, че вероятно майките, които са гледали децата си преди ерата на интернета са били по-спокойни. Сега отвсякъде ни залива каква ли не информация. Един казва едно, друг друго. Отделно ме напрягат разни познати като започнат да питат дали прави разни неща и явно очакват да потвърдя. И ако не ги прави започвам да се притеснявам, търся информация нормално ли е. Така ме бяха притеснили преди няколко седмици дали гука вече. Тогава не беше започнала все още. Сега вече малко по малко се обажда и издава различни звуци.
Просто вече ще съм по-сериозна с поставянето по корем. Като се разплаче сърцето ми се къса и я обръщам. Явно не трябва така да се предавам пред чара й. Blush
Иначе бяхме на ортопед и всичко й е наред. Маха с ръце и крака, вкъщи се шегуваме че ще става диригентка. Grinning Усмихва се, следи предмети с поглед. Даже нас ни следи накъде се движим и върти главата да ни проследи. Постоянно се случват някакви нови неща в развитието й и е толкова вълнуващо всичко. Heart

# 379
Здравейте и от мен.
Аз имам въпросче относно акането.Когато ни изписаха от болницата имаше период от 3 дни , в които не беше акала.По препоръка на педиатърката ни й купихме Фризовом и й подейства , успя да се изака.Нямаше проблем до преди 2 дни когато пак нещо явно се е запекла и не успява да се изака.Виждам я ,че се напъва и ми става много жал като я гледам как се мъчи.
Продължаваме да даваме Фризовом (за да може да ходи нормално по препоръка на педиатърката) смесено с Фризолак, но не успява.Правя й масажи , за да раздвижим червата обаче и това не действа.(Бебка е изцяло на АМ).
Някакви предложение от Ваша страна?Знам ,че попринцип е възможно да не ака няколко дни и не трябва да изпадам в паника ..но вече започвам наистина да се панирам.

# 380
Здравей Кристина, а давате ли й вода? При нас това помага, когато не може да се изака.
И сама знаеш, че се случва Simple Smile Не се притеснявай, те тепърва се учат на всичко миличките

Здравейте и от мен.
Аз имам въпросче относно акането.Когато ни изписаха от болницата имаше период от 3 дни , в които не беше акала.По препоръка на педиатърката ни й купихме Фризовом и й подейства , успя да се изака.Нямаше проблем до преди 2 дни когато пак нещо явно се е запекла и не успява да се изака.Виждам я ,че се напъва и ми става много жал като я гледам как се мъчи.
Продължаваме да даваме Фризовом (за да може да ходи нормално по препоръка на педиатърката) смесено с Фризолак, но не успява.Правя й масажи , за да раздвижим червата обаче и това не действа.(Бебка е изцяло на АМ).
Някакви предложение от Ваша страна?Знам ,че попринцип е възможно да не ака няколко дни и не трябва да изпадам в паника ..но вече започвам наистина да се панирам.

# 381
Здравей Кристина, а давате ли й вода? При нас това помага, когато не може да се изака.
И сама знаеш, че се случва Simple Smile Не се притеснявай, те тепърва се учат на всичко миличките

Здравейте и от мен.

Даваме й вода всеки ден.Въобще не й харесва ,но успяваме да я накараме да пие.

# 382
И аз съм притеснена с моята. Изцяло на кърма и до онзи ден всеки сменен памперс беше наакан- от 2 дни не е акала, коликите се възвърнаха и отделя газове. Знам, че при кърмачета до 1 седмица е нормално да не акат (за мен обаче не е)… правя масажи, но без ефект, давам вода от самото начало. Когато се напъва плаче Sad Днес ще пробвам да ям сливи и круши, че не искам да прибягвам до клизми…

# 383
Like-smoke , да , през цялото време спи , докато сме навън  . Даже и като и давам млякото пак спи и яде . А защо трябва да спят по 2 часа най-много , нещо заради нощния сън или друга причина?
Да, защото се събира сумарно много време сън накуп, което пък после е добре да се компенсира с достатъчно дълъг интервал будуване. Ако бебето е спало два пълни часа без събуждане, то след това поне още толкова време не трябва да заспива и не само, но и да бъде активно - гимнастика, някакво занимание - най-общо казано да се измори Simple Smile Особено следобедните часове такива дълги дремки оказват влияние на часа на заспиване - изместват го към по-късен, както и на честотата на събуждане при някои бебета.
Сутрин интервалите на будуване могат да са по-кратки, но във втората част на деня трябва да са по-дълги. Дремките е хубаво да не са повече от 1.30 часа. Разбира се, всичко това е ориентировъчно, винаги има изключения. И моята госпожица спи навън в количката и ако имам да свърша нещо, откарвам по 2 часа и тя също. Просто лично аз гледам да не е навик или да е максимум веднъж на ден и то сутрин или около обяд, но не и следобед. Просто на нея й влияе - ако няма едни 2.5-3 часа будни преди вечерен сън, изобщо няма да заспи в 20.30, а някъде около 22 часа. Вече зависи и от ритъма на семейството. Ние предпочитаме тя да ляга по-рано, за да имаме време за нас - да вечеряме спокойно, да гледаме филм, да пием по чаша вино без примрънкване и т.н.

# 384
Да . Тя така свикна , че става в 9 ч докато излезним в 12ч не заспива , после става в 16:30 и заспива в 22:00 като през това време има само една дрямка за около 30 мин .
Тази вечер заспа в 22:30 и стана чак в 6:00 сутринта да яде , заспа и стана окончателно в 9:00. За сега този режим ме устройва , само където наистина след дългия сън следобеда , после в къщи не мога да свърша нищо .

# 385
  • София
За акане/неакане не изпадайте в паника, с масажи, седене в шезлонга, ако не стане има клизмички , на мелилакс

# 386
Like_Smoke, вашата бебка успява ли да издържи час и половина? При нас е много трудно, 1 час издържа с приспиването, а пък невинаги спи 2 часа и почва едно чудене как да се справя със следващия интервал на будуване.

Случвало ли ви се е бебетата да намалят яденето? Аз го отдавах на скока, обаче 2 седмици ще станат, иначе си наддава. Мислех, че не може да огладнява за 3 часа.

# 387
Днес следобед станаха нещата с акането и съм по спокойна.
Относно количеството храна- моята никога не си изяжда мл за нейната възраст- между 70-100 мл на 2-3 часа. За сега наддава уж добре, но не иска повече- започва едно дърпане или пък заспива…

# 388
Относно количеството храна- моята никога не си изяжда мл за нейната възраст- между 70-100 мл на 2-3 часа. За сега наддава уж добре, но не иска повече- започва едно дърпане или пък заспива…

И моята Цветелина не може да изяде повече от това. Но си наддава, така че не се притеснявам. Не може и да прекарва толкова много време будна, колкото чета тук за другите деца. Но спи спокойно по цяла нощ и когато се събуди през деня е в чудесно настроение. Доста добре се справя с физическата активност, така че и за многото сън не се притеснявам🙂

# 389

И моята Цветелина не може да изяде повече от това. Но си наддава, така че не се притеснявам. Не може и да прекарва толкова много време будна, колкото чета тук за другите деца. Но спи спокойно по цяла нощ и когато се събуди през деня е в чудесно настроение. Доста добре се справя с физическата активност, така че и за многото сън не се притеснявам🙂
Моята будува не повече от час и половина, ако е повече става кисела. Явно при всяко дете е различно…
Да попитам вие каква гимнастика правите, масажи всеки ден ли? По колко време?

Общи условия

Активация на акаунт